Ο Παναθηναϊκός βρήκε το καλοκαίρι Σπόραρ, ο Άρης Γκρέι, ο Βόλος Οζέγκοβιτς, ο ΠΑΟΚ;

Metrosport Team07 Οκτωβρίου 2022

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Παπαϊωάννου

Με ένα ικανό αγωνιστικό δείγμα στο Ελληνικό πρωτάθλημα πλέον μπορούν να βγουν τα πρώτα συμπεράσματα. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι η ίδια ομάδα των προηγούμενων χρόνων. Έχει ένα σύνολο εξαιρετικά δεμένο, με έναν εξαιρετικό προπονητή και το… μείγμα θυμίζει ΠΑΟΚ (έστω με λιγότερη ποιότητα) την χρονιά του ντάμπλ. Στους υπόλοιπους ως τώρα φαίνεται ότι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά σε όσα παρουσιάζουν με ΑΕΚ και Ολυμπιακό να μοιάζουν σε καλύτερη μοίρα την δεδομένη χρονική στιγμή από Άρη και ΠΑΟΚ. Ωστόσο το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη.

Κάτι επίσης που φαίνεται με… γυμνό μάτι είναι ότι οι ομάδες που βρίσκονται στην εξάδα έχουν σε πολύ καλή κατάσταση τους επιθετικούς τους. Όλες εκτός από τους "ασπρόμαυρους". Και για να γίνει η αναφορά συγκεκριμένη πρόκειται για τις ομάδες που πέρυσι είχαν άλλο σέντερ φορ και φέτος έχουν άλλον παίκτη στην θέση και πως αυτός έχει αφήσει ήδη τα διαπιστευτήρια του στο πρωτάθλημα.

Με βαθμολογική σειρά λοιπόν θα γίνει η σχετική καταγραφή δεδομένων και πως ο Παναθηναϊκός, ο Βόλος, ο Άρης άλλαξαν επιτυχώς φορ σε αντίθεση με ότι έκανε ο “δικέφαλος”.

Αντράζ Σπόραρ - Παναθηναϊκός

Δεν είναι το σημείο αναφοράς του φετινού Πανθηναϊκού ακόμη, καθώς αυτό ως τώρα ο Αίτόρ ξεχωρίζει. Αδιαμφισβήτητα όμως ο Σλοβάκος εμπνέει σιγουριά ότι θα είναι καλύτερος του Φεντερίκο Μακέντα. Κυνηγάει να "πιάσει" λοιπόν τον Καρλίτος ο οποίος ήταν ο περσινός βασικός κεντρικός επιθετικός των “πρασίνων”.


Σε μια πρώτη ανάγνωση η χρονιά που διανύει ως τώρα ο Σπόραρ μοιάζει ίδια με την περσινή σεζόν του Ισπανού που είχε τελειώσει το πρωτάθλημα με 10 γκολ, με τον 28χρονο ως τώρα να έχει 2. Στον παρακάτω πίνακα θα γίνει μια συνολική σύγκριση των δύο επιθετικών.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΚΑΡΛΙΤΟΣ

ΣΠΟΡΑΡ

Συμμετοχές/Γκολ

30/10

6/2

Τελικές/Τελικές ανά παιχνίδι

29/0.96

14/2.33

Γκολ ανά παιχνίδι

0.33

0.33

Τελικές εντός/εκτός περιοχής

17/12

12/2

Έτσι λοιπόν ο Σλοβάκος φαίνεται να έχει μπει ήδη στα… παπούτσια του Καρλίτος και μάλιστα οι τελικές του είναι δείγμα ότι μπορεί και να τον ξεπεράσει καθώς το φετινό “9” του Παναθηναϊκού σουτάρει περισσότερο και έχει εντονότερη παρουσία στο “κουτί”. Η στατιστική επομένως δείχνει ότι είναι θέμα χρόνου ο Σπόραρ να κάνει τους οπαδούς του “τριφυλλιού” να ξεχάσουν τον Ισπανό.

Καρλίτος - Σπόραρ: Η μετάβαση - αλλαγή του Παναθηναϊκού μοιάζει επιτυχημένη ως τώρα οι δύο έχουν τα ίδια νούμερα και η στατιστική φαίνεται να είναι αισιόδοξη για βελτίωση των επιδόσεων του Σπόραρ.

Ογκιέν Οζέγκοβιτς - ΝΠΣ Βόλος

Ίσως η πιο αξιόλογη περίπτωση ποδοσφαιριστή που έχει εμφανιστεί τις πρώτες αγωνιστικές στην Super League και σίγουρα MVP της Θεσσαλικής ομάδας μαζί με τον Πάολο Φερνάντεζ και τον Μίλος Ντέλετιτς. Παίκτης που αγωνιζόταν πέρισυ στην Β’ Τουρκίας και επιλέχθηκε για να καλύψει το κενό που άφησε ο Τόμας Φαν Βέερτ φεύγοντας για την ΑΕΚ.


