Ο παραγωγικός ΠΑΟΚ του Γκαρσία, ο συμπαγής Ολυμπιακός και τα στημένα

Παναγιώτα Χαλκιά12 Ιανουαρίου 2021

Τετάρτη βράδυ τα βλέμματα στρέφονται στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της εξ αναβολής έκτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ο Δικέφαλος θέλει πάση θυσία τη νίκη ώστε να μειώσει τη διαφορά ενώ οι «ερυθρόλευκοι» θα πατήσουν χορτάρι με σκοπό να απομακρυνθούν περισσότερο από τον έτερο διεκδικητή του τίτλου.

ΠΑΟΚ: Αναζητά τον καλό του εαυτό

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι στην καλύτερη αγωνιστική του κατάσταση. Δεν παίζει μπαλάρα όπως πριν από δύο χρόνια αλλά φάνηκε πως οι φωνές του Ιβάν Σαββίδη έπιασαν τόπο. Οι παίκτες ταρακουνήθηκαν και άλλαξαν νοοτροπία. Το δεύτερο ημίχρονο στο παιχνίδι με το ΝΠΣ Βόλο έδειξε ότι οι παίκτες «θίχτηκαν», έβγαλαν νεύρο και είναι έτοιμοι να προσπαθήσουν να σβήσουν την κακή εκκίνηση στο 2021 και να μειώσουν την απόσταση από την κορυφή. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία καθώς εάν πάρει το τρίποντο και μειώνει τη διαφορά και φωνάζει ένα ηχηρό «είμαι εδώ» στον αντίπαλο του.

Οι «ασπρόμαυροι» είναι μια ομάδα που παλεύει τα παιχνίδια της έως το φινάλε. Έχουν κλειδώσει το τρίποντο στο 90’ σε πέντε παιχνίδια ενώ έχουν πάρει το βαθμό της ισοπαλίας στο ίδιο χρονικό σημείο κόντρα σε ΑΕΚ και Λάρισα. Μετρούν δύο ήττες (Άρης, Ατρόμητος), εννέα νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Έχουν σημειώσει 26 τέρματα ενώ η εστία τους έχει παραβιαστεί 12 φορές σε 15 παιχνίδια.

Ολυμπιακός: Εκμεταλλεύεται τις τελικές του

Στη τρίτη θητεία του Πέδρο Μαρτίνς ο Ολυμπιακός είναι μια δουλεμένη ομάδα που βγάζει αυτοπεποίθηση στο γήπεδο. Έχει χτίσει μια διαφορά από τους διώχτες του και παίζει πλέον πιο ελεύθερα.

Οι «ερυθρόλευκοι» στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος βλέπουν τους Καμαρά και Μπρούμα να έχουν φορμαριστεί και να προσφέρουν λύσεις, διαθέτουν δύο παίκτες (Βαλμπουενά - Φορτούνης) που έχουν αναλάβει το ρόλο του καθοδηγητή ενώ ο Ελ Αραμπί συνεχίζει να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Φυσικά, παρουσιάζουν ατέλειες. Φαίνονται στα χρονικά διαστήματα που οι παίκτες του Πορτογάλου δεν έχουν το πόδι πατημένο στο γκάζι και χάνουν τη συγκέντρωση τους.

Οι Πειραιώτες οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος. Παραμένουν αήττητοι και μετρούν 13 νίκες και δύο ισοπαλίες (ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννινα). Έχουν σημειώσει 42 τέρματα ενώ Σα και Τζολάκης έχουν μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα τους μόλις έξι φορές.



Πιο παραγωγικός με Γκαρσία, αποτελεσματικός ο Ολυμπιακός

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός διαθέτουν τις καλύτερες επιθέσεις του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις ευκαιρίες που δημιουργούν και βρίσκουν δίχτυα κάθε 4.2 τελικές προσπάθειες ενώ ο Δικέφαλος, που έχει γίνει πιο παραγωγικός υπό τις οδηγίες του Γκαρσία, κάθε 7.7.

Σφιντέρσκι και Τζόλης ηγούνται της επίθεσης του ΠΑΟΚ. Ο Πολωνός επιθετικός είναι πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου με επτά τέρματα ενώ ο νεαρός φορ έχει προσθέσει άλλα τρία. Ελ Καντουρί, Ίνγκασιν, Σβαμπ και Ζίβκοβιτς μετρούν από ένα λιγότερο. Θετική η παρουσία του Μίκαελ Κρμέντσικ, ο οποίος σε 45΄έχει κάνει τέσσερις τελικές και βρήκε δίχτυα μια φορά.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει πάρει τον Ολυμπιακό από το χέρι και καταφέρνει να τον βγάζει από τα δύσκολα. Μετρά 14 γκολ σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Ακολουθεί ο Γιώργος Μασούρας με έξι τέρματα ενώ Χασάν και Φορτούνης έχουν σημειώσει από τέσσερα.

Πιο συμπαγής αμυντικά ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός διαθέτει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Η εστία του έχει παραβιαστεί μόλις έξι φορές σε 15 αναμετρήσεις. Όμως, να σημειωθεί ότι στα τελευταία οχτώ παιχνίδια του πρωταθλήματος έχει δεχθεί πέντε τέρματα (!).

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ οφείλει να συμμαζέψει την άμυνα του καθώς έχει δεχθεί 12 τέρματα και έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του μόλις σε πέντε παιχνίδια. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα τελευταία 10 παιχνίδια, έχει δεχθεί ισάριθμα γκολ.


Οι στημένες φάσεις θα παίξουν το ρόλο τους

Οι στημένες φάσεις είναι μέρος του παιχνιδιού και εκείνες που μπορεί να κρίνουν ένα παιχνίδι. Δεν είναι λίγες οι φορές που ένα κόρνερ, ένα φάουλ κοντά στη μεγάλη περιοχή δίνει την ευκαιρία επίτευξης τέρματος. Ο Ολυμπιακός έχοντας Φορτούνη και Βαλμπουενά απειλεί με κάθε ευκαιρία ενώ ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι με τον Γκαρσία στο τιμόνι αρχίζει να παρουσιάζει μια βελτίωση σε αυτό τον τομέα.

Ο Δικέφαλος έχει σημειώσει το 26% των τερμάτων του από κόρνερ ή φάουλ ενώ μετρά και έξι εύστοχες εκτελέσεις από την άσπρη βούλα. Το δυνατό χρονικό του σημείο είναι το πρώτο μισάωρο καθώς σημειώνει οχτώ τέρματα αλλά και το τελευταίο 15λεπτο (75-90) των παιχνιδιών όπου μετρά 11 γκολ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στείλει την μπάλα στα δίχτυα από κόρνερ ή φάουλ 10 φορές και άλλες δύο από το σημείο του πέναλτι. Υπερέχουν στο β΄ημίχρονο καθώς έχουν πετύχει το 69% των συνολικών τερμάτων τους τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Οι αντίπαλοι βρίσκονται γκολ απέναντι στους Πειραιώτες είτε από κόρνερ (2) είτε εκμεταλλευόμενοι μια αργή επιστροφή ή ένα λάθος της άμυνας. Το ίδιο ισχύει και για τους «ασπρόμαυρους», οι οποίοι, όμως, έχουν δεχθεί το 75% των τερμάτων τους σε κανονική ροή αγώνα.

Loading...

Ραντεβού στο χορτάρι της Τούμπας…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.