Ο Μπούργος θέλει να είναι πρωταγωνιστής στον δικό του Αρη

Γιώργος Στράντζαλης10 Ιουλίου 2022

Είθισται στις καλοκαιρινές προετοιμασίες του Αρη τα τελευταία χρόνια ο προπονητής να συμπεριλαμβάνεται στα νέα πρόσωπα, υπό την έννοια ότι κανένας μέχρι τώρα δεν κατάφερε να “διπλώσει” χρονιές στον πάγκο της ομάδας.

Η φετινή προετοιμασία είχε περισσότερες αποχωρήσεις παρά αφίξεις νέων ποδοσφαιριστών κατά το διάστημα παραμονής του Αρη στην Αυστρία, οπότε οι προβολείς ήταν στραμμένοι (και) στον Χερμάν Μπούργος. Μπορεί ο Αργεντίνος να κλείνει πέντε μήνες στον πάγκο, ωστόσο αυτό το διάστημα, το πιο σημαντικό για να τεθούν οι βάσεις και να δουλευτεί σωστά ένα σύνολο, είναι… καινούριος. 

Τη νέα σεζόν έχει την ευκαιρία να βάλει τη δική του σφραγίδα στον Αρη και να είναι πρωταγωνιστής στη δική του ομάδα. Στο διάστημα που ανέλαβε πέρυσι τα ηνία, ουσιαστικά είχε κληθεί να διαχειριστεί ένα -καλοδουλεμένο από τον προκάτοχό του- σύνολο στο οποίο πρόσθεσε ορισμένες δικές του πινελιές, χωρίς να έχει τη δυνατότητα και κυρίως τον χρόνο, λόγω της πίεσης για αποτελέσματα, ν’ αλλάξει πράγματα.

Συνεπώς, το διάστημα της προετοιμασίας για τον Μπούργος είναι η ευκαιρία ν’ αφήσει το “αποτύπωμά” του, δημιουργώντας ένα σύνολο όπως το θέλει εκείνος, για το οποίο ασφαλώς θα έχει και την πλήρη ευθύνη.

 Μαθαίνοντας μέρα με τη μέρα τον Αργεντινό, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι στην Αυστρία, ήταν ένα από τα σημεία αναφοράς. Κοντά στους παίκτες του, με μπόλικη θεωρία στο πρόγραμμά του και πολλά τετ α τετ, κυρίως με τους νεοφερμένους καθώς ποντάρει στο άμεσο “πάντρεμα” τους με το υπόλοιπο σύνολο. 

 Νιώθει σίγουρος για αυτά που θέλει να κάνει και άνετος για να αντιμετωπίσει το οποιοδήποτε πρόβλημα, χωρίς να φοβηθεί να ρισκάρει. Το διαπιστώσαμε αυτό πέρυσι, ασχέτως αν κάποιες φορές δεν του βγήκε, το βλέπουμε να συμβαίνει και φέτος. 

Σε μια προετοιμασία που ξεκίνησε με ειδικές συνθήκες αλλά σιγά σιγά, με τις προσθήκες που έγιναν και θα γίνου, μπορεί ο προπονητής να δουλέψει σε συνθήκες… κανονικότητας. Βασικό “εφόδιο” για τον Μπούργος, από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, είναι η δουλειά του. 

Με παίκτες που ξέρει, “σταθερές” της ομάδας που χτίζεται και παίκτες που στη συντριπτική τους πλειονότητα εμπιστεύεται. Εν κατακλείδι, ο Μπούργος περιμένοντας και τις μεταγραφές ξεκίνησε ήρεμος και σίγουρος για τη δουλειά του.

Μαχητής στο γήπεδο, όπως και στη ζωή

Αν υπάρχει κάτι που διακρίνει τον χαρακτήρα του Χερμάν Μπούργος είναι ότι δεν φοβάται να ρισκάρει. Το έχει αποδείξει αυτό στην καριέρα του, το βλέπουμε και στον Αρη από πέρυσι. Το είδαμε και στην προετοιμασία στην Αυστρία. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από το φιλικό παιχνίδι με τη Γάνδη δεν υπάρχει.

 Απέναντι σε μια πιο έτοιμη και δυνατή ομάδα, που ξεκίνησε με την “καλή ενδεκάδα”, ο Αργεντίνος παρέταξε όλη την… πιτσιρικαρία του Αρη σε διάταξη με τρεις στην άμυνα. Βάσει εικόνας το ρίσκο που πήρε του βγήκε. Γενικώς, είναι στον χαρακτήρα του να μη φοβάται και να πηγαίνει εκείνος επάνω στο πρόβλημα ώστε να το αντιμετωπίσει, προτού αυτό προλάβει να τον… αγγίξει. 

Εξάλλου, ο Μπούργος αντιμετώπισε και νίκησε τον καρκίνο, το μεγαλύτερο και πιο δύσκολο ίσως εμπόδιο που ανυψώθηκε μπροστά του. Ένα προσωπικό του πρόβλημα το οποίο μάλιστα επικαλείται ορισμένες φορές. Όχι για να δικαιολογηθεί, αλλά για να αναδείξει τη φιλοσοφία νικητή που τον διακρίνει και την οποία προσπαθεί να περάσει ως… στάση ζωής στην ομάδα του.

Τώρα, τον ενδιαφέρει μόνο η Γκόμελ

Ο χρόνος για άμεσα αποτελέσματα πιέζει τον Χερμάν Μπούργος και την ομάδα και το γεγονός ότι φέτος οι Κιτρινόμαυροι προχώρησαν σε ριζικές αλλαγές στο ρόστερ, φτιάχνοντας μια ομάδα ουσιαστικά από την αρχή, εμπεριέχει βαθμό δυσκολίας ως προς τη συνοχή που θα έχει το σύνολο και ασφαλώς υψηλό βαθμό ρίσκου για τους πρώτους ευρωπαϊκούς αγώνες. 

Η Γκόμελ πλησιάζει και σύμφωνα με όσα συζητά ο Αργεντίνος με τους συνεργάτες του δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ομάδα από την Λευκορωσία και γενικώς στο να ανταποκριθεί ο Αρης στην πρόκληση μιας καλής πορείας στο Conference League καθώς θεωρεί πως αν η ομάδα καταφέρει να προχωρήσει στην Ευρώπη, τότε τα κέρδη για τον σύλλογο (και τον ίδιο) θα είναι πολλαπλά. 

Τα δύο ματς με την Γκόμελ θεωρούνται σημαντικά και ο Αργεντίνος, όπως φάνηκε στο διάστημα της προετοιμασίας στην Αυστρία, το έχει «περάσει» αυτό και στους ποδοσφαιριστές. «Απαγορεύει» την υποτίμηση του αντιπάλου κι αυτό το πετυχαίνει μιλώντας με καλά λόγια για τον προσεχή αντίπαλο, γνωρίζοντας το...μάθημα που έχει πάρει ο Αρης τα προηγούμενα χρόνια (βλ. Κόλος Κοβαλίβκα).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.