Ο ΠΑΟΚ έκανε τον κίνδυνο... ευκαιρία και απέδειξε πόσο πολύ έχει μεγαλώσει

Δημήτρης Κανελλάκης25 Μαΐου 2021

Ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλώσει πολύ τα τελευταία χρόνια. Σε όλα τα επίπεδα. Το μέγεθός του δεν έχει καμία σχέση με αυτό που όλοι ξέραμε την προ Ιβάν Σαββίδη περίοδο.

Είναι πια μια ομάδα υψηλών, για το ελληνικό ποδόσφαιρο, προδιαγραφών. Είναι μια ομάδα που ποτέ δεν μπορείς να την υποτιμήσεις. Ακόμη κι όταν είναι στα χειρότερά της.

Δεν μπορείς να αισθανθείς ότι την έχεις, ότι είναι ευκαιρία να εκμεταλλευτείς την κακή περίοδο που διανύει και πολύ πιο εύκολα απ' ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο να της επιβληθείς.

Ολα αυτά είναι γνωστά. Ωστόσο, τα αναφέρω διότι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ο ΠΑΟΚ μας τα θύμισε με τον πιο εμφατικό τρόπο. Μας τα θύμισε με την παρουσία του στον τελικό, τη νίκη του επί του Ολυμπιακού και την κατάκτηση του κυπέλλου.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε μια πολύ άσχημη περίοδο τα δύο τελευταία χρόνια. Από την κατάκτηση του νταμπλ το 2019 και μετά οι άνθρωποί του έκαναν πολλά λάθη, η ομάδα ακολούθησε μια καθοδική πορεία, δεν έμοιαζε σε τίποτε με αυτό που είχε δημιουργήσει και είχε παρουσιάσει την τετραετία 2015-2019.

Βρέθηκε αντιμέτωπος ο ΠΑΟΚ με την καταστροφή. Κινδύνεψε να τερματίσει τελευταίος στα πλέι οφ, να μην περάσει στον τελικό του κυπέλλου, να βιώσει μια πρωτοφανή υποχώρηση και αμφισβήτηση της ισχύος του, να κυλήσει σε μια απίστευτη εσωστρέφεια.

Αυτό τον θανάσιμο κίνδυνο, όμως, ο ΠΑΟΚ τον έκανε... ευκαιρία. Ευκαιρία να δείξει ότι διαθέτει μέταλλο, ότι έχει στόφα, δυναμισμό, ότι δεν ξέχασε πώς αντιδρά μια ομάδα κορυφής στα δύσκολα, πώς σηκώνεται από τα... πατώματα στα οποία έχει βρεθεί και δείχνει το ανάστημά της.

Ο ΠΑΟΚ έκανε με καθυστέρηση πρωταθλητισμό αυτή την σεζόν. Εστω και με αυτή την καθυστέρηση, όμως, στην ουσία... έσωσε την σεζόν. Διότι με το κύπελλο στην τροπαιοθήκη του και την δεύτερη θέση, εξασφάλισε το θετικό πρόσημο.

Εξασφάλισε, όμως, και την ομαλή συνέχειά του. Εξασφάλισε την ζωογόνα ανανέωση των κυττάρων του. Εξασφάλισε την συντήρηση και την ενίσχυση του ενθουσιασμού και της πίστης του Ιβάν Σαββίδη σε αυτό που με τόση αγάπη, τόση αυτοπεποίθηση, τόση ενέργεια, τόση αφοσίωση κάνει όλα αυτά τα χρόνια που είναι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ.

Ο ΠΑΟΚ έστειλε ένα πολύ ηχηρό μήνυμα με την κατάκτηση του κυπέλλου προς όσους πίστεψαν ότι λυγίζει, ότι μπαίνει σε περιπέτειες, ότι τα χτυπήματα που δέχτηκε κάτω από τη μέση, μαζί με τα δικά του λάθη, θα τον γονατίσουν.

Οχι μόνο δεν τον γονάτισαν, αλλά τον έκαναν ακόμη πιο δυνατό, ακόμη πιο έτοιμο, με τον κατάλληλο σχεδιασμό και το σωστό πλάνο να είναι τα επόμενα χρόνια αυτός που θα διαμορφώνει τις συνθήκες και που θα έχει τον πρώτο λόγο στην κατάκτηση των εγχώριων τίτλων

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.