Ο οικονομικός κίνδυνος πάντα ήταν μεγαλύτερος για τον Άρη

Βασίλης Βλαχόπουλος16 Μαρτίου 2022

Μόνο στο τελευταίο πενθήμερο η ΚΑΕ Αρης μοίρασε ένα ποσό το οποίο ξεπερνά τα 60.000 ευρώ για να θωρακιστεί απέναντι στους κινδύνους που διατρέχει αλλά για να απεγκλωβιστεί χρειάζεται άλλα τόσα μέχρι το τέλος της εβδομάδας για να επιστρέψει στον δρόμο της κανονικότητας.

Η κατάσταση που περιέγραψε ο Γιάννης Καστρίτης μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ αφορούσε συνθήκες και δεδομένα που ίσχυαν εντός των τεσσάρων γραμμών. 

Την απουσία δυνατότητας πραγματοποίησης μιας κανονικής προπόνησης λόγω έλλειψης παικτών και το γεγονός ότι οι παίκτες του έφτασαν στο σημείο να παραμερίσουν την όποια αντιξοότητα και να παρουσιάσουν μια φανταστική (τηρουμένων των αναλογιών) αγωνιστική εικόνα. Δεν θα μπορούσε να υπεισέρθει σε λεπτομέρειες, καθώς δεν είναι ο ρόλος του, σε πράγματα που λαμβάνουν χώρα εκτός των τεσσάρων γραμμών. 

Για παράδειγμα, προχθές πληρώθηκε η ομάδα και ηρέμησαν τα πνεύματα έπειτα από ένα διάστημα κατά το οποίο οι παίκτες είχαν εκφράσει τους προβληματισμούς τους για την καθυστέρηση που υπήρχε. Κι αυτή ήταν λογική καθώς η ΚΑΕ δεν έχει έσοδα πέραν της χρηματοδότησης που έχει από τρίτους. 

Τελικώς συγκεντρώθηκε το ποσό των (περίπου) 30.000 ευρώ παράλληλα με τα 25.000 ευρώ που καταβλήθηκαν στον Βίκτορ Σανικίντζε, μια δόση που δόθηκε στον Μίλαν Μιλόσεβιτς και το 1/3 της δόσης που πληρώθηκε και ο Μάικ Τζένκινς.

Το ποσό που μοιράστηκε ξεπερνά τα 60.000 ευρώ αλλά δεν έβγαλε την ΚΑΕ από την κρίση. Χρειάζεται (περίπου) άλλα τόσα για να πληρώσει το τεχνικό τιμ, να καλύψει το συνολικό ποσό της δόσης στον Τζένκινς, αλλά και να πείσει τον Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς να αποσύρει την καταγγελία που έστειλε στον ΕΣΑΚΕ.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν τα χρήματα από το ποσοστό του στοιχήματος, τα οποία είχαν υπολογιστεί, στην ΚΑΕ υπολογίζουν στη συμμετοχή της μάζας των φιλάθλων στην ανοιχτή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Μέχρι στιγμής δεν έχει κοινοποιηθεί το ποσό που συγκεντρώθηκε έπειτα από περίπου μία εβδομάδα, αλλά πληροφορίες της «Μ» και του metrosport.gr αναφέρουν ότι δεν είναι αντίστοιχο των προσδοκιών. 

Στην πραγματικότητα, δεν έχει ανταποκριθεί το κομμάτι των Αρειανών επιχειρηματιών στο οποίο έχει στοχεύσει ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης προσδοκώντας μάλιστα και στην ενεργοποίηση μερικών στα κοινά της ομάδας. Αυτός είναι εξάλλου ένας από τους βασικούς στόχους αυτού του εγχειρήματος. 

Προφανώς τα 500.000 ευρώ της αύξησης θα καλύψουν ένα τεράστιο (οικονομικά) κενό που έχει η ΚΑΕ, αλλά αντικειμενικός στόχος είναι η προσέγγιση Αρειανών επιχειρηματιών οι οποίοι θα θελήσουν να διαδραματίσουν ρόλο στην ΚΑΕ δίχως αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει συνεχώς να είναι με το χέρι στην τσέπη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.