Ο ΠΑΟΚ σε βαθιά κρίση

Metrosport Team01 Νοεμβρίου 2022

Χειρότερο ξεκίνημα στο Πρωτάθλημα μετά από 10 αγωνιστικές σε σύγκριση και με την περσινή σεζόν κάνει ο ΠΑΟΚ. Έχοντας συγκεντρώσει μόλις 16 βαθμούς, ο Δικέφαλος έχει εγκαταλείψει κάθε επαφή με τις πρώτες θέσεις, ειδικά τις δύο πρώτες, που οδηγούν στα προκριματικά του Champions League. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε βαθιά κρίση.

Έχει πετύχει μόλις επτά νίκες στα τελευταία 27 επίσημα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Έχει μόλις 16 βαθμούς σε σύνολο 10 αγώνων στο Πρωτάθλημα και βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας. 14 ολόκληρους βαθμούς πίσω από τον πρώτο Παναθηναϊκό και οκτώ πόντους, πίσω από την δεύτερη ΑΕΚ. Είναι όμως πίσω και από τον Ολυμπιακό (έχει 20) τον οποίο όμως κέρδισε στο Καραϊσκάκη και πίσω από τον Βόλο. Η ομάδα για την οποία είχαν κάθε λόγο να υπερηφανεύονται οι οπαδοί της, ότι έχει το μέταλλο του νικητή, πλέον δείχνει πως δεν το έχει.

Ο ΠΑΟΚ που κυριάρχησε στο ελληνικό ποδόσφαιρο την τελευταία πενταετία, κατακτώντας δύο Πρωταθλήματα (το ένα του το στέρησαν οι αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης μετά τα “όργια” των Κομίνη και Ποντίκη στο περιβόητο ντέρμπι με την ΑΕΚ) και τέσσερα Κύπελλα, δεν θυμίζει (πλέον) σε τίποτα αυτή την ομάδα σύμβολο. Απέχει πάρα πολύ ο φετινός ΠΑΟΚ από τα στάνταρ που έθεσε ως ομάδα την τελευταία πενταετία.

Έχει μόλις επτά νίκες στα τελευταία 27 ματς όπως προαναφέραμε, στα τρία ντέρμπι με τους τρεις του πρώην ΠΟΚ από την αρχή της σεζόν. μετρά μόλις μία νίκη και δύο ήττες. Η επιθετική συγκομιδή είναι κάκιστη, η αμυντική προκαλεί εντονότατο προβληματισμό.

Ναι είναι αλήθεια πως δημιουργείται μία ομάδα με την προοπτική του μέλλοντος, όμως τα αποτελέσματα και κυρίως οι εμφανίσεις, δείχνουν πως ο ΠΑΟΚ χρειάζεται άμεσα παρεμβάσεις. Ο Λουτσέσκου προχθές στις δηλώσεις του, είπε πως δεν μίλησε ποτέ δημόσια, για στόχους. Είναι αλήθεια. Σε δηλώσεις του από την έναρξη της σεζόν απέφυγε να μιλήσει για στόχους. Είχε ζητήσει όμως από τους παίκτες του, στην πρώτη του επίσημη ομιλία, να φθάσουν ψηλά. Έτερον, εκάτερον. Η ουσία δεν αλλάζει. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε βαθιά κρίση. Ίσως την μεγαλύτερη των τελευταίων ετών. Η διαφορά των 14 πόντων από τον Παναθηναϊκό και των οκτώ από την ΑΕΚ, για να καλυφθεί, θα πρέπει να αρχίσει να κερδίζει ο ΠΑΟΚ και να χάνουν έδαφος οι αντίπαλοί του. Υπάρχει όμως και ο κίνδυνος, εάν δεν συνέλθει άμεσα ο ΠΑΟΚ, να αυξηθεί η διαφορά ακόμη περισσότερο.

Είναι ξεκάθαρο πως στα τρία παιχνίδια που ακολουθούν έως το τέλος του πρώτου γύρου με τον ΠΑΣ στην Τούμπα, τον Ιωνικό στην Αθήνα και τον Βόλο στην Τούμπα, δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο για απώλειες βαθμών. Το δήλωσε ξεκάθαρα στη Metrosport ο Ίνγκι Ινγκανσον. Δυστυχώς από τα τέλη Οκτωβρίου ο ΠΑΟΚ απομακρύνθηκε επικίνδυνα από τις πρώτες θέσεις και καλείται να ανασυνταχθεί σε όλα τα επίπεδα.

Όποιος δεν προβληματίζεται ή δεν αγωνιά για την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα, προφανώς έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα.

Ρεπορτάζ: Γ.Καστάνης – Γ.Ζαϊρης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.