Ο Νότε περίμενε τρεις μήνες αυτό το ντέρμπι

Βασίλης Βλαχόπουλος24 Ιανουαρίου 2023

Στο ημερολόγιο του Τζέι Ντι Νότε είχε κυκλωθεί η προχθεσινή ημέρα από τη νύχτα της 15ης του περασμένου Οκτώβρη γιατί ο Αμερικανός δεν είχε ξεχάσει εκείνον τον εφιάλτη και κυρίως το κακό παιχνίδι του στο πρώτο παραδοσιακό του ντέρμπι. Για τον 25χρονο ήταν κάτι σαν προσωπικό στοίχημα, ήθελε να πάρει τη ρεβάνς.

Λίγα λεπτά μετά τη σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ, πολλοί έσπευσαν να του δώσουν συγχαρητήρια. Κάποιοι μίλησαν στην ψυχή του, ο Γιάννης Καστρίτης επέλεξε να πετάξει στοχευμένα μερικές λέξεις στο μυαλό του. Στη σύντομη συνομιλία που είχαν οι δυο τους, αρχικά του έδειξε την καρδιά και μετά το μυαλό εννοώντας ότι ο συνδυασμός αυτών των δύο δυνάμεων μπορεί να οδηγήσει τον Αμερικανό σε ψηλότερα σκαλοπάτια. «Θυμόμουν πόσο κακό παιχνίδι είχα κάνει στον πρώτο γύρο και ναι ήθελε οπωσδήποτε να απαντήσω και να αποδείξω ποιος είμαι», είπε στη «Μ» λίγο μετά. Νιώθω την εμπιστοσύνη του κόουτς αλλά και των συμπαικτών μου.

Όταν ένας προπονητής σου δίνει ελευθερίες στο παιχνίδι ουσιαστικά σου δηλώνει την τυφλή εμπιστοσύνη του. Δεν το κάνουν όλοι», συμπλήρωσε αναφερόμενος στην ειδική σχέση που έχει αναπτύξει με τον προπονητή του Αρη. Στην πραγματικότητα αυτή αναδύθηκε πριν 2-3 μήνες όταν ο Γιάννης Καστρίτης άπλωσε δίχτυα ασφαλείας γύρω από τον παίκτη του στην έντονη κριτική που δεχόταν ο Νότε. Οι υψηλές προσδοκίες ακύρωσαν και κομμάτι της αλήθειας. Οι περισσότεροι περίμεναν να δουν έναν παίκτη με 20+ πόντους σε κάθε αγώνα με περιορισμένη βούληση συγχώρησης του λάθους. «Δεν θα βάζω κάθε βράδυ 26 πόντους, είμαι όμως και αυτός που θα μαρκάρει τον καλύτερο γκαρντ της αντίπαλης ομάδας κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε», είπε.


Ο Αμερικανός δεν είναι λεγεωνάριος του μπάσκετ, ίσα-ίσα που η φετινή χρονιά είναι η πρώτη επαγγελματική του καθώς μόλις το καλοκαίρι αποφοίτησε από το Αρκανσας έπειτα από μια εξαιρετικά δύσκολη πενταετία η οποία είχε και σοβαρό τραυματισμό. Γενικώς τα δύσκολα δεν τον λυγίζουν. Ο Νότε δεν γνώρισε ποτέ πατέρα και είδε τη μητέρα του να φυλακίζεται (για περιστατικό βίας) για τέσσερα χρόνια. Τότε ήταν 11 ετών και αναγκάστηκε να μετακομίσει στη γιαγιά του η οποία όμως διένυε τους τελευταίους μήνες της ζωής της λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

Εν τέλει, έως ότου αποφυλακιστεί η μητέρα του έζησε με τον θείο και τη θεία του. Η τραυματική εμπειρία έμεινε καθώς είχε παραδεχθεί ότι… «το δυσκολότερο πράγμα ήταν το επισκεπτήριο στη φυλακή. Δεν θα ήθελα ποτέ στη ζωή μου να βρεθώ εκεί». Κι έτσι από μικρό παιδί έμαθε να είναι σκληρός και κυρίως να διατηρεί την ψυχραιμία του σε κάθε συνθήκη. Όπως για παράδειγμα προχθές όπου το ντέρμπι άρχισε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τον Αρη αλλά ο ίδιος είχε την προσωπικότητα για την ανάληψη του συνόλου των ευθυνών. Τρεις μήνες το περίμενε εξάλλου…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.