Ο Μουρίνιο τους τα «έχωσε» μετά το 5-1, αυτό είναι υγεία...

Στέλιος Γρηγοριάδης19 Σεπτεμβρίου 2021

Η Ρόμα διέλυσε με 5-1 την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και ιδού τι δήλωσε ο Ζοσέ Μουρίνιο, μετά το ματς, στη συνέντευξη Τύπου: «Δεν παίξαμε καλά. Πρέπει να λειτουργούμε περισσότερο σαν σύνολο στις δύσκολες στιγμές. Δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος από την απόδοση. Δεν είχαμε ποιότητα. Τα μπακ μας δεν πίεζαν και δεν υπήρχε αρκετή ένταση, ενώ χάσαμε και πολλές μονομαχίες.

Δεν μπορώ να πω ότι παίξαμε άσχημα, αλλά δεν παίξαμε και καλά, ειδικά για να κερδίσουμε με 5-1. Ναι, έχουμε μεγαλύτερη ποιότητα από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, αλλά δεν κάναμε όσα έπρεπε».

Ούτε τους παίκτες του κανάκεψε για να μην τους εκθέσει, ούτε κρύφτηκε πίσω από το εμφατικό 5-1, ούτε του έφταιξε η… αυτοπεποίθηση. Ισα-ίσα, που πέρασε το μήνυμα ότι σημασία δεν έχει μόνο αν νίκησες, αλλά και αν έπαιξες καλά. Αυτό σημαίνει υγεία. Γιατί μόνο παίζοντας καλά εξασφαλίζεις περισσότερες πιθανότητες για να κατακτήσεις περισσότερες νίκες και, τελικά, να πετύχεις στους στόχους σου.

Αν, λοιπόν, ο Μουρίνιο κατέκρινε την απόδοση των παικτών του μετά από ένα 5-1 επί της ΤΣΣΚΑ Σόφιας, θα ήταν πολύ φυσιολογικό να κάνει ανάλογα σχόλια και ο Λουτσέσκου μετά το 2-0 του ΠΑΟΚ επί της Λίνκολν, για τον απλούστατο λόγο ότι η ομάδα του (πάλι) δεν βλεπόταν. Και γι’ αυτό σίγουρα δεν έφταιγε η... μειωμένη αυτοπεποίθηση, ούτε και το γεγονός ότι δεν έχει προλάβει ακόμη να κάνει όση δουλειά χρειάζεται στον… πνευματικό τομέα.

Η αυτοκριτική και η κριτική ωφελούν περισσότερο μετά από νίκες και όχι μετά από ήττες. Σε κρατούν προσγειωμένο στην πραγματικότητα και σε υποχρεώνουν να δουλέψεις για να ξεπεράσεις τις αδυναμίες σου. Γιατί όταν δεν είσαι καλά αγωνιστικά, μπορεί να έρθουν κάποιες νίκες, αλλά αυτός δεν θα είναι ο κανόνας. Θα είναι η εξαίρεση. Και το ρεζουμέ της χρονιάς θα γράψει ότι απέτυχες στους στόχους σου.

Ετσι ή αλλιώς, ο ΠΑΟΚ που δεν είχε... αυτοπεποίθηση και έχασε από τα Γιάννινα, ξαναβρήκε... αυτοπεποίθηση επειδή νίκησε τη Λίνκολν και τώρα πάει στην Τρίπολη να παίξει με τον Αστέρα σε ένα παραδοσιακά δύσκολο γι’ αυτόν παιχνίδι. Ας περιμένουμε, λοιπόν, να δούμε αν αυτό το 0-1 στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος ήταν απλώς μια κακή παρένθεση. Ας δούμε αν αυτή η ομάδα μπορεί να κερδίζει ακόμη κι όταν δεν έχει καλή απόδοση, όπως συνέβη στο αήττητο Πρωτάθλημα του 2019. Ας δούμε αν με την επάνοδο κάποιων κομβικών παικτών θα λειτουργήσει καλύτερα. Ας δούμε αν θα γίνει μια νέα αρχή. Κι ας ελπίσουμε ότι οι νεαροί παίκτες θα βρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής, μια που η “ελαφρότητα” του ρόστερ επιτρέπει λίγη εμπιστοσύνη επιπλέον στους εξελίξιμους πιτσιρικάδες, που λογικό είναι να αποκτήσουν εμπειρίες παίζοντας σε αγώνες και όχι μόνο στα οικογενειακά διπλά. Αλλωστε, πόσο χειρότεροι να είναι από ορισμένους έμπειρους;

Η σεζόν είναι ακόμη στην αρχή και... ο Θεός είναι μεγάλος. Στο ποδόσφαιρο πολλές φορές γίνονται και θαύματα. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να δούμε σιγά-σιγά έναν κανονικό ΠΑΟΚ. Οπως δεν αποκλείεται και να ισχύσει αυτό που μετά το ματς με τα Γιάννινα είπε ο Λουτσέσκου: “Πρέπει να δουλέψουμε καλύτερα και διαφορετικά για τις μεταγραφές του χειμώνα”...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.