Ο ΠΑΟΚ θέλει να κάνει την μεγαλύτερη υπέρβαση

Γιώργος Καστάνης14 Μαρτίου 2024

Μία πρόκριση του Δικεφάλου επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα προκαλέσει “πάταγο”, θα αλλάξει άρδην το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε μετά τις δύο πρόσφατες ήττες και θα επαναφέρει την ομάδα σε μία τροχιά ευρωπαϊκή, συγκρίσιμη με την αντίστοιχη προπερσινή. Τότε όταν ο ΠΑΟΚ είχε φθάσει στους “8” του Conference League.

Μία νίκη επί της Ντιναμό χωρίς να επιτευχθεί η πρόκριση, θα αποδείξει ότι η ομάδα βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει και πλέον μπορεί να ανασκουμπωθεί για να βελτιώσει, όσο είναι εφικτό, τις αδυναμίες της. Ειδικά εν όψει των επόμενων εννέα αγωνιστικών στα πλέϊ όφ. Μία ισοπαλία ή μία ήττα από τους Κροάτες, θα δείξει ότι το “ταβάνι” της ομάδας στην Ευρώπη είναι αυτό. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Θα το επαναλάβω, πως ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο πιο κρίσιμο “σταυροδρόμι” των τελευταίων ετών. Πιο κρίσιμο από το περσινό και το αντίστοιχο προπερσινό.

Καλείται λοιπόν, αυτή η ομάδα, με τον Λουτσέσκου και το υλικό που έχει στην διάθεσή του, να κάνει την μεγαλύτερη υπέρβαση. Εφόσον το πετύχει, που εδώ που τα λέμε δεν το θεωρώ ακατόρθωτο, θα προκαλέσει πάταγο, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Το βασικό, είναι να κάνει την προσπάθεια που όλοι επιθυμούν.

Η αλήθεια είναι πως βάσει της προϊστορίας, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να γυρίσει ένα εις βάρος του παιχνίδι πρόκρισης, όταν ειδικά είχε ηττηθεί με 2-0 στο πρώτο ματς.

Θυμάμαι, πολύ παλαιότερα, την δεκαετία του 80, μία ήττα από την Άίντραχτ στη Γερμανία με 2-0 και μία ολοκάθαρη νίκη εδώ στην Τούμπα με το ίδιο σκορ. Με εκείνο τον τρομερό ΠΑΟΚ, να χάνει μοναδικές ευκαιρίες. Με την τύχη να του έχει γυρίσει την πλάτη. Και εν τέλει στα πέναλτι, να χάνει την πρόκριση. Είναι η ρουλέτα που λέμε στο ποδόσφαιρο.

Ο ΠΑΟΚ που είναι λαβωμένος, αλλά δεν έχει λυγίσει (και αυτό πρέπει να το θυμόμαστε) θα πουλήσει πολύ “ακριβά το τομάρι του”, όπως συνηθίζουμε να λέμε. Εφόσον μάλιστα πετύχει αυτό που φαντάζει ως ακατόρθωτο, τότε θα δώσει όραμα και ζωντάνια για την δύσκολη συνέχεια. Ο ΠΑΟΚ έχει αποδείξει και στο παρελθόν, ότι είναι πολύ σκληρός για να “πεθάνει”. Περιμένουμε να το δείξει και απόψε το βράδυ στην Τούμπα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.