Ο MVP Νέλσον Ολιβέιρα και τα κέρδη από την προετοιμασία στην Ολλανδία

Στέλιος Γρηγοριάδης27 Ιουλίου 2021

Αγαπητή Metrosport

Αν αναζητήσουμε τον... MVP της προετοιμασίας των παικτών του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία, εύκολα θα καταλήξουμε στο όνομα του Νέλσον Ολιβέιρα. Χθες, στο φιλικό με τη Φέγενορντ, δεν σκόραρε, αλλά κέρδισε το πέναλτι με το οποίο έγινε η ισοφάριση. Κι όταν λέμε το κέρδισε, το κέρδισε. “Πιάνοντας” το λάθος του αντιπάλου, προλαβαίνοντας να “τσιμπήσει” την μπάλα και να πέσει έξυπνα πριν καν έρθει σε επαφή μαζί του ο γκολκίπερ της ολλανδικής ομάδας…

Ο Ολιβέιρα ήταν ο παίκτης που διακρίθηκε σε όλα τα φιλικά. Εκανε να συμβούν τα περισσότερα από κάθε άλλον συμπαίκτη του. Αν μη τι άλλο, ανταποκρίθηκε στην εμπιστοσύνη που του έδειξε, επιλέγοντάς τον στις μεταγραφές, ο Λουτσέσκου και έδειξε ότι σύντομα θα καθησυχάσει όλους όσοι είχαν ενστάσεις για την απόκτησή του, μην ξεχνώντας την ισχνή παρουσία του με την ΑΕΚ.

Είναι όμως και άλλα τα κέρδη του ΠΑΟΚ από αυτό το στάδιο της προετοιμασίας. Με εξαίρεση το φιλικό με την Αιντχόφεν, στο οποίο οι παίκτες του έψαχναν να βρουν πού είναι η μπάλα, φάνηκε ότι η ομάδα μοντάρεται με το πνεύμα εκείνης που κατέκτησε δύο νταμπλ. Συμπαγής, πειθαρχημένη, με αυτοπεποίθηση, με ηρεμία, με υπομονή, με προσήλωση στο πλάνο και τον στόχο σε κάθε παιχνίδι.

Κάποιοι παίκτες βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από άλλους, τα λάθη είναι ακόμη πολλά, οι αδυναμίες απαιτούν κι άλλη δουλειά για να ξεπεραστούν, αλλά στην παρούσα φάση αυτά είναι φυσιολογικά. Το γενικό δείγμα γραφής είναι ικανοποιητικό κι ας μην ξεχνάμε ότι στην ομάδα προστέθηκαν δύο μόνο νέα πρόσωπα. Ο Ολιβέιρα και ο Τέιλορ. Ο Κούρτιτς από χθες άρχισε να “μπαίνει”, ο Μπίσεσβαρ δεν εμφανίστηκε καθόλου, όπως και οι τραυματίες Ινγκασον, Αουγκούστο, ενώ αναμένονται και άλλες μεταγραφές, για να ενισχυθεί περισσότερο το ρόστερ.

Είναι νωρίς ακόμη για να έχουμε την εικόνα του νέου ΠΑΟΚ. Σίγουρα θα δούμε τελικά μια καλή ομάδα, που θα έχει τα φόντα να διεκδικήσει και να κατακτήσει Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Σε πρώτο χρόνο, το ζητούμενο είναι να μη γίνει η γκέλα στις πρώτες επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις στο Κόνφερενς, μέχρι δηλαδή να συμπληρωθεί το ρόστερ και μέχρι να αφομοιωθούν όλοι οι νεοαποκτηθέντες.

ΥΓ. Θα… ξεχειλίζει από ποιότητα ο ΠΑΟΚ Β’. Αυτό είναι σίγουρο. Αρκεί να μη μεταφερθούν σ’ αυτόν όλοι οι πιτσιρικάδες. Γιατί είναι αρκετοί αυτοί που έχουν τα φόντα να σταθούν και να εξελιχθούν ακόμη περισσότερο στην πρώτη ομάδα…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.