Ο MVP Μαντσίνι φώναξε παρών – Τα αγωνιστικά στοιχήματα του Μπούργος

Δημήτρης Καλαϊτζής26 Αυγούστου 2022

Μπορεί το 3-0 του Άρη στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος να ξεγελάει και για όποιον δεν είδε το παιχνίδι να λέει αναμενόμενο σκορ, όμως η εικόνα είναι τελείως διαφορετική. Η ομάδα του Χερμάν Μπούργος ήταν προβληματική στο πρώτο μέρος και επέτρεψε τον νεοφώτιστο Λεβαδειακό να φτάσει αρκετές φορές στην εστία του Κουέστα και μάλιστα να τον απειλήσει. Όμως, η ομάδα παρά τη μέτρια εμφάνιση του πρώτου 45αλέπτου, πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια με 2-0, χάρη στα δύο τέρματα του περσινού MVP, Ντάνιελ Μαντσίνι, ο οποίος από το χέρι τους κιτρινόμαυρους και τους οδήγησε στη νίκη. 

Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός επιβεβαιώνει συνεχώς την αγωνιστική του εξέλιξη και άλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι το όνομά του έπαιξε δυνατά το καλοκαίρι τόσο για τον Ολυμπιακό, όσο και για ομάδες του εξωτερικού. Ο 26χρονις αναγεννημένος και με την τρομερή ποδοσφαιρική ευφυΐα που εκπέμπει στο παιχνίδι του αποτελεί κομβικό γρανάζι στην κιτρινόμαυρη μηχανή. Είναι απαραίτητος στην προώθηση του παιχνιδιού, αλλά και στο κομμάτι της δημιουργίας και της εκτέλεσης. 

Ο Άρης μόνο κέρδος μπορεί να αποκομίσει από την περίπτωση του Μαντσίνι, είτε στο αγωνιστικό, είτε στο οικονομικό κομμάτι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ποδοσφαιριστής είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις παικτών, κατά την τελευταία τριετία, οι οποίες αποτέλεσαν επιλογή του πρώην τεχνικού διευθυντή, Ντίνου Διαμαντόπουλου και οι οποίες έπιασαν... τόπο. 

Η επέκταση της συνεργασίας αποφασίστηκε διότι διαπιστώθηκε ότι ο Ντάνιελ Μαντσίνι άξιζε να πάρει περισσότερα χρήματα βάσει της συνολικής εικόνας του, του επαγγελματισμού του, αλλά και από το γεγονός ότι βάζει πρώτη την ομάδα και μετά τον εαυτό του.

Όσο παίζει και είναι καλά ο Μαντσίνι ο Άρης δεν έχει να φοβηθεί τίποτα! 

Τα αγωνιστικά στοιχήματα του Μπούργος

Το πρώτο στοίχημα που έφερε η έλευση του Αργεντίνου στο πάγκο του Άρη ήταν η αλλαγή ψυχολογίας. Κι αυτό το πέτυχε διάνα κατά την περσινή χρονιά. Ο ίδιος ανέλαβε σε μία πολύ δύσκολο περίοδο, αφού στο Πρωτάθλημα ήταν εκτός πλέι οφ και στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα και το κερασάκι στην τούρτα μπήκε με το κάζο στο Κύπελλο Ελλάδας από τη Λαμία, όπου έμεινε εκτός τετράδας. Ωστόσο, το δεξί χέρι του Ντιέγκο Σιμεόνε για πολλά χρόνια στην Ατλέτικο Μαδρίτης, έφερε την αναγέννηση της ομάδας, η οποία όχι μόνο μπόρεσε να μπει στο μίνι Πρωτάθλημα, αλλά έχασε και στα σημεία από τον ΠΑΟΚ τη δεύτερη θέση και τερμάτισε στην τρίτη για δεύτερη διαδοχική χρονιά που εξασφάλισε παρουσία στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στα προκριματικά του Europa Conference League.  

Το δεύτερο ήταν πως θα…παντρέψει τους παλιούς με τους νέους παίκτες. Αν και την προηγούμενη χρονιά ήρθε στα μέσα της και δεν είχε πολύ χρόνο για να δουλέψει και να περάσει τα θέλω του, φέτος είχε την ευκαιρία να χτίσει την ομάδα πάνω στα δικά του θέλω και να εισηγηθεί για τους παίκτες που θέλει να εντάξει στο δυναμικό της. Μία ενδεκάδα παικτών ήρθε στο Βικελίδης και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου (ελεύθεροι ποδοσφαιριστές) δεν αποκλείεται αν βρεθεί κάτι το εξαιρετικό για την επίθεση να προχωρήσει σε μία ακόμα κίνηση. 

Το τρίτο ήταν να έβρισκε τον τρόπο που η ομάδα θα μπορούσε με καλύτερη συνέπεια να βρίσκει το εύκολο γκολ, με μεγάλη έμφαση πώς θα ξεκλειδώνει αντίπαλες κλειστές άμυνες. Το παρελθόν μας έχει δείξει ότι αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες όταν παίζει σε κλειστές άμυνες κι αυτό φάνηκε περίτρανα την περασμένη χρονιά όπου έχασε πολλούς τζάμπα βαθμούς και κόστισαν.  

Το τέταρτο στοίχημα για τον 53χρονο προπονητή αφορά στην άμυνα και στο κομμάτι των στημένων φάσεων. Ο Αρης στις ελάχιστες ευκαιρίες που κάνει ο αντίπαλος δέχεται συνεχώς γκολ. Αν ξεκινήσουμε να γράφουμε τα ματς που την έχει πατήσει και έχει πληγωθεί θα θέλουμε μέρες για να γράφουμε τα παραδείγμα (μιλάμε πάντα για Ελλάδα και Ευρώπη). 

Ο Μπούργος οφείλει να βελτιώσει την αμυντική λειτουργία και τη συγκέντρωση της ομάδας. Ειδικά όταν πρόκειται για στατικές φάσεις, σημείο που για πολλούς αποτελεί μέτρο βελτίωσης και της δουλειάς που γίνεται στις προπονήσεις. Μένει να δούμε αν καταφέρει να πετύχει κάτι ανάλογο στον Αρη γιατί στην Ατλέτικο Μαδρίτης τα πήγε περίφημα πάνω σε αυτό το κομμάτι. 

Το πέμπτο και κυριότερο στοίχημα είναι να αναγεννήσει παίκτες με βαρύ βιογραφικό-βλέπε Ζερβίνιο, Ντιόπ και Ενκουλού. Οι πρώτοι τρεις είναι το μεγάλο ΣΤΟΙΧΗΜΑ αφού ταλαιπωρήθηκαν τον τελευταίο χρόνο με τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να μείνουν αρκετό καιρό στα πιτς και να χάσουν ρυθμό. Μέσα από τη δουλειά, την ομαδικότητα ανάμεσα σε παίκτη και προπονητή και παιχνίδια αυτά μπορούν να ξεπεραστούν και αμφότεροι να βοηθήσουν τα μέγιστα ώστε ο Άρης να πετύχει τους στόχους του, που φέτος είναι υψηλοί. Για να γίνει αυτό πέρα από τύχη, χρειάζεται και διάθεση από τις δύο πλευρές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.