Ο Μητσοτάκης έχει μοναδική ευκαιρία να ανατάξει το ποδόσφαιρο

Δημήτρης Κανελλάκης31 Ιανουαρίου 2020

Δεν νομίζω ότι διαφωνεί κανείς με αυτό που είπε στην Βουλή ο πρωθυπουργός. Ασφαλώς και “είναι προτιμότερο να μην έχουμε πρωτάθλημα, παρά αυτό που έχουμε σήμερα”.

Η κατάσταση έφτασε στο μη παρέκει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μοναδική ευκαιρία να μείνει στην ιστορία ως ο πρώτος πρωθυπουργός στην Ελλάδα τα τελευταία 45 χρόνια που δεν το λέει μόνο αλλά και το εννοεί ότι δεν θα διστάσει να διακόψει το πρωτάθλημα και να αποκλείσει τις ελληνικές ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι στην εντατική και μόνο αν ο πρωθυπουργός αποδείξει την βούλησή του για να το ανατάξει, μπορούμε να ελπίζουμε.

Στους παράγοντες δεν μπορούμε να ελπίζουμε γιατί αποδεδειγμένα δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Δεν μπορούμε να ελπίζουμε ούτε στην ΕΠΟ, διότι άγεται και φέρεται από τους ισχυρούς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο υπουργός, ο Λευτέρης Αυγενάκης, ήταν ο χειρότερος στον οποίο θα μπορούσε ο κ. Μητσοτάκης να αναθέσει την ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Αθλητισμού. Τα θαλάσσωσε... Γι' αυτό και ήδη έχει μπει στο περιθώριο, μετράει μέρες στο υπουργείο.

Τα θαλάσσωσαν, όμως, και οι εκπρόσωποι της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ. Εχουν και αυτοί τις ευθύνες τους. Κάτι το οποίο αναμένεται να θέσει υπ' όψιν του προέδρου της παγκόσμιας ομοσπονδίας ο πρωθυπουργός στο ραντεβού που θα έχει μαζί του ο πρωθυπουργός, την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα στη Νιόν.

Θα ζητήσει από τον Ινφαντίνο με μεγαλύτερη σοβαρότητα να αντιμετωπίσουν οι υπερεθνικές ομοσπονδίες το ελληνικό πρόβλημα κι όχι έτσι όπως το αντιμετώπισαν τα 2,5-3 τελευταία χρόνια, διάστημα κατά το οποίο μάλλον... τουρισμό έκαναν στην Αθήνα οι απεσταλμένοι τους παρά δουλειά ουσίας, ώστε να υπάρξει εξυγίανση.

Ο,τι και αν κάνουν, ωστόσο, η ΦΙΦΑ, η ΟΥΕΦΑ, η ΕΠΟ, οι ισχυροί του ελληνικού ποδοσφαίρου, από την κυβέρνηση εξαρτάται αν θα πετύχει ή θα αποτύχει το εγχείρημα. Αν ο πρωθυπουργός, ο οποίος αποφάσισε να πάρει πάνω του την υπόθεση “επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα”, βάλει το πλαίσιο και φροντίζει -με την απαιτούμενη αυστηρότητα έως και την απειλή όποτε αυτό είναι αναγκαίο- για την τήρησή του, τότε οι πιθανότητες να πάνε καλά τα πράγματα είναι πολλές.

Αν αρκεστεί σε κάποιες επαφές και συζητήσεις τώρα που έχουμε αυτή την κρίση και το αφήσει μετά στους... θεσμούς, εγχώριους και ξένους, χωρίς να ασκεί έλεγχο, θα έχουμε ξανά τα ίδια και χειρότερα.

ΥΓ: Οτι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αναζητούν πρόσωπο κοινής αποδοχής για νέο πρόεδρο της ΕΠΟ, είναι γνωστό. Το όνομα που συζητιόταν περισσότερο από Ελληνες και ξένους -λέγεται ότι είχε τεθεί υπ' όψιν και του πρωθυπουργού- ήταν του Ζαγοράκη, καθώς φαινόταν να είναι το μοναδικό στο οποίο θα μπορούσαν να συμφωνήσει το Big 4. Η διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωβουλή ανατρέπει, προφανώς, το σκηνικό που πήγαινε να στηθεί. Εκτός κι αν...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.