Η προτίμηση του Μπα στη Ναντ και η διαφωνία με τον Τόνσο

Γιώργος Στράντζαλης03 Ιουλίου 2020

Οι επαφές του Αρη με ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια έληξαν ήταν πολύωρες την παραμονή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό και έγινε μία προσέγγιση παραμονής με μηνιαία σύμβαση για το υπόλοιπο των πλέι οφ σχεδόν με όλους όσους έδειξαν διάθεση να συμβάλλουν την προσπάθεια σχηματοποίησης… ομάδας. Με κάποιους οι επαφές απέδωσαν (βλ. Γκάμα, Ματίγια, Κόρχουτ, Κουέστα, Σόουζα, Διαμαντόπουλος) με κάποιους άλλους όμως, όχι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του Αμπού Μπα. Οι Κιτρινόμαυροι “πάλεψαν” την παραμονή του στην ομάδα μέχρι την τελευταία στιγμή, έπεσαν όμως επάνω στην επιθυμία του ποδοσφαιριστή να γυρίσει στην Γαλλία με την προοπτική να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της Ναντ.

Το πρόβλημα δηλαδή δεν ήταν η ομάδα του, η οποία είχε συμφωνήσει εδώ και μέρες να τον “αφήσει” στον Αρη για το υπόλοιπο της σεζόν, ετοιμάζοντας μάλιστα το σχετικό έγγραφο προς αποστολή, αλλά το “εμπόδιο” αποδείχθηκε ο ίδιος τον ποδοσφαιριστή. Η προετοιμασία της Ναντ αρχίσει σε λίγες ημέρες, ενώ πρόσφατα και ο προπονητής της είχε δηλώσει ότι θα ήθελε να “τσεκάρει” τον Αμπού Μπα προτού αποφασίσει οριστικά για το μέλλον του. Αν δηλαδή θα τον κρατήσει στο ρόστερ, ή θα παραχωρηθεί εκ νέου δανεικός. Στην προοπτική να βρει ανοιχτή την πόρτα της Ναντ λοιπόν, ο Μπα προτίμησε να μην πάρει άλλες έξι συμμετοχές με τη φανέλα του Αρη αλλά να διεκδικήσει θέση στη γαλλική ομάδα.

Η διαφωνία με τον Τόνσο

Πολύωρες ήταν οι επαφές του Αρη και με τον Μάρτιν Τόνσο. Το συμβόλαιο του Αργεντινού έληξε και έγινε μία προσέγγιση για την υπογραφή μηνιαίας σύμβασης, η οποία στο τέλος όμως, έπεσε στο κενό. Ο βασικός λόγος της άρνησης από πλευράς ποδοσφαιριστή έγκειται στην “απόσταση” που υπήρξε στο οικονομικό σκέλος. Η στάση του ωστόσο πηγάζει και από το γεγονός ότι γνωρίζει πως δεν υπάρχει διάθεση από πλευράς Αρη για προοπτική επέκτασης του συμβολαίου του για τα επόμενα χρόνια, ενώ γενικώς φάνηκε και “ξενερωμένος” από ορισμένες καταστάσεις των προηγούμενων ημερών οι οποίες τον επηρέασαν. Έτσι πήρε την απόφαση να αποχωρήσει κι αυτός προτού ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.