Ο ΠΑΟΚ «φτιάχνει» την Τούμπα κι η Τούμπα τον ΠΑΟΚ!

Αρις Νικολάκης10 Απριλίου 2022

Φυσικά κι άλλος ΠΑΟΚ θα εμφανιστεί την Πέμπτη στην Τούμπα. Άλλος σε όλους τους τομείς. Με ανεβασμένη ψυχολογία. Με καλύτερη γνώση της Μαρσέιγ. Με τα παθήματα του στο «Βελοντρόμ», μαθήματα. Με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Και με τα …μποφόρ της έδρας του φουσκώνουν τα πανιά του.

Άλλη θα είναι βέβαια, κι η Μαρσέιγ. Πέρα από τις σοβαρές απουσίες της – τρεις παίκτες, ίσως κι ο Μίλικ κι ο προπονητής της – με καλύτερη γνώση κι αυτή του ΠΑΟΚ. Με τα παθήματα της κι αυτή, μαθήματα. Δίχως ανεβασμένη ψυχολογία. Όχι με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Δίχως τα… μποφόρ της έδρας της. Και με μεγαλύτερη προσοχή καθώς ο ΠΑΟΚ ανέκοψε τη φόρα της για πρόκριση.

Όλα αυτά όμως, δεν αλλάζουν την διαφορά του επιπέδου των δυο ρόστερ. Όπως και να το κάνουμε, η γαλλική ομάδα ακόμη και με τόσες απουσίες έχει ανώτερη ποιότητα. Έχει αντιληφθεί συνάμα, πως αυτή η ανωτερότητα δεν έφθασε, για να βγάλει από τη μέση την ελληνική…

Κρίνοντας κι από τα σχόλια του γαλλικού Τύπου, η Μαρσέιγ «αιφνιδιάσθηκε από τον ΠΑΟΚ του Β΄ ημιχρόνου». «Βιάσθηκε, να θεωρήσει πως τελείωσε ο αγώνας στο 45ο λεπτό». «Υποτίμησε τον ΠΑΟΚ μετά το 2-0». «Γονάτισε μετά το 2-1». «Άργησε, να συνέλθει μετά το 2-1. Κι όταν συνήλθε δεν είχε καθαρό μυαλό. Και χρεώθηκε με κίτρινες κάρτες, οι οποίες κοστίζουν απουσίες από τη ρεβάνς».

Συγκρίνοντας την προσέγγιση του γαλλικού Τύπου πριν τον αγώνα του «Βελοντρόμ» με την προσέγγιση του αγώνα της Τούμπας… Διαπιστώνουμε πως κι ο γαλλικός Τύπος αιφνιδιάσθηκε από τον ΠΑΟΚ του Β΄ ημιχρόνου.

Τι σημαίνει αυτό; Κατά την πάντα ταπεινή μας, άποψη σημαίνει πως αμφότερες οι ομάδες θα παρουσιασθούν στον δεύτερο αγώνα διαφορετικές από τον πρώτο. Με τη Μαρσέιγ να έχει το πλεονέκτημα του 2-1 και να ευνοείται από την ισοπαλία. Με τον ΠΑΟΚ να έχει το πλεονέκτημα της έδρας! Με άλλα λόγια; Η Μαρσέιγ να παραμένει φαβορί αλλά… Ο ΠΑΟΚ ως αουτσάιντερ να την έχει πλησιάσει!

Ο ΠΑΟΚ εφέτος ανέτρεψε δυο φορές στην έδρα του, εκτός έδρας ήττες. Μία με τον Μποέμιανς και μία με τη Γάνδη.

Παλαιότερα, το 2015 ηττήθηκε από την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ με 2-1. Στη ρεβάνς της Τούμπας επικράτησε με 6-0. Έτσι προκρίθηκε στο επόμενο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Το 2014 μετά την ήττα με 1-0 εκτός από τη μολδαβική Ζίμπρου, πήρε νίκη με 4-0. Έτσι προκρίθηκε για τους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Το 2002, για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ με τη Λεισόες ηττήθηκε με 2-1 στην Πορτογαλία. Νίκησε 4-1 στην Ελλάδα. Έτσι προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

Και το 2000, με την Ουντινέζε χρειάσθηκε γκολ στην παράταση αφού με νίκη 1-0 εντός, κάλυψε την ήττα 1-0 εκτός. Έτσι προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Στον αντίποδα πάντως, αυτών των ανατροπών μετρούμε πολλές μη ανατροπές (sic). Μετρούμε και την δυναμικότητα των αντιπάλων του ΠΑΟΚ. Η Μαρσέιγ απέχει παρασάγγες από αυτές. Δε χωρά συζήτηση. Εν τούτοις ο ώριμος και σοβαρός ΠΑΟΚ δεν πτοήθηκε στην έδρα της. Να δούμε εάν πτοηθεί αυτή στην δική του έδρα.

Και να μη λησμονείτε πως κόσμος κι ομάδα του ΠΑΟΚ είναι δοχεία συγκοινωνούντα. Ναι μεν, ο ΠΑΟΚ είναι αετός – κατά πως λένε οι φίλοι του –κι ο κόσμος τα φτερά του αλλά… Να θυμάσθε δε, πως ο ΠΑΟΚ «φτιάχνει» την Τούμπα κι η Τούμπα τον ΠΑΟΚ…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.