Ο Νταμπό έφερε... τον Κόστα στον Άρη

Γιώργος Στράντζαλης23 Αυγούστου 2022

Το μεταγραφικό πλάνο του Αρη περιλάμβανε την προσθήκη μέσου αλλά οι εμφανίσεις του Μπριάν Νταμπό επίσπευσαν τις σχετικές διαδικασίες με τη συμφωνία με τον Μπρούνο Κόστα. 

Γενικώς δεν υπάρχει ικανοποίηση για την απόδοση του Νταμπό, ασχέτως της αντίληψης ότι είναι ζήτημα χρόνου να βρει αγωνιστικό ρυθμό και να ανταποκριθεί στις ευθύνες του.

Η ανάγκη προσθήκης στο ρόστερ ενός ακόμη παίκτη στον άξονα αναδείχθηκε τόσο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια με Γκόμελ και Μακάμπι, όσο και στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος, στον αγώνα με τον Λεβαδειακό. Αυτή τη στιγμή λείπουν τα τρεξίματα, η πίεση στη μπάλα αλλά κυρίως η ικανότητα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από τον άξονα στην οποία συνέβαλε μόνο ο Μάνου Γκαρθία όταν μπήκε ως αλλαγή στο β’ ημίχρονο του προχθεσινού αγώνα. 

Τα χαρακτηριστικά που λείπουν

Προς αυτήν την κατεύθυνση, οι Κιτρινόμαυροι εξετάζουν την καθ’ όλα ενδιαφέρουσα περίπτωση του Πορτογάλου μέσου ο οποίος έχει τα χαρακτηριστικά 6αριού και 8άρι, με πολλές εντάσεις και πίεση στο πα ιχνίδι του. 

Πολύ καλός χειριστής της μπάλας, με εξαιρετικά χτυπήματα στις στατικές φάσεις, που μπορεί με ασφάλεια να προσφέρει βοήθειες στο επιθετικό παιχνίδι. Στο προηγούμενο διάστημα, δημοσιεύματα στην πατρίδα του ανέφεραν ότι η Πόρτο δεν είναι αρνητική στην παραχώρηση του Μπρούνο Κόστα, αλλά στην περίπτωση του Αρη είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να τεθεί θέμα αγοράς των δικαιωμάτων του (σσ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024) καθώς το κασέ του κρίνεται αρκετά υψηλό. 

Γι' αυτό στο τραπέζι έχει “πέσει” το ενδεχόμενο απόκτησής του με τη μορφή δανεισμού, ενώ και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής “ψάχνεται” να αγωνιστεί εκτός Πορτογαλίας, με τα media της χώρας του να σημειώνουν ότι ενδιαφέρον εκδήλωσαν και ομάδες από Ισπανία και Αγγλία. 

Ο 25χρονος έχει ήδη γράψει δύο συμμετοχές φέτος στο Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας, είχε μάλιστα θέση βασικού στο προχθεσινό ντέρμπι με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, καλύπτοντας το κενό του Γκρούγιτς, ενώ έπαιξε και στον τελικό του Σούπερ Καπ, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι συμπεριλαμβάνεται στο πλάνο της ομάδα ς και για αυτό ο Αρης έχει καταθέσει την πρότασή του. 

Ποιος είναι ο Κόστα

Ο Κόστα είναι προϊόν της ακαδημίας της Πόρτο καθώς ξεκίνησε από την U15 και το 2018 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, αλλά το καλοκαίρι του 2019 αποχώρησε για λογαριασμό της Πορτιμονένσε η οποία τον παρ αχώρησε (μετά από δύο χρόνια) στην Πόρτο έναντι 2.5 εκατομμυρίων ευρώ. Με την πρώτη ομάδα των «Δράκων» κατέγραψε 36 συμμετοχές, 50 με τη δεύτερη με απολογισμό τεσσάρων γκολ και επτά ασίστ, ενώ στην Πάσος Φερέιρα (σ. σ είχε παραχωρηθεί μια σεζόν δανεικός απ ό την Πορτιμονένσε) είχε 33 συμμετοχές με τέσσερα γκολ και τέσσερις ασίστ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.