Ο ΠΑΟΚ με τους καλύτερους μεσοεπιθετικούς, βρίσκει ηγέτες από την άμυνα

Κώστας Πετρωτός08 Απριλίου 2024

Επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη αγωνιστική στα πλέι οφ ότι το φετινό Πρωτάθλημα θα πάει με κομμένη την ανάσα όλων μέχρι το τέλος του. Είναι παρακινδυνευμένο μετά τα αποτελέσματα μιας αγωνιστικής να εξάγεις συμπεράσματα γιατί την επόμενη ανατρέπονται. Προς το παρόν ο ΠΑΟΚ και οι τρεις μεγάλοι του κέντρου είναι μέσα στο κόλπο του τίτλου και τώρα ο Δικέφαλος πρέπει να ανοίξει την χρυσή παρένθεση της Ευρώπης, τα ματς με την Μπριζ. Υπό αυτό το πρίσμα είναι πολύ σημαντικό που αυτή η -δική του και του Ολυμπιακού- διακοπή του Πρωταθλήματος, τον βρίσκει πρωτοπόρο. Του τονώνει την αυτοπεποίθηση, τον κάνει να πάει με άλλον αέρα και στα ματς με την βελγική ομάδα που, όπως διαπιστώνουμε και από το χθεσινό παιχνίδι με την Αντερλεχτ, είναι μία πολύ επικίνδυνη ομάδα, ακόμη κι αν της λείπουν παίκτες όπως ο αρχηγός της ο Βανάκεν.

Κι ο ΠΑΟΚ, όμως, έδειξε ότι είναι ομάδα που δεν έχει να φοβάται τίποτα και, λίγη ώρα μετά την ισοπαλία στην OPAP Arena, αρχίζω να σκέφτομαι ότι τελικά το μεγαλύτερο εμπόδιο του στο χθεσινό ματς ήταν η δική του περίεργη ψυχολογία σε αυτό το γήπεδο. Επειδή ακριβώς είχε δημιουργήσει ένα 8-0 σε γκολ, σε βάρος του, στον προηγούμενο 1,5 χρόνο, αντιμετώπισε τα πρώτα 50 λεπτά με μία ανασφάλεια που δεν αρμόζει στην ποιότητα που έχει ως σύνολο. Φάνηκε αυτό όταν ο Μπάμπα πέτυχε το πρώτο γκολ. Την στιγμή που ο Γκανέζος με το διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνιά της εστίας του Αθανασιάδη ήταν σαν να έδιωχνε όλος ο ΠΑΟΚ τις αρνητικές σκέψεις που συνόδευαν την παρουσία του σε αυτό το γήπεδο.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Δικέφαλος στρίμωξε τους γηπεδούχους στα καρέ τους και τελικά βρήκε και ένα δεύτερο γκολ που του επέτρεψε να φύγει από την Αθήνα πρωτοπόρος. Σκεφτείτε το: Ο ΠΑΟΚ νίκησε στην Λεωφόρο, έμεινε όρθιος στην OPA Arena και συνεχίζει πρωτοπόρος στην βαθμολογία. Προφανώς το ματς με τον Ολυμπιακό που θα ακολουθήσει μετά τις αναμετρήσεις με την Μπριζ, θα είναι το μεγαλύτερο των πλέι οφ ως τώρα, αλλά ακόμη είμαστε πολύ μακριά από αυτό.

Η τρομερή τριάδα της άμυνας και το γρήγορο κοουτσάρισμα

Ας μείνουμε, όμως, στην χθεσινή ισοπαλία (είναι και η πρώτη στα 12 ματς που έχουν γίνει ως τώρα στα πλέι οφ). Ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε με κακό πλάνο στο ματς. Ο Λουτσέσκου είχε διαβάσει τις αδυναμίες των προηγούμενων αγώνων, απέφυγε το ανούσιο build up που πάντα είναι παγίδα σε αυτό το γήπεδο και προσπάθησε η ομάδα του να παίξει στον χώρο με τον Κωνσταντέλια. Ομικρός θα μπορούσε να έχει σε μία, δύο φάσεις καλύτερες επιλογές, δεν πήρε όμως και βοήθεια από τον Μουργκ. Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε ένα γκολ από αυτό που ο ίδιος βάζει στο τρανζίσιον στους αντιπάλους του και άρα θα έπρεπε να ξέρει πώς το αποτρέψει και βρέθηκε να δέχεται ένα ακόμη, από τα πιο φθηνά που έχει στο παθητικό του φέτος, μετά από την έξυπνη, εκ του αποτελέσματος, εκτέλεση φάουλ του Αμραμπατ.

