Ο ΠΑΟΚ ντροπιάζεται, αλλά ο ΠΑΟΚτσής δοξάζεται

Στέλιος Γρηγοριάδης19 Ιουλίου 2020

Ανεξάρτητα από την ασυγχώρητη γκάφα των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, την ανικανότητα των διαιτητών δύο αγώνων να εντοπίσουν την γκάφα, την επίδειξη ποδοσφαιρικής αλητείας (για πολλοστή φορά) από τον επίσημο Ολυμπιακό, την επίδειξη ηθικών αξιών (για πρώτη φορά…) από την επίσημη ΑΕΚ (του “Τίγρη” και όχι διαχρονικά της ΑΕΚ…), αλλά και την… κουκουρούκου παρέμβαση του φερόμενου ως υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, πρέπει να δούμε επί της ουσίας το θέμα που ανέκυψε με τα ληγμένα δελτία υγείας 12 παικτών του ΠΑΟΚ.

Η ουσία είναι ότι, για μια ακόμη φορά, γελοιοποιούνται οι κανονισμοί στους οποίους στηρίζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πολύ απλά, δόθηκε μια νέα αφορμή για να διαπιστώσουμε μια ακόμη τεράστια τρύπα στο πλαίσιο που καθορίζει τη διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων της χώρας που λέγεται Ελλάδα, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να ονομάζεται Ευρωπαική Μπανανία. 

Ας πούμε, λοιπόν, το αυτονόητο: Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να υπάρχουν ξεκάθαροι και ακλόνητοι κανονισμοί. Είναι ληγμένα δελτία υγείας παικτών, άρα είναι άκυρα αυτά τα δελτία; Απαγορεύεται η συμμετοχή τους στο ματς και την απόφαση της απαγόρευσης μπορεί να πάρει ο διαιτητής επί τόπου. Τελεία και παύλα. Δεν μπορεί να ισχύει τίποτε άλλο. Δεν γίνεται να αγωνίζονται αυτοί οι παίκτες με απόφαση του... εκπροσώπου της ομάδας τους και μετά τη λήξη του αγώνα να επαφίεται στη διάθεση της αντίπαλης ομάδας αν θα καταθέσει ένσταση για να κερδίσει στα χαρτιά και να αφαιρεθούν και τρεις βαθμοί από την ομάδα με τα ληγμένα δελτία.

Εδώ, μιλάμε για τον απόλυτο παραλογισμό. Εναν παραλογισμό που ακυρώνει την ισχύ του διαιτητή, ακυρώνει τη σημασία των δελτίων υγείας, ακυρώνει ακόμη και την ίδια την προστασία της υγείας των ποδοσφαιριστών. Διότι, αν δεν έχει σημασία να είναι έγκυρα τα δελτία υγείας, τότε δεν έχουν καμία αξία τα δελτία υγείας. Αρα μπορούν να αγωνίζονται οι ποδοσφαιριστές χωρίς κανέναν έλεγχο της υγείας τους.

Ως προς τον ΠΑΟΚ, τώρα, ήταν βέβαιο ότι οι σύνδεσμοι θα πουν αυτό ακριβώς που φώναξαν οι “Μακεδόνες”, ανοίγοντας τον χορό των δημόσιων τοποθετήσεων: “Κύριοι της ΠΑΕ ντροπιάσατε τον ΠΑΟΚ και τον λαό του. Μια συγνώμη δεν αρκεί. Δεν δεχόμαστε καμία στάμπα. Προτιμάμε τρίτη θέση και κούτελο καθαρό”…

Αυτό το τελευταίο είναι το πιο σημαντικό. Πιο αυστηρός, πιο αξιοπρεπής και πιο υπερήφανος κριτής του ΠΑΟΚ είναι ο ίδιος ο ΠΑΟΚτσής. Ο ΠΑΟΚτσής που έλεγε “αν υπάρχει πολυιδιοκτησία, προτιμώ να πέσω κατηγορία και όχι να χρωστάω χάρη σε οποιονδήποτε”, λέει τώρα “προτιμώ να βγω τρίτος, αφού η ομάδα μου έκανε χοντρή βλακεία και όχι να ταπεινωθώ αποδεχόμενος το χατίρι που μου έκανε η (οποιαδήποτε) ΑΕΚ”. Δεν το λέω για να λαϊκίσω, αλλά έτσι το αισθάνομαι: Από αυτή την ιστορία ο ΠΑΟΚ βγαίνει ντροπιασμένος, αλλά ο ΠΑΟΚτσής δοξασμένος...

ΥΓ. Λένε και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό οι “Μακεδόνες”: “Ιβάν, καθάρισε το τοπίο”...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.