Ο ΠΑΟΚ τη νίκη, οι Στοχ, Εσίτι και Σφιντέρσκι το χειροκρότημα

Γιώργος Ζαΐρης29 Ιουνίου 2020

Ο Δικέφαλος του Βορρά έφυγε νικητής από το Κλεάνθης Βικελίδης παίζοντας καλό ποδόσφαιρο στο πρώτο μέρος όπου και πέτυχε τα δυο γκολ ενώ αν οι κίτρινοι δεν είχαν τον Κουέστα θα δέχονταν και άλλα γκολ. 

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ έχοντας την ασφάλεια του 0-2 υποτίμησε τους κίτρινους που είχαν την κατοχή για είκοσι λεπτά αλλά όχι τη μεγάλη ευκαιρία μέχρι εκείνο το διάστημα για να ξαναμπούν στο παιχνίδι που θα μπορούσαν να το κάνουν δυο φορές μετά το 80'.

 Η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ αυτή τη φορά κατάφερε να σκοράρει πρώτος και να πάρει και προβάδισμα δυο γκολ ασχέτως αν δέχθηκε την ψυχρολουσία του χαμένου πέναλτι μόλις στο 1' αλλά και των δυο μεγάλων ευκαιριών που ακολούθησαν. Αν πρέπει να σταθούμε στο μεγάλο κέρδος από την νίκη του ΠΑΟΚ εκτός φυσικά από το αυτονόητο, δηλαδή τους τρεις βαθμούς είναι η παρουσία κάποιων παικτών. Ο Στοχ ήταν εξαιρετικός. 

Δεν αναφερόμαστε μόνο στις εύστοχες στημένες εκτελέσεις αλλά και στο πώς μοίρασε τη μπάλα, τη συνεργασία με τον Γιαννούλη και τη βοήθεια που έδινε στο χώρο του κέντρου παίζοντας εκεί τη μπάλα με Μαουρίσιο. Ο τελευταίος έδειξε την εξυπνάδα του στο πώς εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ στη φάση του δεύτερου γκολ όπου ο Μπίσεσβαρ έβγαλε τη μπαλιά στον Σφιντέρσκι. 

Ο Πολωνός ήταν επίσης εξαιρετικός, δικαιούταν το γκολ και το πέτυχε. Δεν άφησε καμιά χαμένη μπαλιά και πολλές φορές δικαιώθηκε για την επιμονή του. Πολύ καλός για ένα ακόμη ματς ο Εσίτι που πρέπει να κέρδισε τα περισσότερα κλεψίματα αλλά και τα φάουλ από τον αντίπαλο και είχε καλή συνεργασία με τον Μαουρίσιο. 

Κλείνοντας θα πρέπει πάντως να επισημάνουμε ότι ο Φερέιρα έπαιξε λίγο με τη φωτιά και αναφέρομαι στο ότι κράτησε στον αγωνιστικό χώρο τον Μάτος για πολύ μεγάλο διάστημα στο δεύτερο μέρος και ενώ το ματς ήταν 0-2 και ενώ ο παίκτης είχε κίτρινη κάρτα και αν δεχόταν τη δεύτερη θα έχανε τον... τελικο με την ΑΕΚ. 

Ο ΠΑΟΚ την Τετάρτη έχει την ευκαιρία να "αγκαλιάσει" την 2η θέση κερδίζοντας την ομάδα του Καρέρα. Δεν πρέπει να χάσει αυτή την ευκαιρία ειδικά τώρα που υπάρχουν παίκτες που φωνάζουν εμφατικά "παρών" στον προπονητής τους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.