Ο ΠΑΟΚ καλείται να επαναφέρει όσα τον είχαν κάνει ανίκητο...

Δημήτρης Κανελλάκης20 Φεβρουαρίου 2020

Μπήκαμε στην περίοδο που είναι όλο το... ζουμί για την τρέχουσα σεζόν. Οι τελευταίες αγωνιστικές στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, τα πλέι οφ, η ημιτελική φάση του κυπέλλου, είναι που θα κρίνουν ποιος θα είναι ο πρωταθλητής, ποιος ο κυπελλούχος, ποιες οι ομάδες που θα εξασφαλίσουν εισιτήριο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Σε ό,τι αφορά στο πρωτάθλημα και στην μάχη για τον τίτλο, είναι, χωρίς αμφιβολία, πάρα πολύ σημαντικό να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της γιγαντομαχίας την Κυριακή στην Τούμπα. Το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού θα κρίνει πολλά. Το ξέρουν και οι δύο ομάδες...

Το αποτέλεσμα θα καθορίσει τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα μπούνε στα πλέι οφ, όπου θα συναντηθούν και πάλι. Ο ΠΑΟΚ θέλει πάση θυσία τη νίκη. Και για βαθμολογικούς και για ψυχολογικούς λόγους.

Λένε οι περισσότεροι, και νομίζω ότι έχουν δίκιο, πως η ψυχολογία είναι με το μέρος του Ολυμπιακού. Κυρίως λόγω του προβαδίσματος που έχει στην βαθμολογία, έστω κι αν είναι μικρό, αλλά και γιατί παίζει καλύτερα απ' ό,τι ο ΠΑΟΚ το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Αυτό το ψυχολογικό πλεονέκτημα του αντιπάλου του, καλείται επίσης να το ανατρέψει ο ΠΑΟΚ. Εξαρτώνται πολλά από την ομάδα του Φερέιρα. Από τον ΠΑΟΚ εξαρτάται, σε μεγάλο βαθμό, το πώς θα πάει το ματς της Κυριακής. Σίγουρα θα πρέπει να παρουσιαστεί αισθητά βελτιωμένος, πιο έτοιμος, πιο ικανός να διαχειριστεί καταστάσεις, οι οποίες απέναντι στον Ολυμπιακό θα είναι σαφώς δυσκολότερες από αυτές που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει τα προηγούμενα χρόνια.

Ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες με εμπειρία, με ικανότητες, με ισχυρή προσωπικότητα. Λογικό είναι να περιμένουν όλοι από αυτούς τους παίκτες να παίξουν την Κυριακή στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, να έχουν απόλυτη συγκέντρωση, να ενεργοποιήσουν τα αντανακλαστικά του... νταμπλούχου και να τα καταστήσουν το ισχυρό πλεονέκτημά τους για την επικράτηση.

Περιμένει ο κόσμος του ΠΑΟΚ από τους παίκτες πράγματα που τα έχουν δείξει την τελευταία τριετία, πράγματα τα οποία διαθέτουν και ήταν αυτά που τους έκαναν ανίκητους, που τους έδιναν τη δυνατότητα να κυριαρχούν στα παιχνίδια, να μην αφήνουν κανένα περιθώριο στους αντιπάλους τους να αντιδράσουν.

Μόνο επαναφέροντας όλα τα παραπάνω στοιχεία θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ να μπει αρχικά στο ντέρμπι της Κυριακής και μετά στην τελική ευθεία για πρωτάθλημα και κύπελλο με την ορμή που χρειάζεται για να πετύχει τους στόχους του...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.