Ο πιο καλός, ο μαθητής… στην τάξη του ΠΑΟΚ!

Αρις Νικολάκης25 Ιανουαρίου 2020

Καλά διαβασμένος ξανά – όπως παλιά – ο Λέο Μάτος σκόραρε πάλι α λα καμικάζι! Σε μία φάση την οποία έχουν καταστήσει πρότυπο μάθημα για το ποδόσφαιρο στον ΠΑΟΚ, ο Βραζιλιάνος «άνοιξε» το σκορ στο κλειστό (μέχρι το 45ο λεπτό) παιγνίδι στη Λαμία. Πετάχθηκε μέσα από ένα σύμπλεγμα κορμιών. Έβαλε άφοβα το πόδι του στη φωτιά. Κι έτσι πιο καλός, ο μαθητής της τάξης των αρίστων του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου έκανε το 0-1…

Αυτό το γκολ (στο 32ο λεπτό) κλασσικής παραγωγής ΠΑΟΚ κι εκτέλεσης Λέο Μάτος έμελε να είναι και το νικητήριο. Ως εκ τούτου πέραν της διαδικασίας (made by PAOK) με την οποία επιτεύχθηκε και κέρδισε τις εντυπώσεις… Απέκτησε κι ουσιαστική αξία καθώς απέδωσε τρεις βαθμούς στον Πρωταθλητή και Κυπελλούχο.

Πέραν αυτών πάντως, ουδέν άλλο στον αγωνιστικό χώρο προσεγγίζει τη σημασία του γκολ και των τριών βαθμών. Στην κερκίδα βέβαια, η εντυπωσιακή συμπαράσταση των φίλων του «δικέφαλου» δικαιούται το μερτικό της από τη χαρά της νίκης.

Δεν ήταν τόσο κακός ο ΠΑΟΚ. Δεν ήταν και τόσο καλός. Ήταν τόσο καλός, όσο χρειαζόταν για τους τρεις βαθμούς αλλά… Χρειαζόταν, να είναι καλύτερος ώστε να μην έπαιζε με τη φωτιά. Να μην διάνυε τα λεπτά από το 32ο μέχρι το 90ο με την ψυχή στο στόμα. Χρειαζόταν, να είναι καλύτερος ώστε να αξιοποιούσε την ανωτερότητα του. Και να είχε ευκολότερο βραδινό.

Ναι, δε λέμε. Δεν απειλήθηκε από τη Λαμία σοβαρά. Δεν την απείλησε επίσης, σοβαρά. Κι εδώ στεκόμαστε. Για να θεωρήσουμε πως πέραν του γκολ (στην …ούγια του οποίου γράφει πως είναι παραγωγή ΠΑΟΚ) και των τριών βαθμών, δεν κρατείται κάτι παραπάνω.

Δίκαια αλλά δύσκολα (εξ αιτίας του πάντως…) νίκησε χθες, ο ΠΑΟΚ. Σημασία έχει που νίκησε μεν, αλλά… Δεν αγνοείται και δεν πρέπει να αγνοείται πως νίκησε, δε. Διαφωνείτε;

ΥΓ 1 : «…Αυτή μέχρι και μουστάκι θα σε βάλει, να ξυρίσεις. Να μου το θυμηθείς. Αυτή αν δεν σε κάνει φλώρο, εμένα να μην με λένε Μεμά!...». Θυμάστε την ατάκα του Γιάννη Βογιατζή στην επική κωμωδία «Οι θαλασσιές οι χάντρες»; Εξαιρετικά αφιερωμένη σε όσα media …ξύρισαν το μουστάκι τους, για να γίνουν αρεστά σε τρέχοντα κέντρα εξουσίας!

ΥΓ 2 : Με όλα, όσα διαρρέουν δικές του πηγές πως επιχειρεί ή θα επιχειρήσει ο Λευθέρης Αυγενάκης… Φαίνεται – κατά πως λένε - σα να επιχειρεί νωρίς - νωρίς ηρωική έξοδο ο υφυπουργός Αθλητισμού.

ΥΓ 3 : Μήτε καν μία τρύπα στο νερό δεν έκαναν (κι ας λέγαμε εμείς πως θα έκαναν) οι εμπνευστές και διοργανωτές της περιβόητης συνάντησης των big 5 του ελληνικού ποδοσφαίρου. Βήμα μπροστά δεν έγινε. Μήτε καν σημειωτόν…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.