Ο μόνος σοβαρός ανταγωνιστής του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ είναι μια ομάδα που έχει... ξεχάσει πώς να την κερδίζει

Στέλιος Γρηγοριάδης23 Μαρτίου 2021

Αγαπητή Μetrosport

Στην ΑΕΚ πίστεψαν ότι ο Χιμένεθ θα αρχίσει τα θαύματα και προσγειώθηκαν ανώμαλα. Ο Ισπανός, αντί να τους συμμαζέψει, τους αποδιοργάνωσε. Εχει τσακίσει τα νεύρα παικτών, παραγόντων και οπαδών, όχι μόνο με τις αλλοπρόσαλλες επιλογές του, αλλά και με τις εγωπαθείς δηλώσεις του. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να αποδείξει ότι δεν έχει παίκτες ποιοτικούς, για να προστατεύσει το δικό του γόητρο..

Στον Παναθηναϊκό, έβαλε μια τάξη ο Μπόλονι, πήρε κάποια καλά αποτελέσματα και άρχισαν να κάνουν όνειρα που δεν αντιστοιχούν στο μπόϊ τους. Μετά ήρθαν οι σφαλιάρες, ήρθαν και οι τρεις ήττες σερί από τα Γιάννινα και πάνω που κατάλαβαν ότι παραμένουν μια μικρομεσαία ομάδα, πήγε ο ΠΑΟΚ να τους “αναστήσει” και να τους βυθίσει στην ψευδαίσθηση. Σύντομα, όμως, τους έβγαλε πάλι από το όνειρο ο Αστέρας κλέβοντας δύο δικούς τους βαθμούς, με σκόρερ της ισοφάρισης τον τερματοφύλακά του.

Στον Αστέρα ξέρουν ποιοι ακριβώς είναι και κάνουν ό,τι μπορούν. Για την τιμή των όπλων περισσότερο και με την ελπίδα να επωφεληθούν από την τρικυμία που δέρνει την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό.

Από αυτούς τους τρεις ένας στοιχειωδώς καλός ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύει να χάσει τη δεύτερη θέση, ή, πολύ περισσότερο, να μείνει εκτός Ευρώπης. Ειδικά το να τερματίσει ο ΠΑΟΚ πέμπτος ή έκτος, όσο κακός και να είναι, φαίνεται απίθανο γιατί και οι άλλοι θα χάνουν συνεχώς βαθμούς στους μεταξύ τους αγώνες. Μάλλον δεν μπορεί να προκύψει ούτε μαθηματικά.

Με βάση, λοιπόν, τη σημερινή βαθμολογική κατάσταση και την εικόνα των ομάδων, ο μοναδικός σοβαρός ανταγωνιστής του ΠΑΟΚ για τη δεύτερη θέση είναι ο Αρης. Ο σταθερός σε απόδοση Αρης, ο Αρης που το κύριο προσόν του είναι ότι δεν μπορείς να του βάλεις γκολ, ο Αρης που... μόνο τον Ολυμπιακό φοβάται να νικήσει, ο Αρης που σε όλη τη σεζόν δείχνει πιο ομάδα και ο Αρης, βέβαια, τον οποίο ο ΠΑΟΚ έχει... ξεχάσει πώς να τον κερδίζει.

Από το 2018, που ο Αρης επανήλθε στη Σούπερ Λίγκα, ο ΠΑΟΚ στους μεταξύ τους αγώνες έχει μόνο ισοπαλίες (πέντε στα πέντε!) στην Τούμπα (τρεις στην κανονική περίοδο, μία στα πλέι οφ και μία στο Κύπελλο) και δύο ήττες και δύο νίκες στο Χαριλάου. Βέβαια, η φετινή ήττα ήταν προϊόν ανύπαρκτου πέναλτι, αλλά η περσινή νίκη επιτεύχθηκε στα πλέι οφ επί ενός Αρη εντελώς αδιάφορου και ξεχαρβαλωμένου, μια που οι μισοί παίκτες του είχαν αποχωρήσει.

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, έχει μόνο δύο νίκες επί του Αρη σε εννιά ματς και μόνο μία νίκη με βαθμολογική σημασία. Κάκιστος απολογισμός, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν νίκησε ούτε μία φορά σε πέντε αγώνες στην Τούμπα. θα τον βελτιώσει σ' αυτά τα πλέι οφ; Ιδωμεν...

ΥΓ. Η αδυναμία της ΑΕΚ μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα. Φάνηκε, πάντως, ότι η συντηρητική, α-λα Λουτσέσκου τακτική, με 4-3-3, ταιριάζει στο υλικό του ΠΑΟΚ πιο πολύ από τη φιλοσοφία του Πάμπλο “πάμε να βάλουμε ένα περισσότερο από όσα θα φάμε”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.