Ο «πεντάσφαιρος» Κρμέντσικ και ο οργανωτής Ουάρντα

Metrosport Team15 Φεβρουαρίου 2021

Η επίθεση βγάζει «φωτιές», η άμυνα παρουσιάζει χτυπητές αδυναμίες που πρέπει να διορθωθούν. Αυτή είναι η ρεαλιστική διαπίστωση στον ΠΑΟΚ, ειδικά μετά τους συνεχόμενους αγώνες στο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, από τις αρχές του 2021. Η Metrosport καταγράφει τα δεδομένα και εστιάζει στις επιδόσεις των παικτών που προστέθηκαν στο ρόστερ της ομάδας.

Στον Δικέφαλο προστέθηκαν κατά χρονική σειρά οι Λάμπρου, Ουάρντα, Κρμέντσικ, Καγκάβα, Μπαμπά και Μπράντονιτς. Τους τέσσερις πρώτους, τους είδαμε αγωνιζόμενους, τους άλλους δυο, τους περιμένουμε. Αναμφίβολα η συμβολή των Κρμέντσικ και Ουάρντα στη μεσοεπιθετική λειτουργία της ομάδας είναι σημαντική. Ο Τσέχος είναι σέντερ φορ περιοχής, είναι καλός στις κινήσεις με ή χωρίς την μπάλα, δεν έχει καμία σχέση με τον Τσόλακ αναφορικά με την εικόνα που παρουσίασε ο Κροάτης στα παιχνίδια που αγωνίστηκε από την ημέρα που ήρθε. Μάλιστα και οι επιδόσεις του Τσέχου, το μαρτυρούν. Εχει πετύχει συνολικά πέντε γκολ, τα τρία στο Πρωτάθλημα και τα δύο στο Κύπελλο, ενώ σύν τοις άλλοις είδε δύο φορές την μπάλα να σταματά στα αντίπαλα δοκάρια. Συνολικά ο Κρμέντσικ, έχει 23 τελικές προσπάθειες προς την αντίπαλη εστία, κάτι που δείχνει πως έχει στόχο να σκοράρει και βρίσκει τον τρόπο να κάνει φάσεις.

Ο Ουάρντα είναι περισσότερο οργανωτικός. Από την στιγμή που επέστρεψε και μπήκε στην ενδεκάδα, έδειξε μία ωριμότητα, δέθηκε με το σύνολο, μοίρασε το παιχνίδι, πέτυχε δύο γκολ, έκανε διψήφιο αριθμό σε τελικές προσπάθειες προς τις αντίπαλες εστίες. Σε σύνολο 795 λεπτών όπου αγωνίστηκε, μοιρασε και 101 πάσες. Γενικότερα είναι συμμετοχικός, βοηθά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, μπορεί να παίξει στα πλάγια, δεν του παίρνει εύκολα την μπάλα ο αντίπαλος και όλα αυτά δείχνουν την συμβολή του.

Από τα αξιοσημείωτα είναι πως οι Κρμέντσικ και Ουάρντα πέτυχαν επτά γκολ από τον Ιανουάριο έως σήμερα, από τα 64 συνολικά που πέτυχε ο ΠΑΟΚ από την αρχή της σεζόν.

Ο Λάμπρου που ήρθε ως πρώτος αυτή την μεταγραφική περίοδο, είναι φανερό πως θέλει να κάνει περισσότερα. Του έλειψε το γκολ στην Λάρισα, στον αγώνα Κυπέλλου, δείχνει μία βελτίωση, θέλει να γίνει συμμετοχικός, πρέπει όμως να συνεχίσει την προσπάθεια.

Για τον Καγκάβα, αναμφίβολα, μιλά το ονομά του και η προηγούμενη καριέρα του. Στον ΠΑΟΚ, έπαιξε λίγα λεπτά σε τρία παιχνίδια ως αλλαγή (σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο), έδωσε 24 πάσες στα λίγα λεπτά συμμετοχής, κάτι που δείχνει πως θέλει να πάρει πρωτοβουλίες και να περνά το παιχνίδι από τα πόδια του. Ο Ιάπωνας μπορεί να προσδώσει λάμψη και ουσία στο παιχνίδι του Δικεφάλου, πρέπει όμως να βρεί τον ρυθμό του.

Αναλυτικά τα νούμερα των Κρμέντσικ, Ουάρντα, Καγκάβα, Λάμπρου

27 Μάικλ Κρμέντσικ

Αγώνες 10

Λεπτά 557

Γκολ: 5

Τελικές 23 (2 δοκάρια)

Ασίστ 1

Πάσες 46

Κλεψίματα 3

8 Αμρ Ουάρντα

Αγώνες 11

Λεπτά 795

Γκολ 2

Τελικές 13

Ασίστ 1

Πάσες 101

Κλεψίματα 8

23 Σίντζι Καγκάβα

Αγώνες 3

Λεπτά 82

Γκολ -

Τελικές 2

Ασίστ -

Πάσες 24

Κλεψίματα 3

97 Λάζαρος Λάμπρου

Αγώνες 7

Λεπτά 215

Γκολ -

Τελικές 5

Ασίστ 1

Πάσες 33

Κλεψίματα 2

Το «στοίχημα» με Μπάμπα και η προοπτική με Μπράντονιτς

Ο ΠΑΟΚ ήθελε αριστερό μπάκ μετά την παραχώρηση του Γιαννούλη στην Νόριτς, έφερε τον Γκανέζο Μπαμπά, ο οποίος μπήκε στο μικροσκόπιο του Γκαρσία στο πρόσφατο φιλικό με την Κ19. Είναι ένα «στοίχημα» να μπει άμεσα ο Γκανέζος αμυντικός που ανήκει στην Τσέλσι, σε επίσημη αγωνιστική δραστηριότητα για να διαπιστωθεί εάν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα, μετα από μεγάλο διάστημα, στο οποίο ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα. Υπάρχει και η προοπτική με τον Μπράντονιτς που σε ηλικία 21 ετών μπορεί να εξελιχθεί σε παίκτη που θα προσφέρει ποιότητα και ουσιαστικές λύσεις στην μεσοεπιθετική πλευρά του ΠΑΟΚ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.