Ο ΠΑΟΚ σε μία λίστα... ξεχωριστών αντιπάλων της Μπάγερν

Metrosport Team08 Μαρτίου 2023

Μεγάλη τιτανομαχία το βράδυ της Τετάρτης στο Champions League, αφού στο Μόναχο η Μπάγερν υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν, ένα παιχνίδι... εορταστικό για την γερμανική ομάδα, που σήμερα συμπληρώνει τα 500 παιχνίδια.

Η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Kicker κάνει ένα μικρό αφιέρωμα στους αριθμούς των επιδόσεων της Μπάγερν στην Ευρώπη, που σήμερα απέναντι στην Παρί φτάνει τα 500 συνολικά παιχνίδια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Πως εμπλέκεται ο ΠΑΟΚ όπως με την Μπάγερν και τι κοινό έχει ο Δικέφαλος με την Άστον Βίλα; Είναι οι δυο μοναδικές ομάδες όπου οι Βαυαροί δεν έχουν σκοράρει απέναντι τους σε αυτά τα 500 ματς στην Ευρώπη!

Αναλυτικά το δημοσίευμα του Kicker για την Μπάγερν και την... εμπλοκή του ΠΑΟΚ στην συμπλήρωση των 500 αγώνων αναφέρει : «Η Μπάγερν παίζει σήμερα τον 500ο αγώνα της στα ευρωπαϊκά Κύπελλα με αντίπαλο την Παρί».

Ποια είναι η ομάδα που έχει αντιμετωπίσει περισσότερες φορές μέχρι στιγμής και τι κοινό έχουν ο ΠΑΟΚ και η Άστον Βίλα;

Σε 28 από τις 54 σεζόν, δηλαδή περισσότερες από τις μισές, η Μπάγερν εφτασε τουλάχιστον στους ημιτελικούς, ενώ συνολικά μετράει παρουσία σε 13 τελικούς και οκτώ τίτλους.

Σε ότι αφορά τους αντιπάλους, η Μπάγερν έχει συναντήσει 125 διαφορετικές ομάδες. Μακράν η πιο συχνή αντίπαλος είναι η Ρεάλ Μαδρίτης (26 φορές: 11/3/12). Είναι το πιο κοινό από όλα τα ζευγάρια Κυπέλλου Ευρώπης, με την Ρεάλ ενώ ακολουθεί η Γιουβέντους με 21 φορές να έχουν βρεθεί αντιμετώποι. 

Ακολουθεί η Μπάρτσα με 15 μονομαχίες (11/2/2).Σε τουλάχιστον πέντε μονομαχίες το ρεκόρ είναι μόνο αρνητικό απέναντι σε Ρεάλ, Μίλαν (1/3/6) και Λίβερπουλ (1/5/2). Κόντρα στην Παρί είναι ακόμη και πριν από τον επαναληπτικό αγώνα ο απολογισμός είναι έξι νίκες και ήττες, χωρίς καμία ισοπαλία.

Μόνο απέναντι στον ΠΑΟΚ (δύο φορές 0-0 στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ 1983, νίκη στα πέναλτι) και στην Άστον Βίλα (0-1 στον τελικό του εθνικού πρωταθλήματος το 1982) η Μπάγερν δεν σκόραρε ποτέ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.