Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ, η επικοινωνιακή απέτυχε

Δημήτρης Κανελλάκης08 Ιουνίου 2020

Αναρωτιέμαι τι δεν είχαν καταλάβει εδώ και πάρα πολλούς μήνες όσοι μετά την θλιβερή παρουσία και την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό ψάχνουν να βρουν τι φταίει.

Πραγματικά, δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει έστω και ένας, απ' αυτούς που βλέπουν με ψυχραιμία τα πράγματα και δεν έχουν λόγο να μασάνε τα λόγια τους, που να μην το έχει δει εδώ και μήνες ότι ο φετινός ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να κάνει τίποτε περισσότερο απ' αυτό που μας δείχνει όλη τη χρονιά, που μας έδειξε και χθες το βράδυ.

Σε ό,τι με αφορά, το έχω πει και το έχω γράψει από τις αρχές του 2020 ακόμη ότι θεωρώ πως ο κύκλος αυτής της ομάδας έκλεισε. Οτι πρόκειται για μια ομάδα η οποία έπιασε ταβάνι την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο και που αν δεν είχε αυτοϋπονομευτεί, με τα λάθη που έγιναν στον σχεδιασμό του περασμένου καλοκαιριού, ίσως θα μπορούσε να είναι λίγο πιο ανταγωνιστική απ' ό,τι την είδαμε τους τελευταίους 10 μήνες, χωρίς αυτό να σημαίνει, ωστόσο, ότι θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια, να μπορεί με τον ίδιο κορμό να διεκδικεί τίτλους και τα επόμενα χρόνια.

Απορώ, επίσης, με αυτούς που αναρωτιούνται γιατί δεν μπόρεσε ο Φερέιρα να εκμεταλλευτεί τον χρόνο της καραντίνας, για να γνωρίσει καλύτερα την ομάδα του και με μεγαλύτερη άνεση να την ετοιμάσει για τα πλέι οφ.

Μα, είναι δυνατόν, όταν δουλεύεις με μια ομάδα η οποία δεν αποτελεί δημιούργημά σου και δεν έχεις καταφέρει να το ξεπεράσεις αυτό και να της δώσεις το δικό σου στίγμα επί οκτώ μήνες, να το πετύχεις σε μια περίοδο κατά την οποία επικοινωνείς με τους ποδοσφαιριστές σου μόνο μέσω τηλεδιάσκεψης; Ας είμαστε λίγο, έστω, σοβαροί...

Ο ΠΑΟΚ μάς έδειξε και χθες, για μία ακόμη φορά αυτή την σεζόν, ότι υπολείπεται εμφανώς του Ολυμπιακού. Οτι είναι μια ομάδα χωρίς φρεσκάδα, χωρίς κίνητρο, χωρίς δίψα, με παίκτες που σου δίνουν την εντύπωση ότι προ πολλού έχουν... αδειάσει, δεν έχουν ενδιαφέρον, δεν νιώθουν την ανάγκη να προσπαθήσουν για κάτι.

Κι όλα αυτά τα βλέπει ο καθένας σε τέτοιο βαθμό, νομίζω, που δικαίως να αναρωτιέται πόσο σοβαρός είναι ο κίνδυνος να χάσει ο ΠΑΟΚ ακόμη και την δεύτερη θέση.

Για να επιστρέψω, όμως, στο μείζον, κατά την άποψή μου, αυτό που είχα επισημάνει από πολύ νωρίς : ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη μιας ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ, όχι επικοινωνιακής. Αυτή απέτυχε...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.