Ο Ν.Καρύδας θυμήθηκε τον Άρη του 2001-02 και τον Γκαλτιέ

Metrosport Team29 Μαΐου 2021

Μια αναδρομή στους ανθρώπους που γνώρισε κατά τη διάρκεια της πορείας του στο ποδόσφαιρο έκανε ο Νίκος Καρύδας και θυμήθηκε τον Κριστόφ Γκαλτιέ με τον οποίο συνεργάστηκε στον Άρη της σεζόν 2001-02, μετά την αποχώρηση του Μισέλ και την ανάληψη της τεχνική ηγεσίας της ομάδας από τον Ρισάρ Ταρντί. Ο Νίκος Καρύδας αναφέρθηκε στον δρόμο που ακολούθησε ο Γκαλτιέ που κατάφερε να πάρει το Πρωτάθλημα με τη Λιλ απέναντι στην Παρί του Εμπαπέ και του Νεϊμάρ. 

Η ανάρτηση του:

«Στη διάρκεια της καριέρας μου δούλεψα με πολλούς προπονητές και βοηθούς. Όλοι μου δίδαξαν τί πρέπει να κάνω, αλλά το κυριότερο τί πρέπει να μην κάνω για να λειτουργεί αρμονικά η ομάδα σε όλες τις πτυχές της απόδοσης στο ποδόσφαιρο: τεχνικής, τακτικής, φυσικής κατάστασης, ψυχολογίας. 

Ο ρόλος μου σαν προπονητής φυσικής κατάστασης, στο ξεκίνημα μου ήταν περίεργος. Έπρεπε να αντιπαλέψω τα προπονητικά ταμπού της εποχής και να συνδυάσω τις ιδιότητες της φυσικής κατάστασης με την χρήση της μπάλας, με αγωνιστικά παιχνίδια και μεθόδους, σε μια περίοδο του χρόνου που οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές ήταν συνηθισμένοι να τρέχουν μόνο στα βουνά και στα λαγκάδια και να εκτελούν προπονήσεις που θύμιζαν αθλητές στίβου! 

Αν οι προπονητές δεν ξεπερνούσαν τα προπονητικά ταμπού της εποχής και δεν βασιζόμασταν στην άψογη συνεργασία και το ομαδικό πνεύμα δουλειάς, κανένας δεν θα εξελισσότανε σαν άτομο, ούτε φυσικά και οι ομάδες που δουλεύαμε. Ένας από αυτούς που συνεργάστηκα ήταν κι ο Christov Galtier το 2001 στον Άρη Θεσσαλονίκης. Τότε έκανε τα πρώτα βήματα του σαν βοηθός προπονητή!

 Ανοιχτό μυαλό, ταπεινός και άψογος συνεργάτης και φίλος, οι ρόλοι μας ήταν αλληλένδετοι στην δημιουργία και την εκτέλεση του προπονητικού πλάνου. Ο Christov συνέχισε να δουλεύει σαν βοηθός, μέχρι το 2009 όταν και ανέλαβε την Saint-Etienne. Παρέμεινε σ' αυτήν μέχρι το 2017 κερδίζοντας οκτώ τρόπαια, και έγινε ο μακροβιότερος προπονητής σε ομάδα της Γαλλίας.

 Από το 2017 που ανέλαβε την Λιλ στην 18η θέση της βαθμολογίας στη Γαλλία, κατάφερε να την ανεβάσει άμεσα στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και φέτος να κερδίσει το πρωτάθλημα εκεί, έχοντας μεγάλη αντίπαλο την Παρί του Εμπαπέ και του Νειμάρ. 

Η επιτυχία του δεν ήταν τυχαία, γιατί τίποτα στην καριέρα του δεν ήταν χωρίς μέθοδο και πλάνο, χωρίς νέες ιδέες, όραμα, φιλοσοφία και ομαδική δουλειά, όπως ακριβώς τον γνώρισα να λειτουργεί και στο σύντομο πέρασμα του από τον Άρη!».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.