Ο ΠΑΟΚ πάτησε περιοχή και «έγραψε» ρεκόρ περιόδου

Γιώργος Πετρίδης15 Ιουνίου 2020

Μπορεί να μην του έδωσε τους βαθμούς που χρειαζόταν όμως ο ΠΑΟΚ με την εικόνα στο ματς του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό έδειξε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από την προσπάθεια. Αυτό πια είναι κάτι περισσότερο από επιβεβλημένο δεδομένου ότι βλέπει την πλάτη της ΑΕΚ στο βαθμολογία.

Η κυριαρχία του ΠΑΟΚ σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα του Σαββάτου αποτυπώθηκε στις οχτώ τελικές του μέσα από την περιοχή του Παναθηναϊκού, αριθμός μεγάλος για εκτός έδρας ματς πλέι οφ. Πρόκειται μάλιστα για την ισοφάριση συνολικά της κορυφαίας επίδοσης του στο φετινό Πρωτάθλημα αφού στον ίδιο αριθμό είχε φτάσει εκτός έδρας με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και εντός έδρας στην Τούμπα με τον Παναθηναϊκό για την κανονική περίοδο.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν έκανε οχτώ από τις 12 τελικές προσπάθειες του με σουτ μέσα από την περιοχή του Διούδη. Τρεις από αυτές είχε ο Δημήτρης Λημνιός ισοφαρίζοντας την κορυφαία φετινή επίδοση μεταξύ των παικτών του Δικεφάλου.

Με δεδομένη την άνεση που εμφάνισε στο να μπαίνει στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ο ΠΑΟΚ δεν έψαξε το γκολ από μακριά. Έχοντας μόνο δύο σουτ εκτός περιοχής, ισοφάρισε τη μικρότερη φετινή επίδοση του αφού την ίδια είχε και στο ματς της 24ης αγωνιστικής απέναντι στη Λάρισα.

Πρώτη φορά «άσφαιρος» στις δύο αγωνιστικές των πλέι οφ

Πέραν του ότι δεν κατάφερε να νικήσει, ο ΠΑΟΚ έμεινε για πρώτη φορά χωρίς γκολ στις δύο πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφ. Αυτό έγινε ουσιαστικά, όχι όμως και τυπικά, στο αντίστοιχο κομμάτι των πλέι οφ του 2017. Τότε ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα από την ΑΕΚ με το γκολ του Ντίντακ αλλά πήρε τους βαθμούς στα χαρτιά στη Λεωφόρο απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.