Ο ΠΑΟΚ γίνεται και πάλι νέος: Η προοπτική ανανέωσης με μία... αποστολή κάτω των 30

Χρύσανθος Δοβλέτογλου11 Φεβρουαρίου 2022

Το 2016 ήρθε στον ΠΑΟΚ μία φουρνιά παικτών που έφεραν μεγάλες επιτυχίες, αλλά, σιγά σιγά έρχεται το πλήρωμα του χρόνου για να αποχαιρετήσουν για να τους διαδεχθούν νεότεροι. Οι Κάνιας και Μάτος έχουν, ήδη αποχωρήσει, ο Κρέσπο μπήκε στο 35ο έτος της ηλικίας του, ο Μπίσεσβαρ στο 34ο, ενώ ο Βαρέλα είναι εκτός ομάδας και τη θέση του στο βασικό σχήμα έχει πάρει ο Ίνγκασον.



Σταδιακά δίνουν τη θέση τους στα νιάτα, με τους Σάστρε, Σοάρες, Τσιγγάρα, Λύρατζη και Μιχαηλίδη να βρίσκονται, πλέον, στην πρώτη γραμμή, να έχουν αναλάβει ή να είναι έτοιμοι να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο και να ρίχνουν ακόμη περισσότερο τον ηλικιακό μέσο όρο. Ο Σάστρε έχει κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα, οι Λύρατζης, Τσιγγάρας και Μιχαηλίδης είναι βασικά στελέχη και αλλάζουν μόνο για τις ανάγκες του ροτέισον, ενώ ο Σοάρες περιμένει την ευκαιρία του για να μπει στα πλάνα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Με «όχημα» αυτή την πεντάδα νεαρών ποδοσφαιριστών είναι εμφανές ότι στον ΠΑΟΚ έχει αρχίσει η διαδικασία ανανέωσης του ρόστερ, με στόχο από το καλοκαίρι και μετά να εμφανιστεί στο γήπεδο μία φρέσκια ομάδα που θα έχει τις δυνάμεις να πετύχει τους στόχους της. Μαζί τους, φυσικά, θα υπάρχουν και κάποιοι έμπειροι παίκτες που θα βάζουν τις «πινελιές» τους όποτε χρειάζεται. Αλλά ο κύριος κορμός θα αποτελείται από ποδοσφαιριστές κάτω των 30 ετών.

Μία... αποστολή με παίκτες κάτω των 30

Ο Ίνγκασον είναι 28, ο Τέιλορ 26, ο Αουγκούστο 25, ο Τσόλακ 28, ο Σίντκλεϊ 28, ο Μιτρίτσα 27, ο Μουργκ 27, ο Άκπομ 26, ενώ υπάρχουν και εννιά παίκτες κάτω των 25 και πιο συγκεκριμένα ο Ζίβκοβιτς (25), ο Σάστρε (24), ο Ζαμπά (23), ο Μιχάι (23), ο Σοάρες (22), ο Τσιγγάρας (21), ο Λύρατζης (21), ο Μιχαηλίδης (21) και ο Κούτσιας (18). Δηλαδή, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει στα χέρια του 17 ενεργούς -άλλους περισσότερο και άλλους λιγότερο- ποδοσφαιριστές, κάτω των 30 ετών, πάνω στους οποίους μπορεί να βασιστεί για να κάνει τον ΠΑΟΚ πιο νέο και, απλώς, να τους πλαισιώσει με κάποιους πιο «μπαρουτοκαπνισμένους» για να φτιάξει ένα σύνολο που θα τον καλύπτει απόλυτα σε όλες τις αγωνιστικές συγκυρίες.



24,2 ετών ο μέσος όρος της νέας φουρνιάς

Οι παραπάνω ποδοσφαιριστές φτιάχνουν μία ομάδα με μέσο όρο ηλικίας 24,2 ετών που, φυσικά, αυτό σημαίνει περισσότερο ενέργεια στο γήπεδο και μεγαλύτερες αντοχές κατά την διάρκεια των αγώνων. Συστατικά απαραίτητα για να μείνει μέχρι τέλους και να πετύχει μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ τους στόχους της σε τρεις διοργανώσεις. Ενώ, εννοείτε, ότι και ο προπονητής θα έχει στα χέρια τους τις επιλογές για να ανακατέψει την τράπουλα όπως θα θέλει ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε ματς.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.