Ο ΠΑΟΚ αποκατέστησε την τάξη των πραγμάτων, έστω στο φινάλε

Στέλιος Γρηγοριάδης11 Μαΐου 2021

Aγαπητή Metrosport

Ο ΠΑΟΚ νικώντας πάλι τον Αρη έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Αφησε τον αντίπαλό του πέντε βαθμούς πίσω και έγινε το ακλόνητο φαβορί για τη δεύτερη θέση. Μολονότι απείχε φέτος αρκετά από τον νταμπλούχο ΠΑΟΚ, γι' αυτό δεν κατάφερε να διεκδικήσει καν τον τίτλο, έστω και στο φινάλε, φρόντισε να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά του απέναντι στον Αρη, την ΑΕΚ και τον Παναθηναικό, ομάδες που ο ίδιος, με τις αγωνιστικές αδυναμίες του, μετέτρεψε σε ανταγωνιστές του στα πλέι οφ.

Κατ' αρχάς φάνηκε στο χθεσινό ντέρμπι ότι και οι δύο ομάδες κατέβηκαν να παίξουν για δύο αποτελέσματα. Και για τη νίκη και για την ισοπαλία. Εν μέρει φυσιολογικό για τον προπορευόμενο ΠΑΟΚ, περίεργο όμως για τον Αρη, που άλλαξε τη διάταξή του για να σιγουρέψει ακόμη περισσότερο την έτσι κι αλλιώς πολύ καλή όλη τη χρονιά αμυντική λειτουργία του. Πιθανότατα θα προέκυπτε ως τελικό αποτέλεσμα η κοινή επιθυμία τους, δηλαδή η ισοπαλία, αλλά, παρά το αμυντικό ρεσιτάλ εκατέρωθεν, ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος στα σημεία και απέδειξε στην πράξη ότι διαθέτει πιο ποιοτικές μονάδες. Τι αλήθεια να πει κανείς για τον συγκλονιστικό Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που ήταν... μισή ομάδα μόνος του, με εξαιρετική συνεισφορά τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Θα ήταν αδικία αν αυτή η εμφάνισή του δεν επιβραβευόταν με ένα γκολ.

Τη διαφορά την έκαναν ο Σβαμπ με το πέναλτι που κέρδισε ο Κρμέντσικ στο επιπόλαιο και άγαρμπο μαρκάρισμα του Σάσα και ο Ζίβκοβιτς που έστειλε άνετα την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά μετά την υπέροχη πάσα του Μιχάι, που επανήλθε στην ενεργό δράση με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.

Τελικά, αποδόθηκε δικαιοσύνη στο ματς, γιατί ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που δικαιούταν τη νίκη. Είχε περισσότερες τελικές (12-4), περισσότερες καλές στιγμές απέναντι στην αντίπαλη εστία και τη μοναδική κλασική ευκαιρία του αγώνα, όταν το... παπούτσι του Κουέστα απέκρουσε σωτήρια στο τετ α τετ με τον Κρμέντσικ. Ταυτόχρονα, ήταν η ομάδα που κινδύνευσε σχετικά μόνο μία φορά, τη μοναδική που ο Πασχαλάκης χρειάστηκε να υπενθυμίσει την παρουσία του στο παιχνίδι, αλλά κι αυτό όχι σε μεγάλη ευκαιρία. Και με Βιειρίνια, αλλά και με Ροντρίγκο σε ρόλο Βιειρίνια, μετά τον τραυματισμό και την αποχώρηση του αρχηγού του ΠΑΟΚ, η άμυνα της ομάδας λειτούργησε υποδειγματικά, καθιστώντας τον Αρη επιθετικά περίπου ανύπαρκτο, ακόμη και όταν ο Ακης Μάντζιος άρχισε να παίζει τόμπολα περνώντας στο παιχνίδι όποιους επιθετικούς είχε στον πάγκο, μέχρι και τον βετεράνο Μήτρογλου.

Πολύ σημαντικό για τον ΠΑΟΚ το γεγονός ότι πήρε πολύτιμη βοήθεια από όλες τις αλλαγές. Τον Λύρατζη, τον Τσιγγάρα, τον Κρμέντσικ, τον Μουργκ και, φυσικά, τον Μιχάι. Επίσης, ότι για ένα ακόμη ματς δεν δέχτηκε γκολ και, βέβαια, η οριστική και αμετάκλητη ανατροπή της δικαιολογημένης στην κανονική περίοδο διαπίστωσης ότι δεν μπορεί να κερδίσει στα ντέρμπι. Στα πλέι οφ έχει κερδίσει ήδη πέντε και θα μείνει στα ανεξήτητα μυστήρια της όλης φετινής ιστορίας πώς είναι δυνατόν να μην έχει νικήσει μόνο τον Παναθηναικό...

ΥΓ. Θα το επισημαίνω συνεχώς: Με τις “γιόμες” δεν κερδίζονται οι αγώνες. Ο νικητής ΠΑΟΚ είχε χθες 11 γεμίσματα (ενώ μας είχε συνηθίσει στην κανονική περίδο γύρω στα 35!) και ο ηττημένος Αρης 19...

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.