Έργο δύσκολο για να γίνει καθώς θα χρειαστεί χρόνος, ωστόσο τα πρώτα δείγματα δείχνουν πολύ θετικά για τον 28χρονο ο οποίος σε 3 αγώνες έχει δύο γκολ ενώ στην τελευταία αναμέτρηση κόντρα στον Άρη που δεν σκόραρε, συμμετείχε στο πρώτο γκολ ενώ κέρδισε το πέναλτι από το οποίο έγινε το 2-0. Είναι μέσα στα 4 από τα 5 γκολ των Θεσσαλών από την στιγμή που ξεκίνησε να παίζει.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΦΑΝ ΒΕΕΡΤ

ΟΖΕΓΚΟΒΙΤΣ

Συμμετοχές/Γκολ

34/18

3/2

Τελικές/Τελικές ανά παιχνίδι

59/1.74

4/1.33

Γκολ ανά παιχνίδι

0.53

0.66

Τελικές εντός/εκτός περιοχής

52/7

4/0

Το κλίμα λοιπόν μοιάζει ήδη ευοίωνο για τον Σέρβο φορ ώστε να ξεπεράσει τον Φαν Βέερτ και ο Βόλος να συνεχίσει την εξαιρετική πορεία που έχει αρχίσει στην φετινή αγωνιστική σεζόν καθώς την στιγμή που γράφεται το άρθρο και μετά από 6 παιχνίδια βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Φαν Βέερτ - Οζέγκοβιτς: Η περίπτωση του επιθετικού του Βόλου φαίνεται να έχει τα “φόντα” να αντικαταστήσει τον Ολλανδό που πλέον λογίζεται ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ. Βέβαια το δείγμα είναι μικρό, αλλά ίσως ικανό να “δείξει” τι μπορεί να συμβεί.

Αντρέ Γκρέι - Άρης

Τελευταία περίπτωση που αξίζει αναφοράς είναι ο 31χρονος επιθετικός, Αντρέ Γκρέι που επένδυσε ο Άρης για να καλύψει το κενό της πώλησης του Αμπουμπακάρ Καμαρά.


Πλούσια η καριέρα του Γκρέι με 12ετή πορεία στην Αγγλία σε Γουότφορντ, Λουτόν, Μπέρνλι, Μπρέντφορντ και ΚΠΡ. Από την εκκίνηση του ευρωπαϊκού ταξιδιού η διαφορά έγινε αισθητή καθώς φάνηκε ότι οι “κίτρινοι” πλέον πήραν έναν επιθετικό που το ατού του είναι να σκοράρει. Ο Τζαμαϊκανός το έκανε 5 φορές σε 4 παιχνίδια στην Ευρώπη, ενώ στο πρωτάθλημα σε 6 αγώνες έχει πετύχει 2 γκολ. Μάλιστα ο 31χρονος μετράει και 2 ασίστ.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΚΑΜΑΡΑ

ΓΚΡΕΙ

Συμμετοχές/Γκολ

32/8

6/2

Τελικές/Τελικές ανά παιχνίδι

37/1.16

12/2

Γκολ ανά παιχνίδι

0.25

0.33

Τελικές εντός/εκτός περιοχής

27/10

10/2

Ήδη από τα στατιστικά είναι εμφανής η διαφορά Γκρέι - Καμαρά καθώς το "νυν εννιάρι" έχει περισσότερες τελικές, “πατάει” συχνότερα περιοχή και δείχνει να κατέχει παραπάνω το γκολ.

Καμαρά - Γκρέι: Ο Τζαμαϊκανός μοιάζει να έχει τα στοιχεία που έψαχνε ο Άρης σε σχέση με τον Καμαρά και πλέον το… στοίχημα του Άλαν Πάρντιου είναι να κρατήσει σε φόρμα τον Γκρέι και στην συνέχεια του πρωταθλήματος. 

ΠΑΟΚ

Τέλος στην… περίπτωση ΠΑΟΚ ο προβληματισμός είναι έκδηλος καθώς δεν έχει βρεθεί αντικαταστάτης του Αντόνιο Τσόλακ , ο οποίος έφυγε… κακήν κακώς και κάνει “παπάδες” στην Σκωτία, όπου είναι πρώτος σκόρερ και φυσικά των Σφιντέρσκι, Άκπομ καθώς ούτε ο Μπράντον Τόμας ούτε ο Νέλσον Ολιβέιρα έχουν αποδείξει ότι μπορούν να πάρουν την θέση τους.

Αυτό είδαν άλλωστε και Γιώργος Σαββίδης. Ζοσέ Μπότο και Ραζβάν Λουτσέσκου στο δείπνο που είχαν την Τρίτη (4/10) και αποφασίστηκε να πάει τον Γενάρη ο “δικέφαλος” για μεταγραφή φορ. Λίγο αργά πιθανότατα καθώς αυτό δείχνει ότι μπορεί να κοστίσει στον ΠΑΟΚ στα επόμενα παιχνίδια ωστόσο αναμένεται να δούμε πως θα κινηθούν.

Με 2 γκολ λοιπόν συνολικά μαζί Μπράντον και Ολιβέιρα δεν μπορούν καν να μπουν σε μέτρο σύγκρισης με τα περσινά νούμερα του Αντόνιο Τσόλακ, όχι γιατί αυτά ήταν εκπληκτικά αλλά γιατί τα φετινά των δύο είναι ελάχιστα.

Έτσι λοιπόν ο "δικέφαλος" αρκείται στο να… βλέπει τους βασικούς αντιπάλους του να έχουν αντικαταστήσει τους επιθετικούς τους, την ώρα που οι “Θεσσαλονικείς”... ψάχνονται. Και η κατάσταση γίνεται χειρότερη αν κοιτάξει κανείς την πληρότητα του Ολυμπιακού με τους Έλ Αραμπί και Μπακαμπού και όχι μόνο, την ΑΕΚ με τους Αραούχο και Φαν Βέερτ, αλλά και την αποτελεσματικότητα του Νίκου Καρέλη στον Παναιτωλικό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.