Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι το αλεξικέραυνο, πήρε το ρίσκο και φορτώθηκε όλες τις ευθύνες

Δημήτρης Μπούζας09 Ιουλίου 2021

Οι πρώτες «κουβέντες» του Ραζβάν Λουτσέσκου με τις οποίες «προσγείωσε» τους δικαιολογημένα απαιτητικούς φίλους των κυπελλούχων σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του ρόστερ, πολύ σύντομα επιβεβαιώθηκαν. 

Ο αργός ρυθμός, οι περιορισμένες επιλογές και η αναιτιολόγητη αναποτελεσματικότητα, είχαν σαν συνέπεια να προκληθεί ένας εύλογος προβληματισμός. Οι ανακολουθίες, τα πισωγυρίσματα και οι αυτοεγκλωβισμοί... της όποιας επιτροπής η οποία ενεργούσε κατόπιν εντολής του μεγαλομετόχου και βάση των επιλογών του Ραζβάν, περνούσαν προς τα έξω μια εικόνα ασυντόνιστων ενεργειών, οι οποίες με τη σειρά τους οδηγούσαν σε απορίες και σε ανήσυχες σκέψεις. Φυσικά οι ελπίδες παραμένουν όρθιες με τη σκέψη και μόνο ότι κάποια στιγμή όλη αυτή η θολούρα θα διαλυθεί με την άφιξη ή και την παρέμβαση του Ιβάν. 

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη μέση της μεταγραφικής διαδρομής και πολλά μπορούν να προκύψουν και να ανατρέψουν προγνωστικά και πιθανολογήσεις. Όμως ό,τι και να συμβεί και όσο εντυπωσιακά και ανατρεπτικά κι αν είναι, δεν εμποδίζει να δει κανείς την πλέον εξόφθαλμη και σημαντική διαπίστωση: ότι ο Ραζβάν είναι εκείνος που έχει αναλάβει το ρίσκο και την ευθύνη για την ενίσχυση και την ανασυγκρότηση. Ο συμπαθέστατος Ρουμάνος «πήρε πάνω του όλο το παιχνίδι», μαζί με το ρίσκο και το οποιοδήποτε κόστος (αν υπάρξει) προκύψει. 

Από τη μια «τα λόγια του» κι από την άλλη οι επιλογές του (αν βέβαια εισακουστεί και δεν έχουμε και πάλι ένα παρόμοιο καραγκιοζιλίκι όπως στην περίπτωση του Ολιβέιρα που μόλις χθες κατέληξε σε συμφωνία) δείχνουν ότι αναλόγως των εξελίξεων θα χρεωθεί και θα πιστωθεί τα πάντα. Ηδη έχει ξεκινήσει την προετοιμασία με έγνοιες και με ευθύνες, διαπιστώνοντας και ο ίδιος ότι θα χρειαστεί οπωσδήποτε μεγαλύτερη στήριξη. Η «περιπέτεια» Ολιβέιρα με τους αντίστοιχους αβαθείς και ανούσιους αντιπερισπασμούς, ασφαλώς και τον ενόχλησε. 

Με δυο λόγια ο Ραζβάν με τις δύο έως τρεις επιλογές του και με την απαίτηση να έχει κλεισμένες τις εσωτερικές εκκρεμότητες που υπάρχουν στα συμβόλαια, μοιάζει να είναι (και μάλλον είναι) το αλεξικέραυνο σε μια απευκταία περίπτωση καταιγίδας. Του ευχόμαστε ολόψυχα να πετύχει στην δύσκολη αποστολή του.

* Πολύ ωραία εικόνα και εξαιρετικές εντυπώσεις από τις πρώτες προπονήσεις του δικέφαλου, µε τον Καγκάβα να δείχνει ότι µπορεί να αποτελέσει µια ευχάριστη έκπληξη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.