Αρης: Ο Μπράμπετς ξεπερνάει τον εαυτό του!

Γιώργος Στράντζαλης09 Μαρτίου 2022

Οταν ο Γιακούμπ Μπράμπετς έφτανε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Αρη, στις 30 Αυγούστου, γνώριζε ότι θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στο πλάνο της ομάδας, αλλά ούτε ο ίδιος ίσως περίμενε ότι στο τέλος της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος θα κατέγραφε το απόλυτο σε συμμετοχές και αγωνιστικό χρόνο.

 Κι όμως ο Τσέχος αποδεικνύεται… βιονικός καθώς δεν βγήκε από την ενδεκάδα του Αρη ούτε δευτερόλεπτο. Στο Πρωτάθλημα έκανε το απόλυτο των 26 συμμετοχών με 2482 λεπτά χρόνο συμμετοχής, τα περισσότερα από τους συνολικά 390 ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στις 14 ομάδες του Πρωταθλήματος στη διάρκεια της κανονικής περιόδου! 

Ξεπέρασε δηλαδή μέχρι και τους τερματοφύλακες, που θεωρητικά είναι οι πιο πιθανοί από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές να καταγράψουν το απόλυτο σε συμμετοχές και αγωνιστικά λεπτά.

Μάλιστα, σε αυτές τις 26 συμμετοχές του στο Πρωτάθλημα, ο Μπράμπετς δεν είδε ούτε μία κάρτα (!), γεγονός το οποίο κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακό το επίτευγμα του μιας και η αναφορά γίνεται σε κεντρικό αμυντικό και συνεπώς αυτό το κάνει ξεχωριστό και ασφαλώς σπάνιο. 

Δεύτερος στη σχετική κατηγορία στον Αρη έρχεται ο Λούκας Σάσα, με 25 συμμετοχές και 2120 λεπτά χρόνου συμμετοχής, δηλαδή 362 λιγότερα από τον Μπράμπετς!

Συνυπολογίζοντας τους τέσσερις αγώνες που έδωσε ο Αρης στο θεσμό του Κυπέλλου και στους οποίους ο Τσέχος επίσης είχε βασικό -και αναντικατάστατο – ρόλο, τα σερί 90άλεπτα του με τη φανέλα του Αρη αυξάνονται στα 30. Η μόνη διαφορά είναι πως στο Κύπελλο ο Τσέχος πήρε κίτρινη κάρτα - κι αυτή στο τέλος. Για την ακρίβεια, την πήρε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης του αγώνα στη Λαμία. 

Το σερί αγώνων του 29χρονου αμυντικού δεν σταματά εδώ. Προτού υπογράψει στον Αρη πρόλαβε να καταγράψει και 12 συμμετοχές με την Βικτόρια Πλζεν. Οι έξι στα προκριματικά του Europa Conference League  και ισάριθμες για το Πρωτάθλημα Τσεχίας, που έκανε σέντρα την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. Συνεπώς, οι συμμετοχές του, από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα, ανέρχονται συνολικά στις 42! 

Ηδη ο Μπράμπετς έχει ξεπεράσει τον εαυτό του. Πέρυσι στην Βικτόρια Πλζεν ολοκλήρωσε τη σεζόν με 39 συμμετοχές, μία περισσότερη από τη σεζόν 2019/2020. Ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός πάει για ρεκόρ καριέρας φέτος, το οποίο κατέχει από τη σεζόν 2016/2017 με 43 εμφανίσεις σε μία σεζόν με τη φανέλα της Γκενκ. Αν υπολογίσουμε ότι στη διαδικασία των Play off ο Αρης θα δώσει ακόμη 10 αγώνες και οτι ο Τσέχος έχει πάρει εδώ και μήνες τη φανέλα βασικού… σπίτι του, τότε δεδομένα θα γράψει με τα Κιτρινόμαυρα ρεκόρ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.