O Νινούα κέρδισε το... άγχος!

Γιώργος Ζαΐρης02 Νοεμβρίου 2020

Ποδαρικό με το δεξί για τον ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία έστω και με αυτό το αγχωτικό φινάλε. Χρειάστηκε η γκολάρα του Νινούα με την εκπληκτική εκτέλεση φάουλ για να πάρει ο ΠΑΟΚ το προβάδισμα και ουσιαστικά τη νίκη αφού το 3-1 έγινε στην τελευταία φάση του αγώνα με την εκτέλεση πέναλτι του Τσόλακ. 

Ο ΠΑΟΚ χθες στο πρώτο μέρος με άλλο σύστημα ήταν κυριαρχικός. Δέκα τελικές στο πρώτο μέρος και οι μισές στην εστία. Καθαρές φάσεις απέναντι σε μια ομάδα που δεν προβλημάτισε αμυντικά τον ΠΑΟΚ. Ήρθε το γκολ του Σφιντέρσκι, θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να πάει προηγούμενος στο ημίχρονο με περισσότερα γκολ δεν το έκανε και παραλίγο να το πληρώσει. Γιατί πολύ απλά στη μια και μοναδική φάση του Παναιτωλικού στο δεύτερο μέρος ήρθε το λάθος του Ίνγκασον, το πέναλτι από τον Αριγίμπι και το 1-1. 

Εκεί λοιπόν ο ΠΑΟΚ "κάθισε". Το άγχος κυρίευσε τους παίκτες της ομάδας αλλά και ο εκνευρισμός που ήταν έντονος. Ο Γκαρσία έκανε τις πρώτες διορθωτικές κινήσεις που όμως δεν άλλαξαν την εικόνα της ομάδας. Όμως η είσοδος του Νινούα έλυσε τον γόρδιο δεσμό αφού με την εκτέλεση φάουλ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Σημαντικό ότι βρήκε το γκολ και ο Τσόλακ που τόσο πολύ το έψαχνε. Και φυσικά η εικόνα όλων των συμπαικτών του να τρέχουν πάνω του για να τον αγκαλιάσουν σημαίνει πολλά.

 Ο ΠΑΟΚ κέρδισε και αυτό έχει σημασία. Γιατί έδωσε ψυχολογία στην ομάδα στο νέο αυτό ξεκίνημα. Και είναι προφανές πως ο Γκαρσία χθες είχε τη διάθεση να δώσει ευκαιρία στον Ουαγκέ κρατώντας μάλιστα πολύ περισσότερο απ' ότι ίσως θα περιμέναμε στον αγωνιστικό χώρο με βάση την εικόνα του Σενεγαλέζου. 

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη και πλέον προετοιμάζεται για το ματς με την Αϊντχόβεν. Και είναι σίγουρο ότι τα πόδια των ποδοσφαιριστών δεν θα είναι βαριά. Γιατί η γκολάρα του Νινούα είναι κομβική όχι μόνο για την εξέλιξη του αγώνα αλλά και για την συνέχεια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.