Ο Μπούργος, οι μεταγραφές, ο Καρυπίδης, η λειτουργία του Άρη στην επόμενη μέρα του

Δημήτρης Κανελλάκης26 Μαΐου 2022

Έγραφα στον τίτλο του χθεσινού άρθρου μου ότι «τα όνειρα των οπαδών του Άρη είναι το μεγαλύτερο στοίχημα του Καρυπίδη» και ανέλυα ποια, κατά την άποψή μου, είναι αυτά που πρέπει να δρομολογήσει ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ποια λάθη δεν πρέπει να επαναλάβει, πόσο πιο προσεκτικός και καλά οργανωμένος θα πρέπει να είναι ο σχεδιασμός.

Θεωρώ ότι ο Καρυπίδης είναι, πλέον, πολύ πιο έμπειρος απ' ό,τι ήταν όταν αποφάσισε να αναλάβει τον Άρη. Όλα αυτά τα χρόνια έκανε πολλά λάθη, δεν εκτίμησε σωστά σε διάφορες περιπτώσεις τα πράγματα, είχε επιλογές οι οποίες δεν τον δικαίωσαν, επένδυσε σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι τον διέψευσαν.

Το θέτω κατ' αυτό τον τρόπο διότι είναι γνωστό, νομίζω, σε όσους παρακολουθούν από κοντά τα πράγματα, πως ο Καρυπίδης ανήκει στην κατηγορία εκείνη των παραγόντων που δεν αφήνουν ποτέ εν λευκώ την ομάδα στον προπονητή τους. Ότι ακόμη κι όταν έχουν στην ομάδα αθλητικό διευθυντή, πάλι η συμμετοχή τους στον αγωνιστικό σχεδιασμό είναι ενεργή, έχουν λόγο στις αποφάσεις για τις μεταγραφές.

Δεν ξέρω αν αυτό θα ισχύσει και με τον Μπούργος. Ο Αργεντίνος μοιάζει να είναι η πιο ισχυρή προσωπικότητα σε σχέση με τους προπονητές που συνεργάστηκε ο Καρυπίδης τα χρόνια που ηγείται διοικητικά του Άρη.

Είναι ένα ζήτημα αν θα πει ο Μπούργος απλά τις θέσεις στις οποίες θέλει παίκτες, ή αν θα θελήσει να είναι αυτός που θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και στα πρόσωπα. Όπως ζήτημα είναι αν για μία ακόμη σεζόν ο Άρης θα πορευτεί χωρίς αθλητικό (ή ποδοσφαιρικό) διευθυντή, όπως συμβαίνει από τότε που χώρισαν οι δρόμοι της ομάδας με τον Χαριστέα.

Η αλήθεια είναι ότι για τις μεγάλες ομάδες είναι απαραίτητο στοιχείο για την λειτουργία τους η ύπαρξη ενός αθλητικού διευθυντή. Κι επειδή ο Άρης θέλει, πλέον, να κινείται, να διατηρείται και να ενισχύσει τη θέση του σε αυτό το γκρουπ, των κορυφαίων ομάδων στην Ελλάδα, να είναι μεταξύ αυτών που μπορούν να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν τίτλους, έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο θέμα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.