Ο Ολυμπιακός «κρατάει» τις άκρες του μεγάλου σερί του Μπρούνο Γκάμα

Γιώργος Πετρίδης17 Φεβρουαρίου 2021

Στο κυριακάτικο ντέρμπι του Άρη με τον Ολυμπιακό θα μπει τέλος στο μεγάλο σερί συμμετοχών Πρωταθλήματος του Μπρούνο Γκάμα. Ένα σερί που άρχισε αμέσως μετά από ένα άλλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Ο Πορτογάλος πέραν από ακρογωνιαίος «λίθος» και του φετινού Άρη, αν και διανύει τον 34ο χρόνο της ζωής του, αποδεικνύεται «σιδερένιος». Η απόφαση να εκτίσει την τιμωρία του για τη συμπλήρωση καρτών στο ματς με τον Ολυμπιακό, θα βάλει τέλος στο σερί των συμμετοχών του στους 39 αγώνες Πρωταθλήματος. Η τελευταία απουσία του ήταν στις 19 Ιανουαρίου 2020 όταν έχοντας συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες κάρτες, επιλέχθηκε και τότε να εκτίσει την τιμωρία του σε ματς απέναντι στον Ολυμπιακό. Η μόνη διαφορά ήταν ότι εκείνο έγινε στο «Καραϊσκάκη», με τους Πειραιώτες να επικρατούν με 4-2.

Από εκείνο το ματς ο Μπρούνο Γκάμα ήταν παρών στα επόμενα επτά ματς κανονικής περιόδου, στα 10 ματς των πλέι οφ και στα 22 του φετινού Πρωταθλήματος, συνολικά σε 39 διαδοχικά παιχνίδια της Superleague! Πριν από το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την κανονική περίοδο της περσινής σεζόν, ο Πορτογάλος είχε μετρήσει ένα ακόμη μεγάλο σερί με 17 διαδοχικές συμμετοχές Πρωταθλήματος.

69/70 ματς βασικός

Ο Μπρούνο Γκάμα διανύει την τρίτη σεζόν του στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι σε αυτά τα χρόνια, πήρε τη φανέλα του βασικού στο σπίτι του. Την περασμένη Κυριακή απέναντι στον Παναιτωλικό συμπλήρωσε 70 συμμετοχές στη Superleague (60 κανονική περίοδος, 10 πλέι οφ) και μόνο στη μία δεν ήταν στο αρχικό σχήμα!

Το μοναδικό παιχνίδι Πρωταθλήματος από αυτά στα οποία χρησιμοποιήθηκε και δεν ήταν στην 11άδα, ήταν στις αρχές της περσινής σεζόν, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Βόλο. Προερχόμενος από τον σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε εκτός στο δεύτερο μισό της περιόδου 2018-19, ήταν λογικό να μην μπει απευθείας στην 11άδα. Γι' αυτό και πέρασε ως αλλαγή στο 80ό λεπτό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.