Ο ΠΑΟΚ αλλάζει - Το θέμα είναι αν θα έχει διάρκεια η αγωνιστική μεταμόρφωσή του

Δημήτρης Κανελλάκης29 Σεπτεμβρίου 2021

«Ψυχοβγαλτική ως το τέλος θα είναι για τον ΠΑΟΚ η διαδικασία, είναι αναπόφευκτο», έγραφα σε ένα άρθρο μου πριν από 35 μέρες, με αφορμή, τότε, την προσπάθειά του για την πρόκριση στους ομίλους του Conference League και την εικόνα του που κυμαινόταν από μέτρια έως και απογοητευτική.

Μια εικόνα που εξακολούθησε να είναι προβληματική, με πολλές σκιές, έως και το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Η αλήθεια είναι ότι αυτό που εμφάνισε η ομάδα του Λουτσέσκου το βράδυ της Κυριακής, δεν είχε καμία σχέση με όλα τα προηγούμενα, από την έναρξη της προετοιμασίας για την τρέχουσα σεζόν και μετά.

Ήταν ένας άλλος ΠΑΟΚ αυτός που είδαμε στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. Ενας ΠΑΟΚ που θύμιζε κάτι από την ομάδα της πρώτης θητείας του Λουτσέσκου. Αποφασιστικός, με καλή οργάνωση στο παιχνίδι του, που ήξερε τι ήθελε και πώς θα το διεκδικήσει. Ήταν μια ομάδα που είχε πλάνο στο παιχνίδι της, παίκτες με συγκεκριμένους ρόλους, συνοχή, αυτοματισμούς που πάρα πολύ καιρό είχαμε να δούμε.

Δεν ξέρω αν όντως ο ΠΑΟΚ αλλάζει. Αν όντως έχει μπει στην τροχιά που θέλει να τον βάλει ο Λουτσέσκου. Αν το ντέρμπι με την ΑΕΚ ήταν η αρχή για την αγωνιστική του ανάκαμψη.

Μπορεί να ήταν, μπορεί και όχι. Σύντομα θα έχουμε, φαντάζομαι, την απάντηση. Στα επόμενα παιχνίδια θα δούμε αν θα έχει διάρκεια αυτή η καλή, ομολογουμένως, εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ, ή αν είναι νωρίς ακόμη για να πει κανείς ότι ο ΠΑΟΚ παίρνει μπρος.

Πάντως, φαίνεται ότι κάποιες σταθερές, αυτές κυρίως που αφορούν στον τρόπο σκέψης και λειτουργίας του Λουτσέσκου και στις προτεραιότητες που βάζει ο Ρουμάνος, δεν αλλάζουν. Κι ότι όπως απέδιδαν στην πρώτη θητεία του έτσι αποδίδουν και τώρα, στην δεύτερη.

Παρά τις γκρίνιες του κόσμου για κάποιες επιλογές του Ρουμάνου, παρά την κριτική που του ασκείται ότι προσπαθεί... ξαναζεσταίνοντας το φαγητό να κάνει επιτυχία, υπάρχουν σημάδια που είναι θετικά και που δικαιολογούν αισιοδοξία.

Επαναλαμβάνω: στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό. Κι αυτό ισχύει για όλους. Φυσικά και για τον ΠΑΟΚ. Και για τον Λουτσέσκου. Κρίνοντας, όμως, απ' όσα είδαμε στο ντέρμπι της Κυριακής, η προσωπική μου άποψη είναι ότι ακόμη κι ένας ΠΑΟΚ που δεν βγάζει μάτια, ξεπέρασε πολύ εύκολα το εμπόδιο της ΑΕΚ, της μιας, δηλαδή, από τις 3, διεκδικήτριες του τίτλου...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.