Ο ΠΑΟΚ διορθώνεται και βρίσκεται στο σωστό δρόμο ασχέτως αν ακόμη δεν πείθει

Χρύσανθος Δοβλέτογλου16 Ιανουαρίου 2022

Ο ΠΑΟΚ πέρασε ένα πολύ δύσκολο διάστημα, χάνοντας μέσα σε δύο εβδομάδες εννιά βαθμούς στο πρωτάθλημα, ενώ μέσα σε εκείνη την τραγική περίοδο τα... χρειάστηκε για να φύγει με την ισοπαλία από το Αλκαζάρ, στον πρώτο αγώνα κυπέλλου με αντίπαλο την ΑΕΛ. Την παρτίδα είχε σώσει ένα φάουλ του Κούρτιτς στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το πιο μεγάλο πρόβλημα της ομάδας σε εκείνη τη φάση ήταν ψυχολογικό. Ομάδες κατώτερης δυναμικής, όπως ο Ιωνικός, όχι μόνο τον κέρδιζαν, αλλά το έκαναν και εμφατικά με ανατροπή του σκορ. Πλέον, με πέντε συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και επτά σερί συνολικά, μαζί με το κύπελλο και το Conferens League, δείχνει να ξεπερνάει αυτό το πρόβλημα και να χτίζει μέσα από τις επιτυχίες τον χαρακτήρα του.

Οι νίκες ήρθαν και συνεχίζουν να έρχονται -σε μεγάλο βαθμό- γιατί ο ΠΑΟΚ σταμάτησε να δέχεται με μεγάλη αφέλεια γκολ. Σε 3/4 τελευταία ματς της Super League, κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικό και ΟΦΗ, το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του, ενώ μέχρι αυτό το σημείο της περιόδου η εστία του Πασχαλάκη δεν είχε παραβιαστεί μόνο στα παιχνίδια κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολη και στο εντός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ δείχνει, λοιπόν, έστω και καθυστερημένα να διορθώνεται και να βρίσκεται στον σωστό δρόμο, άσχετα που ακόμη δεν πείθει με τις εμφανίσεις του. Απέναντι στον ΟΦΗ «πέταξε» το πρώτο ημίχρονο, πληρώνοντας το γεγονός ότι επιθετικά δεν είχε φαντασία και όταν έφτανε έξω από την περιοχή δεν έβρισκε τελική πάσα. Τέτοια είδαμε από τον Μπίσεσβαρ στο δεύτερο γκολ του Κούρτιτς, αλλά ο έμπειρος μεσοεπιθετικός, πλέον, μπορεί να προσφέρει πραγματικά μόνο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και όχι για ολόκληρο 90λεπτο.

Και κάπου εκεί... έρχεται ο Ζοσέ Μπότο για να διορθώσει τις ατέλειες του ρόστερ και με μεταγραφές νεαρών σε ηλικία παικτών να δώσει στον Δικέφαλο αγωνιστικά χαρακτηριστικά που του έλειπαν, όπως ενέργεια, για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στους αγώνες, και ταχύτητα. Επίσης, από εδώ και πέρα ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα έχει και αρκετές λύσεις αριθμητικά, ώστε να μην πονοκεφαλιάζει με τις απουσίες, που την εποχή του κορωνοϊού είναι συχνές.

Είδαμε, άλλωστε, ότι όταν άνοιξε το ρόστερ και άρχισε να δίνει χρόνο συμμετοχή στους Λύρατζη και Τσιγγάρα, δύο ποδοσφαιριστές που δεν θα εντυπωσιάσουν με την απόδοσή τους, αλλά θα τα δώσουν όλα και θα βοηθήσουν πάνω απ' όλα το σύνολο, πήραν ανάσες κάποιοι συμπαίκτες τους, όπως ο Σβαμπ, που ήταν «σκασμένοι» αι ο ΠΑΟΚ κέρδισε σε επίπεδο φρεσκάδας. Οι πολλές επιλογές, σε συνδυασμό με την ένεση ποιότητας, που επιχειρεί να κάνει με τις κινήσεις του ο Μπότο μόνο αισιόδοξους μπορεί να κάνει τους φίλους του Δικεφάλου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.