Ο Ν’Κουλού θα χρειαστεί λιγότερο χρόνο

Metrosport Team25 Αυγούστου 2022

Ενδεχομένως ο Νικολά Ν’Κουλού να χρειαστεί λιγότερο χρόνο για να φθάσει σε επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας καθώς αυτό έδειξαν οι εξετάσεις του αλλά και η εικόνα του από τη χθεσινή παρθενική συμμετοχή του στις προπονήσεις του Αρη.

Ο 32χρονος Καμερουνέζος κεντρικός αμυντικός προέρχεται από απουσία δέκα μηνών καθώς η τελευταία του συμμετοχή σε επίσημο παιχνίδι καταγράφηκε τον Νοέμβριο του 2021. 

Ταλαιπωρήθηκε από έναν «πονηρό» τραυματισμό, αυτόν της θλάσης στο οπίσθιο μηριαίο, όπου αν ένας αθλητής δεν ολοκληρώσει το πρόγραμμα θεραπείας και επιχειρήσει συντομότερη επιστροφή, κινδυνεύει να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός δράσης. Αυτό έπαθε ο Νικολά Ν’Κουλού καθώς στην προσπάθειά συρρίκνωσης του χρονικού διαστήματος απουσίας ουσιαστικά έβαλε τον εαυτό του σε μια επώδυνη διαδικασία. 

Κι αν αρχικά υπήρχε η εκτίμηση για απουσία περίπου ενάμιση μήνα, έμεινε εκτός δράσης για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών. Έτσι δεν πρόλαβε να γυρίσει πίσω μέχρι την ολοκλήρωση της περσινής Premier League και περιορίστηκε σ’ εκείνο το παιχνίδι της Γουότφορντ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η πολύμηνη απουσία του από πρόγραμμα ομαδικής προπόνησης προφανώς υπολογίζεται στο διάστημα που εκτιμάται ότι θα χρειαστεί για να νιώσει έτοιμος. Οι εξετάσεις του έδειξαν ότι στο προηγούμενο διάστημα δούλεψε αρκετά για να διατηρηθεί σε ικανοποιητική φυσική κατάσταση, γι’ αυτό καλλιεργήθηκε η αίσθηση ότι ενδέχεται να μπει στο πλάνο του Χερμάν Μπούργος νωρίτερα του αναμενομένου. Αυτή η αίσθηση ενισχύθηκε και μέσα από την εικόνα στη χθεσινή παρθενική παρουσία του στην προπόνηση όπου μεταξύ άλλων συνάντησε φίλους από τα παλιά όπως οι Ζερβίνιο, Μπριάν Νταμπό.

Στο μεταξύ, πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν ότι δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο προσθήκης ενός ακόμη κεντρικού αμυντικού. Προφανώς δεν αποτελεί προτεραιότητα δεδομένου του ότι είναι φανερή η ανάγκη ενίσχυσης σε άλλες θέσεις, αλλά εξετάζονται περιπτώσεις ελεύθερων στόπερ πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι ο Αρης θα πορευτεί με τους Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ν’ Κουλού και φυσικά τους νεαρούς που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής. Είναι μια απόφαση η οποία θα ληφθεί αναλόγως των περιπτώσεων που θα προσφέρει η αγορά αλλά και των σκέψεων του Μπούργος ο οποίος έδειξε την πρόθεση να δώσει ρόλο και χρόνο στους νέους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.