Ο νέος ρόλος που θέλει ο Λουτσέσκου για τον Μιτρίτσα!

Metrosport Team07 Σεπτεμβρίου 2021

Ρεπορτάζ: Κ. Πετρωτός, Γ. Καστάνης, Γ. Ζαΐρης 

Η αξιοποίηση του έμψυχου υλικού, αποτελεί τον βασικό στόχο του Ράζβαν Λουτσέσκου εν όψει των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, που θα συνεχιστούν (μετά τους πρώτους προκριματικούς ευρωπαϊκούς αγώνες) και με τα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον ΠΑΣ, το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα. Κύριο μέλημα του προπονητή του ΠΑΟΚ, είναι να μπορέσει να «μπολιάσει» τους παίκτες που αποκτήθηκαν στην κανονική διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου, με τους υπόλοιπους. 

Ο Αλεξάντρου Μιτρίτσα είναι ένας από αυτούς. Ο Ρουμάνος εξτρέμ, παρουσίασε ορισμένα στοιχεία στο πρόσφατο φιλικό του ΠΑΟΚ με την Βέροια. Εχει πάρα πολλά να δείξει ακόμη, χρειάζεται ασφαλώς να προσαρμοστεί περισσότερο στα δεδομένα της ομάδας. Πρόθεση του Λουτσέσκου είναι να χρησιμοποιήσει τον Μιτρίτσα σε ελεύθερο ρόλο, καθώς ο συμπατριώτης του, μπορεί να παίξει τόσο στο αριστερό άκρο της επίθεσης, όσο και στο δεξί και φυσικά πίσω από τον βασικό επιθετικό της ομάδας. 

Μπορεί να γίνει το «ζιζάνιο» πίσω από τον επιθετικό (Σφιντέρσκι, Ακπομ ή Κούτσιας) που θα «ανακατεύει» τις αντίπαλες άμυνες. Ο βασικός στόχος, είναι να έχει ένα ρόλο «μπαλαντέρ» και να «μπολιάσει» με τους Μπίσεσβαρ, Καντουρί (βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας), Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Καγκάβα - Μουρκ (κατά δεύτερο λόγο). Ουσιαστικά η αξιοποίησή του Μιτρίτσα, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά ο Λουτσέσκου, καθώς έπαιζε και στο σαουδαραβικό πρωτάθλημα με την Αλ Αχλί. 

Οι παίκτες που προαναφέραμε, έξι στο σύνολο, κατά κύριο λόγο θα διεκδικήσουν τις τρείς βασικές θέσεις στη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας, μπροστά από τους δύο αμυντικούς μέσους και πίσω από τον βασικό επιθετικό. Είναι λογικό λοιπόν, να αναζητηθεί από την τεχνική ηγεσία, η κατάλληλη αγωνιστική «φόρμουλα», από την οποία ο ΠΑΟΚ θα βγεί πολλαπλά κερδισμένος. Το σημαντικό, ειδικά όταν ο Δικέφαλος θα αγωνιστεί με αντιπάλους που οι παίκτες του «ταμπουρόνονται» στα μετόπισθεν, είναι μέσα από τις κινήσεις των μεσοεπιθετικών του παικτών, να βρει τους κατάλληλους διαδρόμους και να δημιουργήσει τα ανάλογα «ρήγματα» προς την αντίπαλη εστία, για να επιτευχθούν πιο εύκολα τα γκολ, που θα φέρουν νίκες. 

Ο Μιτρίτσα έχει την δυνατότητα να βοηθήσει σε αυτό το πλάνο που επεξεργάζεται ο προπονητής και είναι φανερό, πως μέσα από την δουλειά που θα γίνει στις προπονήσεις, μπορεί να προκύψει το κατάλληλο αποτέλεσμα. Ο Λουτσέσκου έχει στην διάθεσή του, δύο παίκτες σε κάθε θέση και ο στόχος του, είναι να τους αξιοποιήσει στο έπακρο, στο «διπλό ταμπλό» που έχει ο ΠΑΟΚ μέχρι τα Χριστούγεννα, δηλαδή στο Πρωτάθλημα και την Ευρώπη. Εφόσον προκύψει βέβαια και μία νέα έλευση, μέσα από τις μεταγραφές των ελεύθερων παικτών, ευπρόσδεκτη θα είναι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.