Ο ΠΑΟΚ δεν πείθει κανέναν, όμως η σεζόν σίγουρα δεν τελείωσε

Δημήτρης Κανελλάκης11 Ιουνίου 2020

Για τον ΠΑΟΚ δεν τελείωσε η σεζόν. Όσο απογοητευτικός κι αν είναι, όσο κι αν είναι ξεκάθαρο ότι ο κύκλος της ομάδας που γοήτευσε την προηγούμενη διετία έκλεισε και πρέπει πολύ σοβαρά να αντιμετωπιστεί το θέμα του σχεδιασμού μιας καινούργιας ομάδας, η σεζόν δεν τελείωσε.

Για τον ΠΑΟΚ υπάρχει ο στόχος της δεύτερης θέσης στο Πρωτάθλημα της Super League 1 και της παρουσίας στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν πείθει ότι είναι ικανός να “κλειδώσει” ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ειδικά στο θέμα του πρωταθλήματος και της δεύτερης θέσης, εφόσον ισχύσει η τιμωρία της αφαίρεσης των βαθμών, δύσκολα μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι ο ΠΑΟΚ είναι το ακλόνητο φαβορί για να την κατακτήσει.

Ωστόσο, η σεζόν δεν τελείωσε ακόμη. Κι η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Τώρα, θα μου πείτε... ποια ελπίδα; Και δικαίως. Σε ό,τι με αφορά το έχω πει και το έχω γράψει πολλές φορές τους τελευταίους μήνες ότι ο ΠΑΟΚ δεν μου δίνει κανένα σημάδι το οποίο να μου επιτρέπει να σκεφτώ ότι είναι παρών, με δυναμικό τρόπο και με την αποφασιστικότητα που πρέπει να διαθέτει μια ομάδα επιπέδου κορυφής.

Δεν βλέπω να υπάρχει ενέργεια, δεν βλέπω να υπάρχει πίστη, δεν βλέπω να υπάρχει φρεσκάδα, δεν βλέπω να υπάρχει κίνητρο. Κι επειδή δεν πιστεύω ότι αυτή την περίοδο μπορεί να υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση του Φερέιρα, πόσω δε μάλλον όταν μιλάμε για έναν προπονητή ο οποίος έχει απαξιωθεί τόσο πολύ που μου δίνει την αίσθηση ότι μετράει τις μέρες για να μαζέψει τα πράγματά του, η μόνη ελπίδα για τον ΠΑΟΚ είναι οι παίκτες του.

Μήπως και βγάλουν προσωπικό εγωισμό, μήπως και η εμπειρία, η ποιότητά τους, η ισχυρή προσωπικότητα κάποιων εξ αυτών, λειτουργήσει στα επόμενα παιχνίδια και βοηθήσει ώστε να δούμε κάτι καλύτερο.

Να τους δούμε, δηλαδή, να θυμίζουν τον περσινό και τον προπέρσινο ΠΑΟΚ, να εμπνεύσουν λίγη εμπιστοσύνη, πράγματα τα οποία τόσο πολύ έχουν λείψει από τους οπαδούς τους και η ευθύνη γι' αυτό δεν είναι μόνο του Φερέιρα αλλά και των παικτών και της διοίκησης.

Αν δεν υπάρξει ούτε κι αυτό, ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει σοβαρά να κλείσει πάρα πολύ άσχημα αυτή την σεζόν...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.