Η κριτική... κριτική, όμως, η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ και εντός στόχων βρίσκεται και το μέλλον του χτίζει

Δημήτρης Κανελλάκης15 Νοεμβρίου 2022

Με τις τρεις νίκες στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Super League, ο ΠΑΟΚ διόρθωσε, ως προς την βαθμολογία, τουλάχιστον, σε σημαντικό βαθμό την εικόνα του.

Για να είμαστε ειλικρινείς, οι 25 βαθμοί που συγκέντρωσε μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, δεν είναι μια συγκομιδή που μπορεί να ενθουσιάσει κάποιον.

Παρόλα αυτά, έστω και με αυτή την συγκομιδή, ο ΠΑΟΚ μπορεί να βρίσκεται μακριά από την πρώτη θέση (είναι στο -12 από τον Παναθηναϊκό), όμως, υπολείπεται τεσσάρων μόλις πόντων της ΑΕΚ κι αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ κοντά στον στόχο που έβαλε για το πρωτάθλημα το περασμένο καλοκαίρι, το μίνιμουμ, δηλαδή, να είναι η κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ εμφάνισε σε αυτές τις 13 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα πολλές αδυναμίες. Η ποιότητα του ρόστερ του είναι δεδομένο ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτή που είχε προηγούμενα χρόνια. Κάποια λάθη στον σχεδιασμό του προηγούμενου καλοκαιριού τον... πληγώνουν και του βάζουν εμπόδια.

Από την άλλη πλευρά, όμως, ο ΠΑΟΚ πορεύεται με επιλογές που καμία άλλη από τις ομάδες της κορυφής στο πρωτάθλημα δεν τόλμησε. Καμία από τις μεγάλες ελληνικές ομάδες δεν διανοήθηκε να βάλει, ταυτόχρονα, τόσους πολλούς παίκτες από τις υποδομές της στο κάδρο των επιλογών για την βασική ενδεκάδα.

Ο Λουτσέσκου δεν δίστασε και εισπράττει σιγά σιγά τα οφέλη αυτής της επιλογής, έστω κι αν έχει πληρώσει και κόστος το προηγούμενο διάστημα.

Το σημαντικό, ωστόσο, στην υπόθεση είναι ότι το εγχείρημα αποδίδει και επιτρέπει αισιοδοξία πως θα αποδώσει ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα, μετά την διακοπή του πρωταθλήματος.

Με την προϋπόθεση ότι δεν θα αποπροσανατολίσει αυτή η επιτυχία και δεν θα οδηγήσει στο λάθος να μην ενισχυθεί ο ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο. Κάποια κενά είναι τόσο φανερά, που δεν γίνεται να μην καλυφθούν στη μεταγραφική περίοδο...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.