Ο μήνας του μέλιτος με την διαιτησία έληξε,  ούτε το VAR ούτε οι ξένοι είναι πανάκεια

Δημήτρης Κανελλάκης19 Ιανουαρίου 2022

Το θέμα της διαιτησίας και των χειρισμών του αρχιδιαιτητή, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, κινδυνεύει να εξελιχθεί σε ένα απίστευτο μπάχαλο και να καταλήξει σε ένα φοβερό φιάσκο.

Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά το τελευταίο διάστημα. Το βλέπουν, νομίζω, και το καταλαβαίνουν όλοι. Ο Κλάτενμπεργκ αμφισβητείται ανοιχτά. Αν όχι από το σύνολο των «Big 4», τουλάχιστον, από τους τρεις. Έχουν αποσύρει την εμπιστοσύνη τους, διαφωνούν με τις επιλογές του, ανοιχτά σχολιάζουν με άσχημο τρόπο την τακτική του σε διάφορα ζητήματα.

Δεν αμφισβητείται μόνον ο Κλάτενμπεργκ. Αμφισβητούνται οι διαιτητές. Ακόμη και οι ξένοι. Ακόμη και αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονται μετά από έλεγχό τους από τον VAR.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι ο... μήνας του μέλιτος έληξε. Ότι η πολυσυζητημένη και πολυδιαφημισμένη εξυγίανση της διαιτησίας, με την παρουσία ξένων αρχιδιαιτητών και την έλευση ξένων διαιτητών για να διευθύνουν τα ντέρμπι του πρωταθλήματος της Super League 1, ήταν απλά μια παρένθεση...

Φαίνεται ότι αυτός που πρώτος το καταλαβαίνει είναι ο Κλάτενμπεργκ. Θέλετε οι απειλές που κατήγγειλε στον Αυγενάκη ότι δέχεται (καλό θα ήταν κάποια στιγμή να μάθουμε και από πού...), θέλετε η απόφασή του να μην δίνει -όπως μέχρι πριν από λίγο καιρό το έκανε- κάθε εβδομάδα στη δημοσιότητα βίντεο με τις φάσεις της αγωνιστικής που ο ίδιος κρίνει ότι χρήζουν ανάλυσης και την δική του άποψη σχετικά με το αν οι διαιτητές αποφάσισαν σωστά ή λάθος, είναι στοιχεία που δείχνουν ότι δεν εξελίσσονται καλά τα πράγματα.

Άλλωστε, είναι δεδομένο ότι η καχυποψία επανέρχεται, η αμφιβολία, επίσης. Κι ας υπάρχει η τεχνολογία, κι ας επιμένουν κάποιοι ότι αποτελεί εγγύηση ισονομίας και δικαιοσύνης. Νομίζω ότι δεν είναι ακριβώς έτσι, διότι έχουμε τον τελευταίο καιρό κάθε αγωνιστική και περισσότερα παραδείγματα ότι ακόμη και μετά από χρήση VAR οι αποφάσεις που λαμβάνονται δεν απονέμουν δικαιοσύνη.

Νομίζω ότι η παράμετρος διαιτησία ξαναγίνεται πρόβλημα, ξαναγίνεται αφορμή για σοβαρές αντιπαραθέσεις και για αμφισβήτηση που πολλοί πίστεψαν ότι, εξ αυτού του λόγου, δεν θα μας (ξανα) προέκυπτε...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.