Ο ΠΑΟΚ βελτιώθηκε αισθητά, αλλά έχει δρόμο να διανύσει ακόμη

Χρύσανθος Δοβλέτογλου31 Ιανουαρίου 2022

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τις εντυπώσεις του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Έκανε ένα πρώτο ημίχρονο βγαλμένο από την χρονιά του νταμπλ, παίζοντας με μυαλό και με σχέδιο, κλείνοντας τον αντίπαλό του στα καρέ του. Είδαμε μετά από καιρό τον Δικέφαλο να σφυροκοπάει και να δημιουργεί με μεγάλη ευκολία φάσεις, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο απέναντι, μάλιστα, σε μία δυνατή ομάδα.

Όσο οι ασπρόμαυροι είχαν δυνάμεις, όχι μόνο ήταν πρωταγωνιστές στο γήπεδο, αλλά πρόσφεραν και θέαμα. Με σουτ, ωραίες συνεργασίες και στις δύο πλευρές, ωστόσο, στο φινάλε πήραν μόνο έναν πόντο και όχι τρεις, όπως άξιζε. Κάτι που στην πρώτη θητεία του Λουτσέσκου δεν θα συνέβαινε. Είναι εμφανές ότι ο Ρουμάνος προπονητής ακόμη βάζει τις «πινελιές» του στο σύνολο που θέλει να δημιουργήσει.

Το «χτίσιμο» είναι σε εξέλιξη και χρειάζεται υπομονή και, φυσικά, μεταγραφές για να παρουσιαστεί στο γήπεδο η ομάδα που όλοι οι φίλοι του ΠΑΟΚ αναμένουν. Στον αγωνιστικό χώρο φάνηκε ότι οι διαφορές με τον Ολυμπιακό δεν είναι μεγάλες, ωστόσο, το βάθος του πάγκου, αλλά και η διάρκεια είναι δύο στοιχεία που κοστίζουν στον Δικέφαλο.

Για να κερδίσεις τέτοια ματς χρειάζεται ένταση και αυτοπεποίθηση καθ' όλη την διάρκεια του 90λεπτου. Ο ΠΑΟΚ από το 60' και μετά έπεσε και οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν από τον πάγκο δεν βοήθησαν ιδιαίτερα. Οι λύσεις ήταν ο Ζαμπά και ο Μιτρίτσα, που δεν τους έχουμε δει, μέχρι στιγμής, να παίζουν σε υψηλά στάνταρ, ώστε να μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι στις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις θα κάνουν την διαφορά.

Ο Λουτσέσκου, όπως όλοι οι προπονητές, δεν είναι «μάγος». Δουλεύει με την ομάδα, την βελτιώνει, αλλά το καλοκαίρι θα χρειαστεί υλικά για να την οδηγήσει ξανά σε μεγάλες επιτυχίες και να μην έχει τα σκαμπανεβάσματα που έχει φέτος στην απόδοσή της. Η αρχή έγινε με την προσθήκη του Σοάρες, ενός ποδοσφαιριστή που θα προσφέρει στη μεσαία γραμμή τρεξίματα και ενέργεια.

Ο ΠΑΟΚ φτιάχνει σταδιακά έναν κορμό, με τις ευλογίες του Ρουμάνου τεχνικού, ωστόσο, θα χρειαστεί μέσα από αυτήν την διαδικασία να βρει, παράλληλα, και νέους ηγέτες. Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ δεν θα παίζουν μπάλα για πάντα και ο Δικέφαλος είναι αναγκασμένος να ανακαλύψει ποδοσφαιριστές που θα έχουν το ειδικό βάρος τους. Ως ηγέτης μπορεί να λογίζεται αυτή τη στιγμή ο Ίνγκασον, αλλά, σίγουρα, δεν αρκεί. Χρειάζονται και άλλες μεταγραφές, με φόντο την επόμενη σεζόν, ώστε ο ΠΑΟΚ να θυμίζει την ομάδα που είχε στα χέρια του ο Λουτσέσκου πριν από τρία χρόνια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.