Ο ΠΑΟΚ φλερτάρει με ρεκόρ... διαρκείας, κάνοντας τη μεγαλύτερη σεζόν του

Metrosport Team20 Μαρτίου 2024

Μπορεί ο αποκλεισμός από το Κύπελλο να τον πέταξε εκτός μιας διοργάνωσης, όμως ακόμη και με τις δύο εναπομείνασες ο ΠΑΟΚ μπορεί να σπάσει ένα ρεκόρ... διαρκείας. Πιο συγκεκριμένα, θα κάνει την μεγαλύτερη σεζόν του με τα περισσότερα παιχνίδια, αν καταφέρει να συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι και μετά το εμπόδιο τη Μπριζ.

Και αυτό γιατί ο «Δικέφαλος του Βορρά» ξεκίνησε τη φετινή σεζόν από τις 27 Ιουλίου, όταν οι «ασπρόμαυροι» διασταύρωσαν τα ξίφη τους με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League. Από εκεί και στο εξής, ο «Δικέφαλος» απέκλεισε τρεις αντιπάλους το περασμένο καλοκαίρι, Μπεϊτάρ, Χάιντουκ Σπλιτ και Χαρτς και προκρίθηκε στους ομίλους. Στη συνέχεια τερμάτισε πρώτος στον όμιλό του και «τσέκαρε» το εισιτήριο για τους «16», όταν και απέκλεισε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Μέχρι σήμερα, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ έχει δώσει 47 επίσημα παιχνίδια , ενώ μπροστά του έχει τουλάχιστον 11 αναμετρήσεις. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχει σίγουρα δύο ακόμη αναμετρήσεις κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ.

Συνεπώς, ο Δικέφαλος θα δώσει το λιγότερο 58 επίσημα παιχνίδια για τη σεζόν 2023-2024, αριθμός που μπορεί να αυξηθεί σε 61 υπό προϋποθέσεις. Σε περίπτωση, που πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά, τότε θα δώσει ακόμη δύο αναμετρήσεις, ενώ αν φτάσει μέχρι τον τελικό της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, τότε τα επίσημα παιχνίδια της αγωνιστικής χρονιάς θα φτάσουν στα 61.

Το τελευταίο αντίστοιχο ρεκόρ συναντάται στη σεζόν 2021-2022, όταν ο ΠΑΟΚ έφτασε στα προημιτελικά του UEFA Conference League. Τότε είχε αγωνιστεί σε 59 αναμετρήσεις, έναν αριθμό που μπορεί να ξεπεράσει φέτος αν έρθει πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.