Ο Ολυμπιακός γκρέμισε την ΑΕΚ από την κορυφή... και έβαλε τέλος στο αήττητο της OPAP Arena

Κωστής Παναγιώτου12 Μαρτίου 2023

Ο Ολυμπιακός με όπλο του τις αντεπιθέσεις πέρασε από την OPAP Arena, επικρατώντας με 3-1 επί της ΑΕΚ, βάζοντας τέλος στο αήττητο της Ένωσης στην Αγία Σοφία, με τον Μπακαμπού να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής των "ερυθρόλευκων" με ένα γκολ και μια ασίστ.

Με αυτό το τρίποντο οι Πειραιώτες βρίσκονται στο -3 από την ΑΕΚ (59 βαθμούς), ενώ απέχουν πέντε βαθμούς από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Αντίθετα η Ένωση υποχώρησε στη δεύτερη θέση και γνώρισε την πρώτη φετινή της ήττα στην OPAP Arena.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο ήταν ανώτεροι, έχοντας την πρωτοβουλία των επιθέσεων. Στο 22ο λεπτό ο Πινέδα κατάφερε να σκοράρει μετά από ωραία ατομική ενέργεια, αλλά ο Μεξικανός κατέβασε τη μπάλα με το χέρι και μέσω VAR το γκολ σωστά ακυρώθηκε και το 0-0 παρέμεινε.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός κατάφερε σε διάστημα τριών λεπτών να σημειώσει δύο τέρματα. Στο 50 λεπτό Ο Μπιέλ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Αθανασιάδη με πλασέ από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε στο γόνατο του Μουκουντί, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα των γηπεδούχων για το 0-1.

Τρία λεπτά αργότερα ο Φορτνούνης με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Μπακαμπού στην πλάτης της άμυνας της ΑΕΚ, εκείνος κατέβασε, βρέθηκε απέναντι από τον Αθανασιάδη και με πλασέ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους "ερυθρόλευκους" (0-2).

Στο 67ο λεπτό οι Πειραιώτες πέτυχαν και τρίτο τέρμα με μία υποδειγματική αντεπίθεση, ο Φορτούνης πάσαρε στον Μπακαμπού εκείνος τροφοδότησε με τη μία τον Κανός στη μεγάλη περιοχή και ο Ισπανός και εκτέλεσε για το 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού.

Στο 70ο λεπτό ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες, μετά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα που αντίκρισε ο Μπιέλ. Η ΑΕΚ προσπάθησε να ξανά μπει στο παιχνίδι και μείωσε στο σκορ στο 81ο λεπτό, με τον Τσούμπερ να σουτάρει εκτός περιοχής ,γράφοντας και το τελικό 1-3.

ΑΕΚ (Προπονητής: Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί (73' Φερνάντες), Μουκουντί, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι, Γιόνσον (65' Τσούμπερ), Γκατσίνοβιτς (65' Λιβάι Γκαρσία), Άμραμπατ (65' Ελίασον), Πινέδα, Αραούχο.

Ολυμπιακός (Προπονητής: Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Ντόη, Ροντινέι, Χουάνγκ (91' Ρέτσος), Σαμασέκου, Φορτούνης (72' Βρουσάι), Κανός (80' Μασούρας), Μπιέλ, Μπακαμπού (72' Ελ Αραμπί).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.