Ο μεταγραφικός απολογισμός του ΠΑΟΚ - Οι στόπερ, ο Ντάντας και ο μοναδικός εξτρέμ

Χρύσανθος Δοβλέτογλου21 Σεπτεμβρίου 2022

Ο ΠΑΟΚ, όπως φάνηκε και στον αγώνα με τον ΟΦΗ, έχει κενά στο ρόστερ του. Ο Ολιβέιρα, για παράδειγμα, μέχρι να φτάσει στο 100% της ετοιμότητάς του δεν μπορεί να σηκώσει μόνος του το βάρος του φουνταριστού. Ο Δικέφαλος, ωστόσο, δεν απέκτησε κάποιον παίκτη για να τον πλαισιώσει, παρά μόνο τον Μπράντον Τόμας, ο οποίος, όμως, έχει χαρακτηριστικά περιφερειακού επιθετικού και όχι φουνταριστού.


* Ο Τόμας πανηγυρίζει το μοναδικό του τέρμα στο πρωτάθλημα, απέναντι στον Παναιτωλικό

Έχοντας κλείσει η μεταγραφική περίοδος και συνοψίζοντας τις κινήσεις του Δικεφάλου, το συμπέρασμα είναι ότι αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές στην πίσω γραμμή (Κοτάρσκι, Νάσμπεργκ, Μορικέλι, Ράφα Σοάρες και Κάργας), στην μπροστινή (Νάρεϊ, Μπράντον Τόμας, Κουαλιάτα) και μόλις δύο στη μεσαία γραμμή (Ντάντας και Αντρέ Ρικάρντο), από τους οποίους ο ένας (Αντρέ Ρικάρντο) δεν αγωνίζεται καθόλου. Συνολικά, οι τρεις (Μορικέλι, Κουαλιάτα και Αντρέ Ρικάρντο) έχουν μηδενική συμμετοχή στην πρώτη ομάδα, ο Κάργας και ο Ράφα έχουν λιγοστό χρόνο, ενώ ο Νάσμπεργκ έμεινε πίσω λόγω του τραυματισμού του και ακόμη δεν έχει φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα σε επίσημο αγώνα. Ήρθε μόνο ένας εξτρέμ, ο Νάρεϊ και δύο στόπερ, αλλά στην αρχική ενδεκάδα τοποθετείται ο Κουλιεράκης.

* Βασικός και στα πέντε ματς πρωταθλήματος ο Κουλιεράκης

Από τους εννιά βασικοί παίζουν οι τρεις

Δηλαδή, από τις εννιά καλοκαιρινές μεταγραφές αυτοί που προσφέρουν, ήδη, και έχουν γίνει βασικά κομμάτια του παζλ είναι οι Κοτάρσκι, Νάρεϊ και Ντάντας κατά πρώτο λόγο και ο Μπράντον Τόμας κατά δεύτερο. Ο Κροάτης γκολκίπερ έχει ξεκινήσει βασικός και στα επτά επίσημα ματς (πέντε στο πρωτάθλημα και δύο στην Ευρώπη) του ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής, έχοντας στο ενεργητικό του πολύ θετικές εμφανίσεις, ενώ το απόλυτο συμμετοχών έχει γράψει και ο Ντάντας, με απολογισμό ένα τέρμα, στο εντός έδρας παιχνίδι με την Λέφσκι Σόφιας.

Ο Κάλεντ Νάρεϊ, επίσης, έχει καταγράψει επτά παρουσίες και είναι ο πιο αποδοτικός επιθετικά ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, με δύο γκολ, κόντρα σε Ατρόμητο και ΟΦΗ, και δύο ασίστ, στους αγώνες με Παναιτωλικό και Λαμία. Οσον αφορά τον Μπράντον Τόμας, έχει παίξει τρεις φορές βασικός, στα παιχνίδια με Παναιτωλικό, Ατρόμητο και Άρη, τρία ως αλλαγή και έχει βρει μία φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα, με αντίπαλο τον Παναιτωλικό.

* Λίρα εκατό αποδεικνύεται ο Κάλεντ Νάρεϊ

Αναλυτικά ο φετινός μεταγραφικός απολογισμός του ΠΑΟΚ:

Ήρθαν

Νάσμπεργκ (Στόπερ, Βαλερένγκα)

Μορικέλι (Στόπερ, Ρόμα)

Νάρεϊ (Εξτρέμ, Φορτούνα)

Τόμας Μπράντον (Επιθετικός, Μάλαγα)

Κοτάρσκι (Τερματοφύλακας, Γκόριτσα)

Κουαλιάτα (Μεσοεπιθετικός, Γουόντερερς)

Αντρέ Ρικάρντο (Μέσος, Φαμαλικάο)

Ντάντας (Μέσος, Μπενφίκα)

Κάργας (Στόπερ, ΠΑΣ Γιάννινα)

Ράφα Σοάρες (Μπακ, Γκιμαράες)

Έφυγαν

Κούτσιας (Επιθετικός, ΝΠΣ Βόλος)

Τσιγγάρας (Μέσος, Τουλούζ)

Λάμπρου (Επιθετικός, Εξέλσιορ)

Τέιλορ (Μπακ, Σαχτάρ)

Μιχάι (Στόπερ, Φαμαλικάο)

Τζίμας (Μέσος, ΠΑΣ Γιάννινα)

Τσόλακ (Επιθετικός, Ρέιντζερς)

Σίντκλεϊ (Μπακ, Ελεύθερος)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.