Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βγάλει «διπλό» στη Λοζάνη, γιατί ο Αμπέλ δεν κερδίζει με τίποτα

Χάρης Δημαράς05 Ιουλίου 2020

Μιας που η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα δεν μπορεί να κερδίσει με τίποτα στο γήπεδο, δείχνοντας περίτρανα πως εκτός από αγωνιστικό, υπάρχει έντονο και ψυχολογικό πρόβλημα, είναι ξεκάθαρο πως μόνο η νομική ομάδα του ΠΑΟΚ μπορεί πλέον να… ξελασπώσει την κατάσταση και να σώσει τη δεύτερη θέση.

Ακόμη και ο πιο αισιόδοξος φίλος του Δικεφάλου έχει αντιληφθεί πλέον πως αγωνιστικά η ομάδα έχει αδειάσει, κάνοντας ουσιαστικά «δώρο» και την δεύτερη θέση στην ΑΕΚ. Συνεπώς, η μοναδική μεγάλη μάχη του ΠΑΟΚ πλέον είναι στο CAS. Εκεί θα κριθεί το εισιτήριο του Champions League, διότι δεν πιστεύω ότι οι ασπρόμαυροι θα είναι τόσο αυτόχειρες ώστε να τη χάσουν αν επιστραφούν οι επτά βαθμοί. Ποτέ δεν ξέρεις βέβαια. Ο φετινός ΠΑΟΚ είναι ικανός να συνεχίσει να… σοκάρει.

Όσο κι αν πικραίνει βέβαια ότι ο ΠΑΟΚ έχασε τα σκήπτρα του πρωταθλητή και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο, δεν είναι αμελητέος ο στόχος της συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League. Υπενθυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός μέσω της δεύτερης θέσης κατάφερε να πάρει τα εκατομμύρια πέρυσι αλλά και το ότι φέτος ο δρόμος για τους χρυσοφόρους ομίλους προβλέπει μονούς αγώνες, οπότε η υπέρβαση μοιάζει πιο προσιτή. Ειδικά αν γίνουν και οι απαραίτητες κινήσεις ώστε να αλλάξει η εικόνα του ΠΑΟΚ.

Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Εκεί που σε απογειώνει (αήττητο νταμπλ), σε προσγειώνει απότομα και μπορεί να σου δώσει κάποια στιγμή και κάτι που δεν το περιμένεις. Νομοτελειακά κάποια στιγμή ο Δικέφαλος θα το κάνει κι αυτό, είναι το μόνο που δεν έχει καταφέρει άλλωστε ο Σαββίδης από την παρουσία του στην ομάδα. Για να διεκδικήσει όμως έστω τις πιθανότητές του να μπει στους ομίλους, θα πρέπει καταρχάς να βγει δεύτερος φέτος.

Το ντέρμπι στο CAS δεν θα είναι εύκολο. Η νομική ομάδα του ΠΑΟΚ πρέπει να αποδείξει ότι είναι σε καλύτερη φόρμα από αυτή του Αμπέλ Φερέιρα και φυσικά θα κριθεί κι αυτή όπως ο Πορτογάλος. Νομικοί εξειδικευμένοι στα του CAS διαβάζοντας την υπόθεση και την απόφαση του ΕΕΑ, θεωρούν πως υπάρχουν γκρίζα σημεία, στα οποία μπορεί να στηριχθεί ο ΠΑΟΚ. Ακόμη και στο απευκταίο σενάριο που θεωρηθεί πως υπάρχει αυτή η σχέση που υποστηρίζει ο Ολυμπιακός και υιοθέτησε η ΕΕΑ, μπορεί να αποδειχθεί με στοιχεία πως η Επιτροπή έχει αγνοήσει πλήρως την επιστήμη του δικαίου αλλά και την αρχή της αναλογικότητας στην πρωτόγνωρη απόφαση που έλαβε προ μερικών μηνών.

Το βασικό ζήτημα βέβαια για τον Δικέφαλο στη Λοζάνη είναι να μπει επιτέλους ένα δικαστήριο στην ουσία της υπόθεσης, να κρίνει δηλαδή από τα πραγματικά περιστατικά αν υπάρχει πολυιδιοκτησία ή όχι και να μη ρίξει… την μπάλα στην εξέδρα όπως έκαναν οι επιτροπές της Λίγκας και της ΕΠΟ. Πάντως για να κρατάμε και μικρό καλάθι, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται και αυτό το ενδεχόμενο (να γυρίσει πίσω δηλαδή την υπόθεση χωρίς να βγάλει απόφαση), ειδικά από τη στιγμή που το νομικό πλαίσιο στον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ δεν υπάρχει πια από τον περασμένο Ιούλιο. Εκεί λοιπόν είναι και πάλι το κρίσιμο σημείο: Να μπει στη ουσία.

Ας μη βιαζόμαστε κι ας περιμένουμε την εκδίκαση της Δευτέρας. Όχι με πολύ μεγάλες προσδοκίες, διότι στον ΠΑΟΚ όλα στραβά πάνε φέτος, αλλά με την πεποίθηση ότι μόνο με «διπλό» στη Λοζάνη μπορεί ο Δικέφαλος φέτος να σώσει τον μοναδικό στόχο που έχει απομείνει.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.