Για όσους θυμούνται την τηλεοπτική μετάδοση σε εκείνο το χρονικό σημείο, ο σκηνοθέτης έκανε ένα κοντινό στον Λουτσέσκου που μόνο πανικό δεν πρόδιδε με τις εκφράσεις του. Γύρισε προς τον πάγκο, έδωσε μία εντολή, ήταν σαφές ότι έψαξε άμεσα πώς θα αλλάξει το σκηνικό που είχε διαμορφωθεί. Και το κατάφερε, καθώς όλες οι αλλαγές του αποδείχθηκαν εύστοχες. Αλλος στην θέση του θα μπορούσε να είχε αντικαταστήσει τον Μπάμπα «γιατί υπάρχει το ματς της Πέμπτης και αφού χάνουμε 2-0 δεν έχει νόημα να ταλαιπωρείται άλλο» , όμως αυτός έκανε τις σωστές κινήσεις. Ο Ντεσπόντοφ αντί του Μουργκ για να αποκτήσει έναν παίκτη που μπορεί να απειλεί η ομάδα, ο Σάστρε αντί του Ότο για να ελέγξει καλύτερα την δεξιά πλευρά και ο Σαμάτα στην κορυφή για να υπάρχει ένας φορ που μπορεί να παίξει ξύλο με τους στόπερ της ΑΕΚ. Ο Οζντόεφ ήταν το κερασάκι στην τούρτα, καθώς ο Ρώσος θυμήθηκε πόσο καλός σκόρερ μπορεί να είναι και ήταν αυτός που έφερε το ματς στα ίσα. 

Στο τέλος, στην συνέντευξή του στον συνάδελφο Μιχάλη Μελισσίδη στο συνδρομητικό κανάλι της Cosmote, μας έδειξε ότι δεν ήταν το ραμαζάνι (λες και είναι ο μοναδικός Μουσουλμάνος ποδοσφαιριστής) αυτό που έφταιγε για τις μέτριες εμφανίσεις του, αλλά ένας τραυματισμός και τα ψυχολογικά προβλήματα που για πρώτη φορά είχε στην καριέρα του, όπως αποκάλυψε και για τα οποία τον βοήθησε ο Λουτσέσκου και ο Ιβάν Σαββίδης. Είναι το δεύτερο σερί ματς που ο Λουτσέσκου δείχνει πολύ καλά αντανακλαστικά στο κοουτσάρισμα και αυτό δείχνει πόσο καλά διαβασμένος ήταν για όλα τα σενάρια.

Η αντεπίθεση ήρθε από την οπισθοφυλακή

Τέλος, θα ήθελα να εστιάσω στον ρόλο της πίσω ζώνης στην χθεσινή μίνι ανατροπή του ΠΑΟΚ. Ο Μπάμπα ανεβοκατέβαινε σε όλη την διάρκεια του ματς, ήταν διαρκής απειλής για την άμυνα της ΑΕΚ και συνιστά δικαίωση για την ματσάρα που έκανε, αυτός να σκοράρει το πρώτο γκολ στην OPAP Arena. Από κοντά σε απόδοση, Κουλιεράκης και Κεντζιόρα. Οι δύο στόπερ του ΠΑΟΚ έκαναν τρομερή εμφάνιση σε κάθε επίπεδο. Έκοψαν άπειρες μπάλες, πήραν πολλές-ειδικά εναέριες-μονομαχίες, από τους παίκτες της ΑΕΚ και τελικά μία κεφαλιά του ενός εκ των δύο, του «Κούλιε», έδωσε την δυνατότητα στον Οζντόεφ να ισοφαρίσει. Ήταν μία ηγετική εμφάνιση και ειδικά ο Χανιώτης στόπερ, με αυτά που έκανε με την Ντιναμό, στην Λεωφόρο και χθες, αποδεικνύει ότι πλέον είναι κάτι πολύ σημαντικότερο από ένα μεγάλο ταλέντο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.