Ο ΠΑΟΚ έκανε το αυτονόητο, που δεν αρκεί, όμως, για να ξανακερδίσει τη χαμένη εμπιστοσύνη

Δημήτρης Κανελλάκης11 Δεκεμβρίου 2021

Ήταν το μίνιμουμ που θα μπορούσε να πετύχει ο ΠΑΟΚ, η πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Conference League. Δεν συνιστά κάποια φοβερή επιτυχία ότι τα κατάφερε, ενώ θα ήταν, ασφαλώς, πολύ μεγάλη αποτυχία αν δεν τα κατάφερνε.

Παρόλα αυτά, όλοι το καταλαβαίνουμε, νομίζω, ότι πήραν βαθιά ανάσα ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του. Όσο κι αν ήταν πάρα πολύ δύσκολο να χαθεί η πρόκριση, όταν έρχεσαι από σερί αρνητικών αποτελεσμάτων, όταν αμφισβητείσαι, όταν νιώθεις αδύναμος και αισθάνεσαι να χάνεται η γη κάτω από τα πόδια σου, την έχεις μια ανησυχία.

Ο στόχος, βέβαια, επετεύχθη κι αυτό είναι ένα στοιχείο που βοηθάει ώστε να αλλάξει λίγο το κλίμα, να φύγουν τα μαύρα σύννεφα πάνω από την Τούμπα, να υπάρξει μια ανάταση και μια αισιοδοξία.

Πράγματα, δηλαδή, που είχαν λείψει τον τελευταίο καιρό και είχαν φέρει φοβερή πίεση στις πλάτες του Λουτσέσκου και των παικτών.

Αυτή η πίεση, ωστόσο, δεν θα φύγει. Δεν άλλαξε κάτι σε εντυπωσιακό βαθμό η νίκη επί της Λίνκολν που έδωσε το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να συνεχίσει στην Ευρώπη.

Με χαμένη τη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος πριν την συμπλήρωση του πρώτου γύρου και όλες αυτές τις αδυναμίες που εμφανίζει, θα είναι, όπως πολλές φορές το έχουμε πει, ένα διαρκές ζητούμενο ο τρόπος, αν υπάρχει, ώστε να διορθωθεί αυτή η κατάσταση σε βαθμό που να ξανακερδίσει ο ΠΑΟΚ την εμπιστοσύνη του κόσμου του.

Γιατί, κακά τα ψέματα, είναι προφανές πως έχει χάσει την εμπιστοσύνη των οπαδών του, ότι είναι πάρα πολλοί αυτοί που έχουν απογοητευτεί και δεν θέλουν να πάνε στο γήπεδο, ούτε καν, πολλές φορές, να δούνε ένα παιχνίδι από την τηλεόραση.

Αυτό είναι τώρα το στοίχημα. Να ξαναζεστάνει η ομάδα τον κόσμο. Να τον φέρει κοντά της. Να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. Σε όλους... Όχι μόνο στον Λουτσέσκου ή στους παίκτες, αλλά ακόμη και στην διοίκηση και στον ιδιοκτήτη της ομάδας. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.