Η «σπυριάρα»: Ο Ολυμπιακός θα «περάσει» από το Κάουνας

Βασίλης Βλαχόπουλος15 Μαρτίου 2023

Ξεκίνημα από το Πριγκιπάτο. Η Μονακό (18-10) ανακοίνωσε την αποπομπή του Μάικ Τζέιμς λόγω πειθαρχικού παραπτώματος και υποδέχεται τη Βίρτους Μπολόνια (13-15) έχοντας πλεονέκτημα σε αγωνιστική κατάσταση, αθλητικότητα και ποιότητας ρόστερ. Την περασμένη εβδομάδα, χωρίς τον Τζέιμς, έκανε εξαιρετικό παιχνίδι στη Βιτόρια. Ο άσος με την κάλυψη του χάντικαπ των 7.5 πόντων είναι εφικτή επιλογή. Οι Μονεγάσκοι νίκησαν στα επτά από τα τελευταία οκτώ εντός έδρας παιχνίδια τους. Οι Ιταλοί έχουν 3/8 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια τους αλλά δεν δείχνουν ικανοί να διεκδικήσουν θέση στα Playoffs.

Την ίδια ώρα θα γίνει και το τζάμπολ στο Κάουνας μεταξύ Ζαλγκίρις (15-13) και του πρωτοπόρου Ολυμπιακού (20-8). Οι δύο διαδοχικές νίκες επί Βιλερμπάν και Άλμπα έβαλαν τους Λιθουανούς σε τροχιά Playoffs αλλά το σερί τους θα σταματήσει με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν θα μπει από τώρα σε διαδικασία σκέψης πιθανού αντιπάλου στην τελική φάση. Είναι νωρίς ακόμη. Με κακή παρένθεση τον αγώνα στο Μιλάνο έχει εννιά νίκες στα τελευταία δέκα παιχνίδια. Αξίζει το διπλό με την κάλυψη του χάντικαπ των 5.5 πόντων. Σε επίπεδο παικτών, ο Ουόκαπ δεν μάζεψε ριμπάουντ την προηγούμενη αγωνιστική αλλά αυτό ήταν σπάνιο. Το δε παιχνίδι των Κάαναν και ΜακΚίσικ ταιριάζει στο στιλ άμυνας των Λιθουανών.

Στο Τελ Αβίβ, Μακάμπι και Μπασκόνια έχουν το ίδιο ρεκόρ (15-13) και παίζουν παιχνίδι Playoffs. Οι Ισραηλινοί δεν μπορούν να καλύψουν το -29 του πρώτου γύρου αλλά με νίκη προσπερνούν τους Βάσκους. Η Μακάμπι έχει επτά εντός έδρας νίκες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια. Το δε πρόγραμμά της είναι απόλυτα ευνοϊκό. Για την Μπασκόνια, η νίκη στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ ήταν ένα πυροτέχνημα μπροστά στην αναποτελεσματικότητά της στους εκτός έδρας αγώνες (σ. σ. μία νίκη στα τελευταία επτά παιχνίδια). Νίκη Μακάμπι με κάλυψη του χάντικαπ των 4.5 πόντων.

Η Βαλένθια (13-15) υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε (17-10). Οι Τούρκοι δεν είναι εξασφαλισμένοι αλλά έχουν ευνοϊκό πρόγραμμα. Δεν κοιτώ τι έκαναν εκτός έδρας στους δύο τελευταίους μήνες γιατί μέτρησαν επιστροφές. Στην Ισπανία δεν ταξίδεψε ο Νταϊσόν Πιέρ καθώς έχει πρόβλημα τραυματισμού και η απουσία είναι σοβαρή. Ωστόσο, η Βαλένθια μετρά τέσσερις σερί ήττες. Έχει ρίσκο το διπλό που πληρώνει 1.65 μονάδες αλλά είναι πιο πιθανό αποτέλεσμα.

Ο Παναθηναϊκός (9-19) ταξιδεύει στη Γαλλία για τον αγώνα με τη Βιλερμπάν (8-20). Αδιάφορες και οι δύο ομάδες αλλά ακόμη και η… ανισόρροπη Βιλερμπάν είναι πιο σταθερή από την ελληνική ομάδα. Δεν εμπνέει εμπιστοσύνη ο Παναθηναϊκός και φάνηκε από την απόδοσή του στους αγώνες με Ερυθρό Αστέρα και ΠΑΟΚ. Η νίκη της γαλλικής ομάδας με την κάλυψη του χάντικαπ των 3.5 πόντων πληρώνει 1.91. Πιθανό και το Over 158.5 έτσι όπως παίζουν οι γηπεδούχοι.

Κλείσιμο στη Μαδρίτη. Η Ρεάλ «φωνάζει» ότι δεν είναι καλά ενώ η Αρμάνι μετρά έξι σερί νίκες. Λογικά, ο Σαβόν Σιλντς είναι εκτός για τους Ιταλούς. Αν και μας διέψευσε δύο διαδοχικές αγωνιστικές, επιμένουμε στη Ρεάλ με την κάλυψη του χάντικαπ των 6.5 πόντων.

ΣΗΜΕΙΑ

1.Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός 2 (-5.5)

2.Βιλερμπάν-ΠΑΟ 1 (-3.5)&over 158.5

3.Μακάμπι-Μπασκόνια 1 (-4.5)

4.Ρεάλ-Αρμάνι 1 (-6.5)

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ

1.Αϊζακ Κάαναν (ΟΣΦΠ) 9+ 2.45

2.Σακίλ ΜακΚίσικ (ΟΣΦΠ) 15+ (άθροισμα πόντων, ριμπάουντ, ασίστ) 2.37

3.Τόμας Ουόκαπ (ΟΣΦΠ) 4+ ριμπάουντ 2.85

4.Λορέντζο Μπράουν (Μακάμπι) 4+ ριμπάουντ 2.62

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.