Ημερομηνία ορόσημο για τον ΠΑΟΚ που γιορτάζει τα 96 χρόνια ζωής του

Metrosport Team20 Απριλίου 2022

Μία ξεχωριστή ημερομηνία είναι η 20ή Απριλίου για τον ΠΑΟΚ και τους απανταχού φίλους του προσφυγικού συλλόυο. Σαν σήμερα, πριν από 96 χρόνια, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε την αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ και αναγνώρισε επισήμως την ύπαρξη του συλλόγου. 

Το 1926 ο Δικέφαλος ιδρύθηκε από μια παρέα Κωνσταντινουπολιτών που ήθελαν μέσω μιας ομάδας να εκπροσωπήσουν τις αξίες και τα βιώματα τους. 96 χρονια αργότερα δεν έχει αλλάξει κάτι. Οι «ασπρόμαυροι» με καθημερινό αγώνα, ήττες, νίκες χτίζουν το αύριο σε γερές βάσεις και αγωνίζονται για να δώσουν χαμόγελο στους χιλιάδες φιλάθλους τους. 

Το πρώτο έμβλημα ήταν το τετράφυλλο τριφύλλι και το πέταλο. Τα φύλλα ήταν πράσινα και πάνω από το καθένα ήταν χαραγμένα τα αρχικά της λέξης ΠΑΟΚ. Το σκέφτηκε ο αείμνηστος Κώστας Κοεμτζόπουλος που πήρε την ιδέα από το πακέτο τσιγάρων μάρκας «Λήθη» που κάπνιζε.

 Το πρώτο ΔΣ απαρτιζόταν από τους: Πρόεδρος: Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης

Α’ αντιπρόεδρος: Παντελής Καλπακτσόγλου

Γενικός γραμματέας: Κωνσταντίνος Κρητικός

Ειδικός γραμματέας: Μενέλαος Τσούλκας

Ταμίας: Ιωακείμ Ιωακειμόπουλος

Έφορος ποδοσφαίρου: Αλέξανδρος Αγγελόπουλος

Έφορος αθλητών: Αριστόδημος Δημητριάδης

Σύμβουλοι: Παναγιώτης Μαλέσκας, Κωνσταντίνος Κοεμτζόπουλος και Μιχάλης Θεοδοσιάδης.

Μετά από περιπέτειες χρόνων, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη που υποσχέθηκε να φέρει τη χαρα στην Τούμπα και το έκανε. Κάθε χρόνο φρόντισε να δυναμώνει την ομάδα, η οποία έγινε πρωταγωνίστρια στο ελληνικό πρωτάθλημα και κατόρθωσε να πάρει αήττητη το πρωτάθλημα και να κάνει και το πρώτο νταμπλ της ιστορίας της.

Ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει χρονιά με τη χρονιά και αυτό έκανε και στη φετινή, φτάνοντας μέχρι τους «8» του UEFA Conference League...

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Είμαστε ακόμη στην αρχή...

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσα από μία ανάρτηση της, αναφέρθηκε στα 96α γενέθλια του συλλόγου τονίζοντας: «Είμαστε ακόμη στην αρχή...»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.