Ο «μπερδεμένος» Αρης στη «Λεωφόρο», το λάθος του Καμαρά και ένα «πνιγμένο» πέναλτι

Βασίλης Μάστορας02 Μαΐου 2022

Ο Αρης έχασε στη «Λεωφόρο» από τον Παναθηναϊκό και «γκρεμίστηκε» από τη θέση του οδηγού για την 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. 

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι βγήκε από το κόλπο της διεκδίκησης της προνομιούχου θέσης. Θα ήταν όμως εντελώς διαφορετικά τα πράγματα, αν έφευγε από το γήπεδο με τον βαθμό της ισοπαλίας ή πολύ περισσότερο με το τρίποντο. 

Οι «κίτρινοι» όμως απέναντι στον Παναθηναϊκό που έχει κερδίσει τους περισσότερους βαθμούς στα πλέϊ οφ και δεν έχει ήττα, άργησαν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του αγώνα. Και το οξύμωρο είναι ότι προσαρμόστηκαν, όταν πλέον είχαν μείνει με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Καμαρά (45ο), που αντέδρασε επιπόλαια και αντίκρυσε δύο κίτρινες κάρτες. 

Ο Αφρικανός θα μπορούσε να αποφύγει, τουλάχιστον τη δεύτερη, την οποία τη δέχτηκε μέσα σε τρία λεπτά, αν διαχειρίζονταν με περισσότερη ψυχραιμία τις αντιδράσεις του. Την πρώτη την αντίκρυσε σ’ ένα μαρκάρισμα του Ρούμπεν εκτός φάσης, ενώ τη δεύτερη παρότι έπρεπε να είναι προσεκτικός, γιατί μάρκαρε αντικανονικά στο κέντρο του γηπέδου τον Βιγιαφάνιες.

Ο Αρης ήταν εκτός των απαιτήσεων του αγώνα στα πρώτα 45 λεπτά. Ο Μπούργος που έβλεπε τον αγώνα από την κερκίδα γιατί ήταν τιμωρημένος, δεν άλλαξε την τριάδα των χαφ. 

Σάσα, Ντουκουρέ και Ματίγια ήταν οι επιλογές του Αργεντινού, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν πολλά πράγματα στο α’ ημίχρονο. Ο Αρης πονούσε στη… «μέση» με αποτέλεσμα, να έχει προβλήματα τόσο ανασταλτικά όσο και στο «χτίσιμο» αξιόπιστων επιθέσεων. 

Ο Μπούργος κατάλαβε ότι έπρεπε να αλλάξει κάτι κι έβαλε στον Ιτούρμπε στο 31’ στη θέση του Σάσα. Παρ’ όλα αυτά οι γραμμές είχαν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να βρίσκει χώρους ώστε να κυκλοφορεί με ταχύτητα της μπάλα και να γίνεται επικίνδυνος από τα άκρα.

Οι «κίτρινοι» είχαν αργό ρυθμό ανάπτυξης, επιχειρούσαν επιθέσεις με την μπάλα στον… αέρα και έκαναν λάθη στις μεταβιβάσεις. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργήσουν μία τελική όλο κι όλο κι αυτή με ένα μακρινό σουτ του Γκάμα.

Ο Παναθηναϊκός, κυρίως με τον Παλάσιος δημιούργησε πολλές επιθετικές προσπάθειες από δεξιά γιατί ο Γκάμα δεν βοηθούσε αμυντικά και ο Γκάνεα πάλευε μόνος του, πολλές φορές, με περισσότερους από έναν αντιπάλους. Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 20ο, στο 25ο σουτ του Πέρεθ που μπλόκαρε ο Κουέστα και προηγήθηκαν στο 28ο.

Ο Αρης αντέδρασε στο β’ ημίχρονο με κορυφαίο τον Ιτούρμπε ο οποίος «χόρευε» την άμυνα του Παναθηναϊκού. Η σπουδαία απόδοση όμως του Παραγουανού δεν έδωσε τίποτε περισσότερο από το να «ενοχλήσει» ο Αρης την άμυνα των «πράσινων» δύο-τρεις φορές και να αυξήσουν οι «κίτρινοι» το ποσοστό κατοχής της μπάλας. 

Σ’ ένα δίλεπτο (54ο-56ο) η ομάδα του Μπούργος δημιούργησε τις πιο σημαντικές της ευκαιρίες, χωρίς όμως η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα. Ισως αυτό να μπορούσε να γίνει αν ο διαιτητής στο 60ο καταλόγιζε πέναλτι σε ένα χτύπημα της μπάλας στο χέρι του Βέλεθ ύστερα από σέντρα του Μαντσίνι.

Ο Παναθηναϊκός στο β’ ημίχρονο έκανε λάθη στο τελευταίο 1/3 του γηπέδου με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να αξιοποιήσει τα επιθετικό τρανζίσιον το οποίο ήταν η αφετηρία για τις προσπάθειες του για γκολ.

Ο Αρης καλύτερα να ξεχάσει τον χθεσινό αγώνα. Η ζημία δεν είναι μόνο η ήττα αλλά και η απώλεια του Καμαρά. Παρ’ όλα αυτά σε κάθε περίπτωση η διεκδίκηση της 3ης θέσης έχει ακόμη δρόμο, αρκεί οι «κίτρινοι» να μην έχουν άλλη βραδιά σαν τη χθεσινή στους υπόλοιπους… «τελικούς».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.