Ο ΠΑΟΚ πάνω απ’ όλα κι όλους…

Αρις Νικολάκης27 Μαΐου 2021

Λένε κάποιοι πως ο Πάμπλο Γκαρσία θα ήταν απόφαση ψυχή του Ιβάν Σαββίδη. Κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι απόφαση μυαλού. Σεβόμαστε και τους μεν και τους δε αλλά εμείς θα επιμείνουμε στην ορθότητα κάθε απόφασης. Κι αυτήν, την ορθότητα, ο χρόνος την δείχνει…

Με λίγα λόγια;

Ο Ιβάν Σαββίδης ρισκάρει κι από τη μία. Χάνει έναν προπονητή «δικλείδα – ασφαλείας» για την ΠΑΕ. Η αλήθεια είναι πως ο Πάμπλο Γκαρσία δεν οδήγησε απλά, ως προπονητής τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του Κυπέλλου και στην δεύτερη θέση τού Πρωταθλήματος. Ο Πάμπλο Γκαρσία τον κράτησε όρθιο. Πώς; Όντας «κυματοθραύστης» θεόρατων κυμάτων οργής όταν λυσσομανούσε η λαοθάλασσα των φίλων του «δικέφαλου».

Ο Ιβάν Σαββίδης ρισκάρει κι από την άλλη. Κερδίζει έναν προπονητή εμπειρότερο για την ΠΑΕ. Η αλήθεια είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου επιστρέφοντας τον ΠΑΟΚ – ενώ τον εγκατέλειψε στα κρύα του λουτρού – φαίνεται, σα να δικαιώνεται για εκείνη την απόφαση του. Και μάλιστα, δικαιώνεται από τον ίδιο τον Ιβάν Σαββίδη. Αν κι πηδώντας τότε από το καράβι στάθηκε αιτία να χάσει (το καράβι) τα αυγά και τα πασχάλια.

Τελικά, άβυσσος η ψυχή των ανθρώπων…

Όπως και να το κάνουμε όμως, θέλουμε και θεωρούμε πως στην απόφαση του Ιβάν Σαββίδη ισχύει ο κανόνας ζωής… ‘Ο ΠΑΟΚ πάνω από όλα κι όλους»! Για να επιμείνουμε πως η ορθότητα της απόφασης του – όπως η φύση ορίζει – από τον χρόνο θα κριθεί.

Τώρα… Όσοι θα ξίνιζαν, εάν έμενε ο Πάμπλο Γκαρσία, γλύκαιναν. Κι όσοι ξινίζουν που δεν έμεινε, θα γλύκαιναν. Θα έχει κάθε δίκιο βέβαια, να πικραίνεται. Προσδοκούσε διαφορετικά την εξέλιξη του στον ΠΑΟΚ. Την δικαιούνταν…

Το γεγονός πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ο σκοπός της «αγίασε» τα μέσα της - είχε ήδη συμφωνήσει με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ενόχλησε βαθιά τον Ουρουγουανό. Και δε θα μειώσει το βάθος της ενόχλησης η ειλικρινής και πλατιά ανθρώπινη δήλωση του Ιβάν Σαββίδη.

Τα λέγαμε και χθες… Μοναδική σταθερά σε μία ΠΑΕ είναι η ιδιοκτησία της. Δεν αποτελεί έκπληξη η αλλαγή φρουράς στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Όταν δεν υπάρχει πλέον, κοινός τόπος αντιλήψεων κι απαιτήσεων - όπως υπήρχε - είναι αναπόφευκτη η αλλαγή. Υποχρεωτική είναι. Και δεν είναι θέμα λογικής ή συναισθήματος. Είναι θέμα ορθότητας η μη. Ο χρόνος θα δείξει!

Έτσι ή αλλιώς είναι καλό για τον ΠΑΟΚ που η μέλλουσα αγωνιστική περίοδος ξεκινά έγκαιρα. Είναι καλύτερο που η ιδιοκτησία στηρίζει κάθετα κι οριζόντια κι εμφανέστατα την τεχνική ηγεσία. Κι είναι κάλλιστο τελικά πού… Ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από όλα κι όλους!

ΥΓ 1: Ο Πάμπλο Γκαρσία ήταν, είναι και θα είναι σημαία του ΠΑΟΚ, για τον κόσμο του. Θα είναι κρίμα κι άδικο, εάν υποσταλεί. Και δεν είναι υποχρεωτική η έπαρση της μόνον στον ιστό της πρώτης ομάδας…

ΥΓ 2: Εάν κι εφ’ όσον η ΠΑΕ σέβεται κι εκτιμά (που το πράττει) τον κόσμο του ΠΑΟΚ, οφείλει, να το (ξανα)αποδείξει. Πως; Αναφέροντας του πως και γιατί προκρίθηκε τώρα ο Πολωνός αντί του Ουρουγουανού, πως και γιατί έφυγε τότε ο Πολωνός, πως και τι (εάν) αποκάλυψε ο Ουρουγουανός όπως… προειδοποίησε! Αναμένουμε…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.